Biri Bu Soruları Çözebilirmi Sınavım var Yapamıyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
1. Soru 30
2.soru O2-6----- Cl 2-8-7------ K 2-8-8-1
3- MgO CaF2 Mg(NO3)2
4-108 gr
5- a ve c
6- önce mıknatısla kobaltı ayırır sonra kumla tuzu suda karıstırırsın tuz suda çözünür kumu tuzlu sudan süzersin sonra tuzlu suyu ısıtırsın su buharlasır dipte tuz çöker
7-sofra tuzu su - karbonmonoksit

not: kimya olimpiyatlarına hazırlanıyorum

1. sorunu cevabi ca 30 o 12
4. sorunun cevabi 108
5. sonun cevabi a ve c kimyasal b fiziksel
7. sorunun cevabi su oksijen karbonmonoksit
ben bu kadar biliyorum
lise 1 misin kardes?

e.c

Üye
    Konu Sahibi
evet lise birim abi

e.c' Alıntı:
evet lise birim abi

cevaplarin bazilarini verdim gerci hepsini cevaplayan olmus
guzel calis onundeki universite sinavinin birinci asamasinda bunlar cikicak simdiden ogren

beşinci soruyuda bilmiyorsan artık neyse bundan sonraki yaşamında başarılar

Gardaşım kolay bunlar diyecektim ama ben sözelciyim.

7yi söylim sodyum klörür-su - kalsiyum oksit 5.soru a c fiziksel b kimyasal.geri kalanıda yapardımda kağıt kalem yok elimin altında

- - - Eklendi - - -

7. soru Tuz Su ve Karbonmonoksit daha söylemem
Çalışsana biraz maxicebe gireceğine

Abi ordaki ca kalsiyum karbon c olur

e.c

Üye
    Konu Sahibi

kolay gelsin olimpiyatlar için abi

minoo

Üye

H2O'yu nasıl hatırlamadın yahu su işte
Tebrikler, cevaplarının tümü doğru. Ama keşke direkt cevabı vermeseydin de açıklasaydın ayrıntılı

6.soruda sırası önemlidir kardeşim. İlk olarak Joker'in de dediği gibi kuru karışımda kobaltı mıknatısla çekmen gerekir. İlk olarak kumu ayrıştırmak isteyip su eklersen kobaltı mıknatıs ile sulu karışımdan çekemezsin. Sonra kalan kum ve tuzlu karışıma su ekleyip süzerek kumu ayrıştırırsın. Süzülen suyun içinde kalan tuzu da kristallendirme yöntemi ile ayırırsın. Bitti.

Joker arkadaşım 4.soruyu o kadar karışık yazmışsın ki çözemesem ben bile anlamazdım Ama cevap doğru

Bu soruyu da açıklayayım;
Aynı sıcaklıkta cevabı istediği için 20 derece kafanı karıştırmasın. 100 gr suda 36 gr tuz varsa 300 gr için ne kadar tuz gerektiğini hesaplayacaksın sadece. Onu da orantı ile bulacaksın. 100 gr suda 36 gram tuz ise 300 gr su için kaç gr tuz gereklidir.
Yani şöyle;

Böyle konular olduğu zaman bana mutlaka pm atın. Az matematik anlatmadım millete

yardımsever mod iş başında

Tepkiler: minoo

joker.lg

Üye

h2o yu hatırladım bak orda gerçek isimlerini yazdım sodyumklorur falan sunun ismi gelmedi aklıma e mobilden yazıyorum hep ancak birde ben arkadaşa özelden anlamadıgı yeri anlatıyorum tskler ayrıntılar için pınar (pınardi) değil mi ? Eline sağlık unutmadan bende 4. Soruda oran orantı yazdım ama elle

e.c

Üye
    Konu Sahibi

teşekkürler abla

ve 30 dkye sınava gidiyorum

ismail

Üye
valla arkadaş bende çözerdim ama lysden yeni çıktım hiç hal yok

- - - Eklendi - - -

İlk baş kobaltın üzerinde kalan tuz ve kum tanelerini ayırmak için suyla karıştır ki tamamen üzerinden suya aksınlar.

Sonra mıknatısla kobaltı çek ama yavaş yavaş ki alttarıfına yapışan kumlar suyla temizlensin

Sonra o kobaltı güneşe bırak ki su gitsin üstündeki

Sonra çok ince süzgüyle süz ve kumlar süzgüde kalsın. Onuda güneşe bırak hafif nemli kalmıştır çünkü

En son olarak tencereyi ocağa koy ateşi aç ve su buharlaşsın gitsin. Ama dikkat et tencerede kalan tuzu yakma

Hepsi bu kadar

joker.lg

Üye

adam sınavdan çıktı iyi misin ne yorum atıyorsun daha

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...