Bir ülkenin geri kalmış olduğunu anlamanın yolları

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Eykul

Eykul

Üye
Bir Ulkede 'IRKCI' Insanlar Varsa O Ulke Geridir ..

Bir Halka, Bir Millete; Bir Eyalete Ne Olursa Olsun .. IRKCI'Likta bulunan Bir Devlet .. Geri Kalmistir ..

O zaman butun ulkeler geri kalmis.... Cunku het ulkede irkcilik var...malesef

• Beğen
Tepkiler: Mazlum Somer

DDorlion

DDorlion

Üye
silahlı kuvvetleri teknolojik aletleri vs vs

Mazlum Somer

Mazlum Somer

Üye
.Murat.

.Murat.

Üye
her ne olursa olsun hangi konudada olursa olsun
haklıyı haksızdan ayırmayan devlet geri kalmışlığın daniskasındadır

.Kerasus.

.Kerasus.

Üye
Bi takım kurum ve şahıslar için kamuoyunun zekâsıyla alay edercesine adalet duygusunu hiçe sayarak ve
uluslararası kuralları görmezden
gelerek yasalar değiştiriliyosa o ülkede hiç kimse bana bişeylerin değiştiğini söyleyemez

restless16

restless16

Üye
Kendine bakan bakıyor.Milli gelir rekor seviyeye gelmis.Egitime milyonlarca lira yatırım yapiliyor.
Kriz var dendi dünyada ama Türkiyede ki fabrikalar köseyi döndü.İstihdam saglamaları için tesvik primleri de veriliyo yatırımcılara devlet tarafından.Ama kimse kimseye yattıgı yerden para vermez.Veririz diyenler bu ülkeyi geriye götürmek isteyenlerdir.
Tek yapmamız gereken azcık genis düsünüp gözümüzü açmak.
Ben Türkiyenin suan ki konumundan çok çok memnunum.
Abartısız her alandan gelisen bir ülke konumundayız.Egitim,saglık,ekonomi,ulasım,askeri savunma sanayi,teknoloji vs.
Televizyonlarda yada orda burda çıkıp Türkiye geriye gidiyor oraya buraya gidiyor diyenlere kimse inanmasın.
Halkımızı sadece tek bir çerceveden bakmaya zorlayanlardır o kisiler.Cahillik ortamı yaratmak isteyenlerdir.

Bu dediklerin iyi hoş şeyler ama bunlar elde edilirken elden gidenlere yitirilenlerede bakmak gerekir.
Ayrıca bir ülkede açlık sınırı 900 tl iken askeri ücret 700 tl civarındaysa , dünyada belkide en pahalı benzin ve interneti kullanmasına rağmen kimsenin itiraz etmek aklına gelmiyorsa, yabancılara arazi satışı kolaylaşmaya devan ediyorsa vs...

Bu nedenler uzar gider...

Mert045

Mert045

Üye
Devleti sömürüp yan gelip yatan devletten fakirim diye odun,kömür,maaş,erzak vs, alıp kahvehane köşelerinde kumar oynayıp karısını köpek gibi çalıştıranlar varsa o ülke geri kalmıştir.

ibrahimhd

ibrahimhd

Üye
Bir ülkenin geri kalmış olduğunu anlamanın en basit yolu adalet,yolsuzluk ve refah düzeyidir.
Bir ülkede adaletsizlik varsa yolsuzluk arsa ve fakir sayısı zenginden kat ve kat ve kat çoksa o ülke geri kalmıştır öz ve basit.

Bir arkadaş geri kalınan ve ileride olunanlardan bahsetmiş biz refah düzeyinde çoook ama çoook gerideyiz,adalette çoook ama çoook gerideyiz zenginimiz fakirler arasında parmakla gösterilirki son 10 yılda bir sürü dolar milyarderini forbs'a konu etmişiz ileride olduğumuz noktalar ise adeletsizlik,hırsızlık,ahlaksızlık,yolsuzluk,rantiyecilik,üçkağıtçılık,dolandırıcılık daha çok kalem var daha çok yazarım.

Lord Of The Red

Lord Of The Red

Üye
ne kadar cok yazılı kanun varsa o kadar gerı kalınmıslık vardır.

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
Bürokrasi mi?

Aege

Aege

Üye
her ülke bir alanda geridir
ama başka bir alanda da ileridir.
bilimde ileri olan bazı ulkeler ahlaksızlıkta ileri olabiliyorlar.
herşeye teknoloji yada para gozuyle bakmamak gerek

ahlak evrensel bir değer değildir.sana göre alakasız olan bana göre sıradan olabilir

restless16

restless16

Üye
şimdi televizyonda gördüm , bir ülkede başbakan sanatçılarla kavga ediyorsa geri kalmıştır.

yada ne bileyim bakanın biri seni gördüğüme çok sevindim diyen vatandaşa bi takla at bakayım diyorsa, bu mantıktakı insanlar ülkeyi yönetiyorsa gerçekten geri kalınmıştır.

Aege

Aege

Üye
Kendine bakan bakıyor.Milli gelir rekor seviyeye gelmis.Egitime milyonlarca lira yatırım yapiliyor.
Kriz var dendi dünyada ama Türkiyede ki fabrikalar köseyi döndü.İstihdam saglamaları için tesvik primleri de veriliyo yatırımcılara devlet tarafından.Ama kimse kimseye yattıgı yerden para vermez.Veririz diyenler bu ülkeyi geriye götürmek isteyenlerdir.
Tek yapmamız gereken azcık genis düsünüp gözümüzü açmak.
Ben Türkiyenin suan ki konumundan çok çok memnunum.
Abartısız her alandan gelisen bir ülke konumundayız.Egitim,saglık,ekonomi,ulasım,askeri savunma sanayi,teknoloji vs.
Televizyonlarda yada orda burda çıkıp Türkiye geriye gidiyor oraya buraya gidiyor diyenlere kimse inanmasın.
Halkımızı sadece tek bir çerceveden bakmaya zorlayanlardır o kisiler.Cahillik ortamı yaratmak isteyenlerdir.

meydanlarda bağıranlara inanmak yerine biraz kitap,gazete okusaydın bu yazdıklarına kendin de inanmazdın.bu yazdıklarının hepsinin aksini sana kanıtlardım ama o kadar boşa harcayacak vaktim yok

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Bu dediklerin iyi hoş şeyler ama bunlar elde edilirken elden gidenlere yitirilenlerede bakmak gerekir.
Ayrıca bir ülkede açlık sınırı 900 tl iken askeri ücret 700 tl civarındaysa , dünyada belkide en pahalı benzin ve interneti kullanmasına rağmen kimsenin itiraz etmek aklına gelmiyorsa, yabancılara arazi satışı kolaylaşmaya devan ediyorsa vs...

Bu nedenler uzar gider...

Bir ülkede devlet sanayiye teknolojiye egitime vs konulara maddi yatırım yaptıgı halde sanayiden yada herhangi bir is kurulusu zarar ziyan gösterip vergi kayırıyosa istihdam yaratmak için adam alıp vardiya arttırmak yerine iscileri 15 saat çalıstırıyosa o ülke is adamından bisey beklenmez.
Verilen tesvikler teknolojiyi ve kalifiye eleman sayısını arttıma yönünde ama bizim insanımız aglasmaktan baska bisey yapmiyo kitap okumaz,ilk okul mezunu,teknoloji özürlü,sorsan hangi iste iyisin diye her isi yaparım der ama her isi yaparım diyen adam hiçbi isi yapamaz.Ama sonra aglasaır dövlet böyle o böyle şu böyle bor var satıyoruz der.
Borumuz var ama borumuzu çıkarmaya teknoloji yok.Ee devlet amiyane tabirle hayvan gibi paralar harcıyo teknolojiye ama bizim insanımızda tık yok o bor orda yatsın o zaman torunlarımızın torunları belki çıkartır işler.
Bunlar gidenlerin sebebpleri gelenler var mı hemde çok iyi düzeyde bundan 10 sene önce sanayi malzemeleri ve askeri savunma sanayiinde %80 dışa bagımlı bi ülke konumundaydık ve aldıgımız malzemelerde dıs ülkelerin yazılımları vardı haliyle onlara bagımlı durumdaydık.Simdi kendi yazılımlarımızı üretiyoruz ve demirbas olarak %80 olan bagımlılıgımız suan %25 ila 30 arasında.
Uçaklar,zırhlılar,kamyonlar,helikopterler vs yerli üretime baslandı ve geçenlerde konusan tofas ceo'su dünyaca ünlü markaların araçlarını biz üretiyoruz ve bu araçlardaki motor şasi ve elektronik aksam hariç bizim yerli payımız %60 ilerde de yerli isimle otomobiller gelicek dedi.
Ama tabiki gelişimin devam etmesi için senin dedigin gibi benzin fiyatlarına da vurgu yapti yani bizim devlet şu benzinden %10 vergi alıyosa ham gelen benzin fiyatı artınca benzin satıs fiyatları da artıyo pek bilgim yok ama malesef devlet vergi hariç benzinden para kazanamıyor.Orta dogu ülkelerinin Türkiyeye bi zoluk çıkarmasıdır heralde.
Uzadı ama gelelim şu asgari ücret mevzusuna.Hükümet bakanlar devlet vs bu ücret için ne yazık ki özel sektör ile kafa kafaya veriyo ve ortada bulusup bi fiyat çıkarıyolar ortaya.Sen simdi basbakan ol yada ekonomi bakanı herneyse ve bu özel sektöre de ki asgari ücreti 1000 tl yapicaz.
Adam sana derki hemen bu maliyeti karsılayamam,işçi çıkarmakla tehtid eder seni.Ama bu deyyuz is adamları para içinde yüzen devletten hertürlü para hortumlayan zarar gösterip vergi kaçıran adamlardır ve simdi işçisine 1000 tl vermeye çekiniyor.
Devletinde eli kolu baglı adama bisey diyemezsin kapatır gider işsizlik artar millet işsiz kalır.Hadi diyelim devlet fabrika iş yeri vs açsa o zamanda kapitalizm geld diyenler olur.Atatürk zamanında olmadı mı?
Kısaca insanımız çok nankör özellikle az ensesi kalın pohpohlu kişiler.

---------- Eklendi @ 11:36:10 ---------- Yazıldı @ 11:33:13 ----------

meydanlarda bağıranlara inanmak yerine biraz kitap,gazete okusaydın bu yazdıklarına kendin de inanmazdın.bu yazdıklarının hepsinin aksini sana kanıtlardım ama o kadar boşa harcayacak vaktim yok

Okudugun gazetenin müdürünü yöneticisini sana anlatırdım ama o kadar vaktim yok.
Sen hala onlara inanmaya devam et.Ben yazdıklarım belgelerle dogrulanmıs durumda.
Ben de gazete okumuyosam sen öl madem..

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
sorarlar adama bugün ülke kalkınması için ne yaptın diye gazete okuduk mu diyecez siyasete girmeden bundan 10 yıl öncesinde böyle gelişmeler varmıydı kendi tankından insansız hava aracına silah sanayisindeki gelişmelere daha bir sürü gelişme adaletsızlıkten bahsedıyoruz hanği ülkede adalet tam olarak uygulanıyor cınayet işleyen biri kefaletle serbest kalabiliyor bumu gelişmiş ülkelerin adaleti sorarlar adama?

HaqperesT

HaqperesT

Üye

ahlak evrensel bir değer değildir.sana göre alakasız olan bana göre sıradan olabilir

ahlaksızlık bozuk bir ruhun urunudur ve batıda ozellikle abd de ailenin ve psikolojinin bozulması bu alandaki gerilemedir
abd nin aile yapısını incele bana hak vereceksin.

SHS

SHS

Üye
Türkiye geri kalmış bi ülke değildir ve bunu haber bültenlerini doldurmak için yapılan haberlerle ölçemeyiz

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 94869
Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
Önce geri kalmış ülkeleri görün ona göre Türkiye'nin durumuna karar verin. Etrafta açlıktan ölen esnaflar oldukça (!)

HaqperesT

HaqperesT

Üye
Turkiye geri kalmış bir ulke degil, geri bırakılmaya çalışılmış bir ulkedir; onumuzdeki yıllarda ilerleme potansyeli olan bir ulkedir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt