Bir tutam Alex, bir tutam Messi!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
uraki

uraki

Üye
    Konu Sahibi
Bir tutam Alex, bir tutam Messi!
Şike soruşturması nedeniyle maddi olarak sıkıntılı günler geçiren ve transferlere kaynak ayırmakta güçlük çeken 'de altyapıdan yeni bir yetişiyor; Recep Niyaz!

'un altyapısında yetişen ve 2010 yılında 'ye transfer olan 16 yaşındaki futbolcu, sarı lacivertlilerin gelecekteki 'Alex de Souza'sı olarak gösteriliyor. Teknik direktör 'ın ise her fırsatta yaptığı "Alexsiz oynamaya alışacağız" açıklamasının arkasındaki gerçeğin olduğu kulislerde konuşulan bir başka dedikodu.

34 yaşındaki Alex'in birkaç yıl sonra ülkesine dönerek futbolu bırakma ihtimalini düşünen 'ın, uzun vaadedeki planı 1.64'lük 'Messi' lakaplı 'ı takıma kazandırmak. İşte 16 yaşındaki yıldız adayının F.Bahçe'ye transfer hikayesi...

YİNE G.SARAY YİNE BİR ÇALIM!

Türkiye'de her transfer döneminde ezeli rakipler arasında transfer yarışı yaşanır. Bir futbolcuyu transfer etmek için kulüpler sıraya dizilir ve en çok parayı veren oyuncuyu kapar!

Transferde rakibine çalım atma konusunda ezeli rakiplerine karşı son yıllarda üstünlük kuran , 'ı da 'ın elinden aldı.

Üyesi , sarı kırmızılı yönetime 'ın transfer edilmesi gerektiği tavsiyesinde bulunmuş ve girişimlere başlanmıştı. O dönemlerde ve 'ın da peşinde olduğu golcü futbolcu tercihini 'den yana kullandı.
ALEX ELBET BİR GÜN GİDECEK

'ın özellikle transfer için talepte bulunduğu , her fırsatta A takımla birlikte idmanlara da çıkıyor. Forvet arkası mevkiisinde oynayan , hızı ve çabukluğu ile dikkat çekerken golcü kimliğine de sahip.

'nin kaptanı 'nın yaşının ilerlemesi ve birkaç yıl içinde 'ya dönerek futbolu bırakmayı planlaması sarı lacivertlileri uzun vaade de "yeni bir Alex" bulma arayışına itiyor.

Özellikle bu sezon 'deki en kötü performansına imza atan Alex'in son haftalarda sakatlıklar da yakasını bırakmıyor. F.Bahçe'deki 8 yıllık kariyerinde pek fazla sakatlık yaşamayan Brezilyalı, bu sezon belinde oluşan ağrılar nedeniyle bir süre takımdan uzak kalmıştı.

AYKUT KOCAMAN'IN YENİ ALEX'İ!

34 yaşındaki Alex'in bu durumunu göz önüne alan teknik direktör 'ın uzun vaadeli planlarından birisi de 'ı F.Bahçe'nin yeni Alex'i yapmak.

Her fırsatta "Alexsiz oynamayan alışacağız" diyen teknik direktör , için "Karakteri ve zekasıyla Alex'in yerini alabilir" ifadelerini kullanmıştı. A takımı ile idmanlara çıkan , A2 forması giyiyor ve U18 milli takımı ile de birçok karşılaşmada görev aldı.



MİLLİ TAKIMIN DA YILDIZI!

Türk Milli Takımı'nın birçok yaş kategorisinde görev alan 'li futbolcu , aynı zamanda U15'te oynarken kaptalık pazubandını da takmıştı.

Şu an U18 Milli Takımı'nda oynayan , geçtiğimiz günlerde sona eren ve ay yıldızlı gençlerimizin üçüncü olarak tamamladığı Valentin Granatkin Turnuvası'nın en iyi oyuncusu seçildi. Rusya'nın St. Petersburg şehrinde düzenlenen turnuvayı U 18 Milli Takımı, Rusya'yı 3-1 yenerek üçüncü olarak tamamlarken maçın adamı ilan edildi.

MESSİ Mİ? ALEX Mİ?

kariyeri 7 yaşında başlayan , aynı takımda oynadığı arkadaşları tarafından da sevilen bir isim. Özellikle aşırı mütevazi kişiliği ile dikkat çeken , bu konuda büyüklerini örnek aldığını sık sık dile getiriyor.

Genç futbolcu bir röportajında "Bir oyuncu ne kadar yetenekli olursa olsun takım oyuncusu olmalı. Takımın ruhunu taşımalı. Yıldız oyuncuların da takım içinde mütevazı olmaları gerektiğini düşünüyorum. Bence büyük futbolcuları en tepeye çıkaran olay tevazudur" sözleri ile düşüncelerini ifade ediyor.RecepNiyaz tüm hocaları ve takım arkadaşları tarafından 'ye benzetiliyor. 1.64'lük boyu ve çabukluğu ile Arjantinli futbolcuyu andıran 'ın 'de mi yoksa Alex mi olacağı merak konusu. Ancak bir gerçek var ki o da teknik direktör 'ın 'dan beklentisi oldukça fazla.
KAYNAK :
 


DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
Şu çocuğa gerçekten şans verilmeli . İsmi bir hayli sık geçiyor medya da ...
Konya Torku maçında neden denenmedi halen anlayamıyorum..!
 
India

India

Üye
işte ülkemizin en büyük problemlerinden biri oyuncu daha süper ligde oynamadan messi oldu
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt