Bir hastalık sebebiyle de iğne [enjeksiyon] yapılınca oruç bozulur mu?

Doğuş Pertez

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Bir hastalık sebebiyle de iğne [enjeksiyon] yapılınca oruç bozulur mu?
Evet bozulur, kaza gerekir. Oruç bu şekilde bozulduktan sonra yiyip içmek, kefareti gerektirmez

Bilgi için teşekkürler

caglet

Üye
|SEÇKiN| hocam sağolun verdiğiniz bilgiler için fakat birşeyi sormadan edemiyicem...
Bu yazılarda doğru birşey yazılmamışsa veya sizle aynı fikirde değilsek doğrusunu vs. anlatıyorusnuz ama bu yazdıklarınızı okuyunca sanki bizi dövecekmiş gibi anlaşılıyor.. bu sadece yazıyı okurken mi oyle algılanıyor yoksa sizde tavır olarakda bu sekılde mı yazıyorsunuz.. Yani eğer bu sekılde yazıyorsanız sızle kavga etmek ıcın yazmadım sadece ben bu sekılde algıladım istemesemde başkalarıda yalnıs anlamasın acıklık getırelım hocam.. Çünkü laf sokma dediğimiz tabir yerine oturur belki bu durumda biraz o şekilde yazıyormussunuz gibi bir hava esiyor..

sevgili caglet, öncelikle müeddep tavrınız, nezaketiniz, incelik ve samimiyetiniz için kalbi şükranlarımı sunarım. eğer siz de böyle bir intiba bıraktı isem kusur bende demektir. bunun için sizden ve sair kardeşlerimden özür dilerim. ne ki bu ülkenin en saygın kurumlarından birine karşı takınılmış olan aşağılayıcı, tahkir edici haksız tavrı başka türlü ifade edemedim maalesef. dediğim gibi, kabahat şahsıma aittir, siz bu konuda kesinlikle haklısınız ve daha mülayim ve mütehammil olmak zorunda olduğumu biliyorum.

sevgiyle, muhabbetle kalın, Allaha emanet olun güzel kardeşim.

caglet

Üye
sağol.. seçkin abi

.eRCaN.

Üye

Allah razı olsun hocam verdiğin bilgiler için. Geçen gün televizyonda Nihat HATİPOĞLU'na bu soru sorulmuştu. Ve cevabı aynen yukarıdaki gibiydi.

Tepkiler: |SEÇKiN|

+1 katılıyorum

Allah razı olsun hocam verdiğin bilgiler için. Geçen gün televizyonda Nihat HATİPOĞLU'na bu soru sorulmuştu. Ve cevabı aynen yukarıdaki gibiydi.

eyvallah sevgili ercan kardeşim,
peki siz nihat HATİPOĞLU hocamızın da bu bahsettiğim 16 kişilik DİN İŞLERİ YÜKSEK KURULU üyesi olduğunu biliyor muydunuz?!

.eRCaN.

Üye

eyvallah sevgili ercan kardeşim,
peki siz nihat HATİPOĞLU hocamızın da bu bahsettiğim 16 kişilik DİN İŞLERİ YÜKSEK KURULU üyesi olduğunu biliyor muydunuz?!

Hayır bilmiyordum, sayenizde öğrendim. Teşekkürler.

gazel14

Üye
bildiğim kadarıyla bozulur

----------Eklendi @ 18:01:42 ---------- Yazıldı @ 17:52:40 ----------

bildiğim kadarıyla bozulur

gazel14

Üye

katılıyoerum sana

katılıyoerum sana

teşekkürler sevgili gazel, şimdi doğru kararı verdin işte.
çünki bana göre, sana göre yok ablacım, Allah ve kitabına göre vardır, Peygamberinin açıkladığı hakikatlere göre vardır.
bunu da müslüman bir ülkede ancak bu sahanın en yetkili ve mütemayiz karar organları verebilir... bizler yahut da üç kağıtçı ihlas(sız) bir holdingin maaşı adamları veremez.

Anıl Umut

Emekli Yönetici
Bozulmaz demeden önce bir dayanak-kaynak gösterin arkadaşlar.Bu konular hassas.Beyninizi yorun ki dilinizden çıkan harfler ile günaha girmeyin.
Diyanet seçilmiş kişilerden oluşuyor,hepsi alanında en iyilerden.Bunun üstünde güvenebileceğiniz bir kurum varsa güvenin ama en iyisi Diyanettir.
Hayırlı günler.

teşekkür ederim sevgili anıl, bütün söylemek istediğim tek şey bu işte...