Bilinç altına yazılan mesaj:25.kare

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Bilinç altına yazılan mesaj:25.kare
Gözümüzün saniyede 24 kare algılayabiliyor..
25. kare ise beynimize yazılıyor. İşte bu sistemin adı da 25. Kare
Örneğin Siz tvde bir çizgi film izlerken
adamlar 25. Kareye 'Coca Cola İç' yazısı koyuyorlar ve canınız cola çekmeye başlıyor..

Şaka gibi görünse de Rusya’da yapılan araştırmalarda bu yöntem uygulandığında Cola satışlarının arttığı gözlenmiş..
'Başka Kanal İzleme Başka Kanal İzleme Başka Kanal İzleme'...
Televizyon yayını kullanılarak
insanın bilinçaltına belirli bir sloganı yerleştirmeyi amaçlayan '25'inci kare (25th shot) ' tekniğinin Rus TV'leri tarafından yaygın olarak kullanıldığı ve hükümetin buna karşı mücadele başlattığı bildirildi.

Rusya Basın Bakanı Yardımcısı Valeri Sirojenko'nun açıklamasına göre '25'inci kare'yi saptamak üzere özel bir detektör geliştirildi ve bu cihaz ile yılsonuna kadar tüm TV kanallarının sürekli kontrolü sağlanmış olacak.
İtar-Tass'ın haberine göre resmi olmayan bilgiler Rusya TV programlarının 5'te 1'inin '25'inci kare'yi içerdiğini ortaya koyuyor. İnsan gözünün TV izlerken saniyede 24 kareyi algılayabildiği 25'inci karenin ise göz tarafından fark edilmese bile
doğrudan beyne etki ettiği belirtiliyor. Uzmanlara göre bu etki beyni 'yüksek derecede ikna edici' olabileceği gibi

tahrip edici de olabiliyor. Rusya Basın Bakanlığı bu etkiyi yayınlarında kullandığı tespit edilen TV kanallarının lisanslarının iptaline dahi gidilebileceği uyarısı yaptı.
Bakanlık kaynaklarına göre TV'lerde yayımlanan her üç filmden birinde 25'inci kare şeklinde özendirme amaçlı bir slogan veya reklâm yer alabiliyor. Bu slogan veya reklâmlar 'başka kanal izleme' şeklindeki anonslardan siyasi amaçları hedefleyen sloganlara kadar geniş bir yelpazeyi kapsıyor.
Rusya'nın geliştirdiği detektörün dünyadaki benzerlerinin dördüncüsü olduğu kaydedildi..

• Beğen
Tepkiler: M3L!H, Revengeful, ebuş... ve 7 diğerleri

cerrano

cerrano

Üye
kardeşim bu anlattığın olay yıllar önce amerikadaki bir filme uygulandı diye duymuştum

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Olabilir :)

haltie

haltie

Üye
kardeşim bu anlattığın olay yıllar önce amerikadaki bir filme uygulandı diye duymuştum

evet reklamcılık dersinde görmüştük bu konuyu dediğin gibi amerikalılar bunu sinema filmlerinde yaptı çölde kola içen bir insan figürü ama o kareyi göz görmüyor beyin algılıyor o yüzden. ama o makine yasak artık

Aѕѕαѕѕiη™

Aѕѕαѕѕiη™

Üye
way be:hmmm

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
reklamın mantığı bu insanların bilinçaltına yazmak..

ofdoganoz

ofdoganoz

Üye
25.kare olayını en çok kullananlar film şirketleri ve yanılmıyorsam amerika bu işte ön ayak konumunda.Dünyada başı çeken film şirketleri 25. kareye genelde çan sesi, hristiyanlara özgü ilahilerden bir parça ya da kilise, haç, hristiyan mezarı gibi resimleri koyarak bizleri, farkında olmadan hristiyan sempatizanlığına teşvik ediyorlar.

dinccine

Üye
Ne karesi yaw.

Bora

Bora

Üye
Yazı fontunu değiştirelim... Okunmuyor:(

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Gayet iyi okunuyor ... Okumak isteyen kopyalayıp world de rengini değiştirip okuyabilir :D

haltie

haltie

Üye
bencede gayet iyi okunuyor :D

Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
Vaybe ilk defa duydum sağol Enes gayet güzel okunuyor

Progressivity

Progressivity

Üye
yeni bir bilgi daha öğrenmiş oldum teşekkürler ama şunu merak ettim şimdi 25fps filmler izliyorum ben yani bu 25fps saniyede 25 kare demek olduğuna göre ve insan gözüde sn de 24 kare algılayabiliyorsa bu filmleri bu şekilde riplemenin mantığı nedir acaba sanırım pek çok kişi bu bilgiyi bilmediği için 25fps film ripliyor

haltie

haltie

Üye
insan gözü 24 kareyi görüüyüor 25.kareyi beyin algılıyor ve bilinç altına işliyor mesela sinemlarda coco cola reklamı çok yapılmış öyle ama yasak artık:)

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Halit abinın de dediği gibi :D 24 den fazlası olmuyor :ehe

Emilov

Emilov

Üye
saçmalık :ehe

haltie

haltie

Üye
saçmalık dediğin şey gerçek :)

SeRKaNCa16

Üye
vay be bız bunlara kanıyoruz bunları uretenlerde bızız :d:

oguzkagan11

oguzkagan11

Üye
ilginç :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt