Biraz da sen çalışsan!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Burak

Üye
    Konu Sahibi
Biraz da sen çalışsan!
Her şey güzel başladı... Barcelona ile Şampiyonlar ligi Şampiyonluğu kazanmış bir teknik adam ülkeye geldiğinde şüphesiz Galatasaraylı taraftarlar çok heyecanlandı. Brezilya Milli Takımı’nda oynayan Elano, Fildişi Milli Takımı’nın yıldızlarından Keita başta olmak üzere Leo Franco ve Gökhan Zan gibi transferler yapıldıktan sonra Galatasaray lige 6’da 6 ile başladı, ama sonra önüne geçilemez bir düşüş yaşandı. Yetmedi, devre arasında Jo, Dos Santos ve Lucas Neill gibi takviyeler yapıldı. Sarı-Kırmızılı ekip tepataklak aşağı giderken ligi ancak 3. sırada tamamladı.

Takım skoru koruyamıyor
Tek bir futbolcuda gözle görülür bir gelişme sağlanmazken, Sarı-Kırmızılılar çoğu zaman takım olmayı da başaramadı. Galatasaray, Rijkard’ın yönetiminde geçen sezon öne geçtiği 6 maçın 5’inde berabere kalıp, birinde de yenilerek 13 puan yitirdi ve şampiyonluk yarışının çok dışında kaldı. Takım öne geçtiği maçlarda skoru koruyabilse, Şampiyonlar Ligi’nde direkt oynayacaktı. Eskişehirspor, Manisaspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Antalyaspor gibi mütevazı rakiplere, hem de Ali Sami Yen’de öne geçtiği maçlarda 9 puan yitiren Rijkard’ın mazereti de enteresandı: “Oyuncularımızın kalitesi yetersiz...”

Üçüncülük gelişimmiş!
Arda, Servet, Keita, Lucas Neill, Hakan Balta, Kewell, Dos Santos, Jo, Leo Franco, Gökhan Zan, Ayhan, Mustafa, Barış’lı takıma ‘kalitesiz’ dedi, oyunu geliştiremedi, adale sakatlıklarını önleyemedi, hazırlık kampını herkesten geç başlattı, üçüncülüğü gelişim olarak niteledi, mütevazı bir takıma elenilmesinde de seyirci kaldı. Başarısızlığın ardından yönetim birbirine girdi, Haldun Üstünel gitti. Adnan Sezgin istifaya çağrılırken, Adnan Polat sıraya girdi! O ise bu kez önce takımın ruhu Arda’yı suçladı, sonra da taraftarın önüne yönetimi attı. Yönetim, Misimoviç ve İnsua’yı da aldı.

Büyükşehir Bld.’ye geçildi
Bu arada lige 6’da 6 ile başlayan Galatasaray, geçen 31 haftalık süreçte Bursaspor’dan 25, Beşiktaş’tan 15, Fenerbahçe’den 13, Trabzonspor’dan 4 puan az kazandı. Ama asıl enteresan olan; büyük teknik adam Rijkard’ın takımı, Abdullah Avcı’nın takımından da tam 7 puan geride kaldı. Rijkaard bu süreçte Jo, Dos Santos, Neill, Misimoviç, Cana, Pino, Çağlar, Mehmet Batdal ve İnsua için 18 milyon 300 bin Euro bonservis ücreti ödetirken, Abdullah Avcı takımına toplam 600 bin Euro bonservis ve yetiştirme tazminatı ödeterek Tevfik Köse, Abdulkadir, Holmann, Cihan, Mehmet Yılmaz, Serhat Akyüz’ü aldırıp fark yarattı. Aradaki farkın sebebi ‘teknik adam mı, kadro kalitesi mi’ sorusunun cevabı açık değil mi? Rijkaard biraz da mazeret değil iş üretse hoş olmaz mı?
Abdullah Avcı iş, O mazeret üretiyor
Galatasaray'ın şampiyonluğu kazandığı sene teklifte bulunduğu Abdullah Avcı, Büyükşehir Belediyesi'nde 5 büyüklerin canını yakıp saygıdeğer sonuçlara imza atmaya devam ediyor. Mütevazı kadrosuna hem güzel futbol oynatıp hem de başarılı sonuçlar alan Avcı, kulübünün mali açıdan sıkıntıya girmesine neden olacak transferler de istemiyor! Geçen sezonun 6. haftasından bu yana Galatasaray’a 7, Trabzonspor’a 4 puan fark yapan Avcı’nın kulübü, Rijkaard elindeki futbolcuları tartıştırırken, Hollandalı’nın yüzüne bakmayacağı futbolcularla kadroyu derinleştiriyor. Geçen sene devre arasından bu yana İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un harcadığı toplam bonservis ücreti 600 bin Euro... Her biri onlarca kez milli olmuş ‘marka futbolcuları’ yetersizlikle suçlayan Rijkard’a bir söz söylemek gerekiyor: Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz!
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt