Bios Yardım

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

qqq61

Üye
    Konu Sahibi
Bios Yardım
Arkadaşlar Benim Sorunum ekran kartı counter 1.6 fps dusuyor normalde 128 mb kartla 100 de oynanan 1 oyun suan sapphıre hd 3650 agp 8x var bu kartla fps 60 70 dusuyor p4 3.0 ghz ht islemci 1.5 gb ram 350w psu var xp sp2 isletim sistemi eski ekran kartını takıp denedım fps gıne 100 oldu bios test yaptırdım ve sonuc resimde var ekran kartını x gosterıyor

Fahrettin.Onay

Fahrettin.Onay

Üye
256'lık ekran kartların hatta varsa 512mb lık ekran kartlarından alırsanız daha iyi olacaktır

qqq61

Üye
    Konu Sahibi
anlamadım yane sorun ekran kartımı?

----------Eklendi @ 11:40:13 ---------- Yazıldı @ 11:39:50 ----------

suankı 512mb agp 8x

Fahrettin.Onay

Fahrettin.Onay

Üye
hyr ozaman biosu güncelleştir anakarının sitesine girip bulabilirsin

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
Arkadaşlar Benim Sorunum ekran kartı counter 1.6 fps dusuyor normalde 128 mb kartla 100 de oynanan 1 oyun suan sapphıre hd 3650 agp 8x var bu kartla fps 60 70 dusuyor p4 3.0 ghz ht islemci 1.5 gb ram 350w psu var xp sp2 isletim sistemi eski ekran kartını takıp denedım fps gıne 100 oldu bios test yaptırdım ve sonuc resimde var ekran kartını x gosterıyor

Eğer 512MB'lık 8x AGP modeline sahipseniz o zaman eski Onboard Ekran kartınızı BIOS'tan iptal etmeniz gerekir ki, Entegre ile AGP Ekran kartı çakışma yapmasın. Bu yüzden taktığınız Ekran kartı işlev görmez. Veya Anakartınızda ki AGP slotu 4x ise ve siz 8x AGP Ekran kartını taktıysanız bu da 4x olarak işlev görecektir ve çalışıp, çalışmama arasında kalacaktır. Onun için Anakartınızın markasını tam olarak buraya yazın ki, ona göre yardımcı olabilelim.

A BIOS Update has been detected for your PC. Yani bir BIOS güncellemesi bilgisayarınız için tespit edildi diyor.

6 Device Driver Updates are available for this computer. Burada ise 6 cihaz sürücü güncellemeleri bu bilgisayar için kullanılabilir diyor. Onun için sürücülerinde tam olarak bilgisayarınız da kurulu olduğundan emin olun. HD3650 Ekran kartınızı taktığınız zaman bunun Driver'larını da eksiksiz bir şekilde kurun ki, BIOS bunu tanıyabilsin. Tanınmayan bir Ekran kartı ile doğal olarak bu şekilde sorunlar yaşarsınız.

• Beğen
Tepkiler: BaykusReis

qqq61

Üye
    Konu Sahibi
agp modelı 8x destıkleyo anakart ve onboard yok anakartta zaten ben dun pc kasanın yanıın actım ve ekran kartının chipsetine 1 dedıyım dedım alev almıs yanıyor arkadaslar bu iş bios işi deil artık sorun bıos deılmıs ekran kartıymıs chıpsetın ustune 1 tane fan taktım sorun suan azda olsa azaldı guncel drıverı kurunca sorunlar yaratıyo bıos tanıyor ama photospace gıbı programlarda vpu recover hatası alıyorm teşekkürler

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
agp modelı 8x destıkleyo anakart ve onboard yok anakartta zaten ben dun pc kasanın yanıın actım ve ekran kartının chipsetine 1 dedıyım dedım alev almıs yanıyor arkadaslar bu iş bios işi deil artık sorun bıos deılmıs ekran kartıymıs chıpsetın ustune 1 tane fan taktım sorun suan azda olsa azaldı guncel drıverı kurunca sorunlar yaratıyo bıos tanıyor ama photospace gıbı programlarda vpu recover hatası alıyorm teşekkürler

AGP Slot bulunan her Anakartta, Entegreli Onboard Ekran kartı bulunur. 8x seviyesine kadar AGP Slotuna takılan Ekran kartından ziyade, bunun dışında Anakart ile tümleşik olan Onboard Ekran kartı bulunur. Ancak 16x Anakartlar da AGP Slotu ve Onboard yoktur. Donanımların tanınması ve kayıtlarının saklı tutulması BIOS tarafından sağlanır ki, size boşuna BIOS güncellemesi vermemiş ve durum şunu gösteriyor ki, ısınma sorunu şu durumda mutlaka olacaktır. Çünkü Ekran kartınızın harici stok Fanı olmadığından dolayı, diğer fanlar Donanımı yeterli soğutmayabilir. Fakat Fan taktığınız iyi olmuş. VPU Recover bilgilendirmesi de tamamen ısınma ile alakalı bir durumdur ki, olası bir durumda oyunda takılmalar, donmalar meydana geldiğinde Ekran kartı bu sırada yük altında kaldığından dolayı, aşırı ısındığı için VPU Recovery Ekran kartını korumak için bilgisayara reset atar. Aynı şekilde kullandığınız bazı programlarda da kasmalar ve donmalar oluyor ise, bu sırada VPU Recovery devreye girecektir. Tamamen kullandığınız herşey ile ilgili bir sıkıntı var ise, VPU Recovery bunu bilgilendirme olarak bildirir.

Tabiki bu VPU Recovery bilgilendirmesi, kartınızın da üretim hatalı da olduğunu gösterebilir. Çünkü ATI'nin bazı modelleri, VPU Recover bilgilendirmesi ile kusurlu üretilen Ekran kartlarını piyasaya sürmüştür. Kartınızın sağlam olup, olmadığını anlamanın en iyi yolu VPU Recovery'i kapatmak ve sonunda hangi problemlerin olacağını görmek. Eğer bir problem çıkmaz ise sorun ısınmadan kaynaklı bir durumdur ve BIOS'a bağlı olarak, eğer güncel Driver'ları kurmadıysanız VPU Recovery bilgilendirme amaçlı bunu size söyler. Eğer herhangi bir Donanımsal problem olur ise, mavi ekran, ekran kararması vb. o zaman BIOS'a bağlı olarak Donanımsal sorun var demektir. Ayrıca güncel Driver'lar kurulu olmadığı zaman, BIOS'a bağlı olarak VPU Recovery bilgilendirme amaçlı bunu söylecektir. BIOS kurduğunuz Driver'ları ya tanır, ya tanımaz. Tanır ise sorunlar çıkmaz. O sorunların resmini de buraya koyarsanız daha iyi yardımcı olabiliriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt