_KadirşinaS_
Üye
Bir Fıkra da Benden Olsun.
Tofaş arabaların Türkiye'de peynir ekmek gibi satılığı (talihsiz) yıllarda
Volkswagen ve Toyota'nın yetkilileri Tofaş'ın bu satış patlamasını merak eder ve araştırma için Türkiye'ye gelirler.Tofaş'ın tesisini gezerlerken Volkswagen'in yetkilisi Toyota'nın yetkilisine sorar:
VY:Siz arabaların ısı ve ses yalıtım testlerini nasıl yapıyorsunuz?
TY:Arabanın içine bir güvercin koyup bütün kapıları, camları kapatıyoruz.Bir dahaki gün geldiğimizde güvercin ölmüşse, araba yalıtım testini geçiyor. diye cevaplar Toyota'nın yetkilisi ve o da aynı soruyu Volkswagen'in yetkilisine sorduğun da
VY:Biz de aynı yöntemi uyguluyoruz. Cevabını alır.
Sonra ikili merak edip aynı soruyu bizim Tofaş'ın yetkilisine sorduklarında
ToY:Valla biz arabaya bir kedi koyuyoruz. Bir dahaki gün geldiğimizde kedi hala arabadaysa araba yalıtım testini babalar gibi geçer. Cevabıyla dumur olurlar.
Volkswagen ve Toyota'nın yetkilileri Tofaş'ın bu satış patlamasını merak eder ve araştırma için Türkiye'ye gelirler.Tofaş'ın tesisini gezerlerken Volkswagen'in yetkilisi Toyota'nın yetkilisine sorar:VY:Siz arabaların ısı ve ses yalıtım testlerini nasıl yapıyorsunuz?
TY:Arabanın içine bir güvercin koyup bütün kapıları, camları kapatıyoruz.Bir dahaki gün geldiğimizde güvercin ölmüşse, araba yalıtım testini geçiyor. diye cevaplar Toyota'nın yetkilisi ve o da aynı soruyu Volkswagen'in yetkilisine sorduğun da
VY:Biz de aynı yöntemi uyguluyoruz. Cevabını alır.
Sonra ikili merak edip aynı soruyu bizim Tofaş'ın yetkilisine sorduklarında
ToY:Valla biz arabaya bir kedi koyuyoruz. Bir dahaki gün geldiğimizde kedi hala arabadaysa araba yalıtım testini babalar gibi geçer. Cevabıyla dumur olurlar.