Benim haberim cidden repost muydu acaba (tekrar paylaşımmıydı) , bir de siz düşünün ?
Blackberry’nin yeni Android akıllısı Priv, firmanın 2016 2. çeyrek finansal sonuçları üzerinden resmileşti.
Kanada kökenli olan ve özellikle de fiziksel QWERTY klavyeli modelleri ile adından söz ettiren Blackberry 2016 mali yılı 2. çeyrek finansal sonuçlarını açıklarken, ayrıca bir süredir hakkında bilgiler gelen yeni Android akıllı telefon modeli Blackberry Priv’i de resmi olarak doğruladı.
Bilindiği üzere bir süredir Blackberry sürekli olarak gerileme yaşarken, kendi geliştirdiği Blacberry OS işletim sistemi üzerinde çalışan akıllı telefon modelleri sunsa da bu modeller beklenen satış rakamlarına ulaşamamakta.
Bu sene başında Blackberry’nin CEO’su John Chen, gerekli güvenlik düzeyi sağlanırsa Android akıllı telefon sunacağı bilgisini vermişti ve bir süredir de Androidli yeni cihazı Blackberry Venice üzerinde çalışıyor. Dün bu akıllı telefonun Blackberry Priv adı ile pazara sunulacağı bilgisi verilmişti.
Firmanın yol haritası hakkında bilgiler 2016 mali yılı 2. çeyrek sonuçlarında gelirken, buna göre firma Android işletim sistemi üzerinde çalışan ve Blackberry’nin güvenlik standartlarına sahip kayar kızaklı QWERTY klavyeli Blackberry Priv adındaki amiral gemisini sunmaya hazırlanıyor. Bu yeni cihaz bu sene bitmeden satışa sunulacak.
Ayrıca firma Blackberry 10.3.3 olarak yeni işletim sistemi sürümü de 2016 Mart ayında sunmaya hazırlanıyor.
Blackberry Priv’in henüz teknik özellikleri resmileşmezken, gelen bilgilere göre Qualcomm Snapdragon 808 yonga seti, 3GB sistem belleği, 18MP arka kamera ve Google Android Lollipop mobil işletim sistemi gibi özelliklere sahip olacak.
Blackberry’nin 2016 2. çeyrek sonuçlarına ise
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
ulaşabilirsiniz.
Portal Konusundan Alıntıdır :
http://www.maxicep.com/cep-telefonl...rafindan-resmi-olarak-dogrulandi-h206907.html