Bilim dünyasını şaşırtan buluş

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

pelın_

Konu Sahibi
Bilim dünyasını şaşırtan buluş
dünyasını şaşırtan buluş
Bilim insanlarının, 1.7 ile 2.4 milyon yıl öncesinden kalma fosilleşmiş dişler üzerinde yatığı bir araştırma, ilk insanlar hakkında ilginç bir gerçeği ortaya koydu. Araştırmaya göre, ilkel kabilelerdeki erkekler doğdukları yeri terk etmezken, kadınlar eş bulmak ya da buldukları eşin evine yerleşmek için başka kabilelere gidiyordu
14:07 | 02 Haziran 2011

Diş fosilleri üzerindeki incelemeler, iki insan türünde “yabancı gelin” kültürünün doğmuş olabileceğine işaret etti. Bugün Nature dergisinde yayımlanan çalışma, Güney Afrika’nın Sterkfontein ve Swartkrans mağaralarında bulunan iki insan türüne ait 19 diş fosili üzerinde yapıldı.

Diş minesinden elde edilen bulgulara göre, kadınlar yetişkinliğe erişince yaşadıkları yeri değiştiriyordu. Buna karşın, erkeklerin yüzde 90’ı yaşadıkları mağaraları terk etmedi. Güney Afrika’da iki farklı kazı alanında bulunan dişler, Australopithecus africanus ve Paranthropus robustus insan türlerine ait.
GELENEK NASIL BAŞLADI BİLİNMİYOR
Araştırmanın başındaki isim, Colorado Üniversitesi’nden Sandi Copeland, “İlk insanların coğrafi hareketleri hakkında elde ettiğimiz bulgular, bize kadınların doğdukları yerleri kendi tercihleriyle terk ettiklerini gösterdi” dedi.

Araştırmada, kadınların iki insan türünün bulunduğu bölgeye dağıldığı tespit edildi. Her iki türün de, bugünün modern insanına çok benzediği belirtildi. Copeland, “günümüzde de bu geleneğin özellikle Çin ve Hindistan’da devam ettiğini, evlenen kadınların eşlerinin evine yerleştiğini” belirtti.

Ancak bu geleneğin nerede doğduğu bilinmiyor. Copeland, bu geleneğin insanların yaşadığı bölgenin geçmişinden kalmış olabileceğini ifade etti. A. africanus türü, 2 ile 3 milyon yıl öncesinde yaşadı. Bu türün, P. robustus ile akraba olduğu düşünülüyor. Modern insanlara benzeyen P. Robustus ise, 1.2 ile 2 milyon yıl önce yaşadı.

• Beğen
Tepkiler: OğuzcanAbi ve enginzz

Buraxlive

Buraxlive

Üye
teşekkürler :)

pelın_

Konu Sahibi
nedemek :)

fireman87

fireman87

Üye
Çok eski bu haber :allalla: Ayrıca aldığınız haberlerin kaynaklarınıda belirtmeyi unutmayın..

pelın_

Konu Sahibi
bıdaha konu acarsam 2 olsun emı

mesut1977

mesut1977

Üye
bırakın bu darwin masallarını insan maymundan falan türememiştir:d:

pelın_

Konu Sahibi
ben anlamıyorum ya bıseyler paylaşıyoruz begenmıyosanızda olmamıs falan dıyıl
ılla bı kulp bulmk zorundamısınz ben anlamıyorum ya... begenmeyen kendı acsın lutfen mod falan konumu kapatırmısınz

• Beğen
Tepkiler: Mehmet
mangdaşire

mangdaşire

Üye
bu nedir yaa.rüyama girecek akşam akşam :D teşekkürler...:oke:

pelın_

Konu Sahibi
sagol ya

Silinen Üye 2149105

Kapalı Hesap
o gelenek hala devam etse
günümüzde erkekler kızların peşinde koşuyor valla:naughty:

enginzz

enginzz

Üye
tesekkurler

fireman87

fireman87

Üye
Hem ne demişler, eleştirileri kabul edemeyen asla bir yönetici olamaz.. Bu kabile gerçekten varmış yahu helkopterlere felan taş atıyolarmış :ehe

Silinen Üye 776553

Silinen Üye 776553

Kapalı Hesap
Teşşekürler konu için ilk defa duydum :)

Fahrettin.Onay

Fahrettin.Onay

Üye
vay be ilk defa okudum teşekkür ediyorum pelincim

Masha

Masha

Üye
Emeğe saygı teşekkür ederiz

pelın_

Konu Sahibi
rıca ederım :) :sarıl:

• Beğen
Tepkiler: BaykusReis
bboyQ7

bboyQ7

Üye
Bu bilim adamlarıda herşeye şaşırıyor

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 2149105

pelın_

Konu Sahibi
:):d:

• Beğen
Tepkiler: bboyQ7
aşkkuşu8

aşkkuşu8

Üye
arkadaş doğruları söylemiş birde kızıyorsun yok insan maymundan türemiş yok bilmem ne eğer öyle evrim geçirilseydi bir kabın içerisine bakır konulurdu ve altın olması beklenirdi
. ha birde asıl amaç insanların beyinlerini köreltmek

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt