Originally posted by Zero@Aug 26 2005, 02:01 PM Bende direkt olarak Kırmızı-Çekiç dedim.. Sonucun böyle çıkması gerçekten ilginç..
Bir tür zihin yönlendirmesi olabilir, Veya böyle bir soruya ilk akla gelen ve en çok verilen cevap zaten Çekiç-Kırmızı'da olabilir.
Bu beyin yönlerdirme olayı gerçek..Bir ara Aytuç Altundal (yazar) açıklamıştı;soğuk savaş yıllarında KGB bu konu üzerinde birçok bilimadamıyla araştırma yapmış ve zihin yönlendirme olayını gerçekleştirmiş..İnsana bazı kelimeler söylendiğinde beyin otomatik olarak yönlendirildiği şeye kitleniyormuş..Bir zamanlar Rusya'da kominizm ilk çöktüğü sıralarda,Rus özel televizyonları KGB ajanlarını işe almışlar,bunlar televizyondan bazı görüntüler vererek insanları o kanalı izlemeye yönlendiriyormuş..Bu bilimsel olarak ispatlandı;Görüntülere farklı bir frekans yüklüyorlar,göz bunu ekranda farkedemiyor ama beyin algılıyor..daha sonra Rusya'da bu açığa çıkınca televizyon kanallarına bu frekansları yayınlamamaları için cezalar verildi.
bi dkk ben de kırmızı kürek dedim.nassı yani?kırmızı demişim sonuçta.bunun açıklaması nedir?nereden bööle olduğu biliniyor.kırmızı çekiç?hakikaten merak ettim