Bilgisi olan yardım etsin , paramız boşa gitmesin ?

Sponsorlu Bağlantılar

bRs.aTL

Üye
    Konu Sahibi
Bilgisi olan yardım etsin , paramız boşa gitmesin ?
S.a arkadaşlar size birkaç soru sorucaktım gerçekten teknik bilgisi olan arkadaşlar yazarsa sevinirim . Şimdi ben bilgisayarcıyım ornegin 2 farklı işlemciden hangisinin iyi oldugunu ayırt edebiliyoruz fakat telefondaki işlemciler hakkında hiç bir bilgim olmadıgı için bu konuyu açıyorum . şu üç telefon arasında kaldım htc one , galaxy s4 , xperia z. 3ü olması son teknoloji olmaları.
3ününde işlemcilerini yazıyorum ;
1-htc one ; Qualcomm APQ8064 Snapdragon
2-s4 ; Exynos 5 Octa 5410
3-xperia z ; Qualcomm MDM9215M / APQ8064

bu 3 işlemciden en iyisi hangisi ve herbirinde 2şer gb ram var fakat kiminin ddr 2 kiminin 3 bunuda goz onunde bulundurursak hız bakımından en hızlısı hangisi ?

Diğer sorum ; ekran kartımı deniyor bilmiyorumda telefonun ekran kartı olayı olarak 3ününkide farklı bunlardan en iyisi hangisi ?
1-htc one ;Adreno 320
2-s4 ; PowerVR SGX 544MP
3-xperia z ;Adreno 320

Bir diğer sorum ise ekran kalitesi olarak hepsi hd fakat biri amoled biri lcd diyor anlamıyorum teknik olarak en iyisi hangisi ?
1-htc one ; Super LCD3
2-s4 ;
Super AMOLED
3-xperia z ;

bir diğer sorum ise kamera olayı . Htcde 4 mpx yazıyo fakat ultrapixelmi ne ole bişey yazıyo digerleri zaten 13 mp yazıyo bunların kameralarına bakıldığında hangisi en iyi çekimi sunuyor ?
1-htc one ; 4.3 MP Ultrapiksel teknolojisi
2-s4 ; 13 MP, 4128 x 3096 pixels
3-xperia z ; 13 MP

son olarak ta s4'te bulunan kamera olayları silme direkt efekt verme iki kamerayı aynı anda kullanma resim/video (gif) yapma gibi özellikler , göz sensörü , el sensörü gibi yeni şeyler sadece s4te mi yoksa diger telefonlardada var mı ?

Arkadaşlar kusura bakmayın ama en azından hangini alayım demiyorum teknik bilgim olmadıgı için yardım istiyorum 2000 lirayı çöpe atmıyalım almışken uzun sure kullanıcagımız bir telefon olsun.

ka_za

ka_za

Üye
Ilk sorularun ayrıntısıni tam bilmiyorum yanlış yonledirmiyim son soru sadece s4 de var özellikler androidle değil samsungun kendi arayuzu olan touchwizle geliyor

bRs.aTL

Üye
    Konu Sahibi
en azından bu bile fikrimi yönlendirecektir teşekkürler. gerçekten teknik bilgisi olan arkadaşlarda yorum yaparlarsa sevinrim.

badmus

badmus

Üye
Kardesim S3 kullanicisiyim diye demiyorum ama bana kalirsa ben bu uc telefondan hicbirini almazdim. Gelecek sene telefonlar icin devrim niteliginde bir sene olacak. (Bukulebilir ekran , daha uzu omurlu bataryalar , yeni islemci ve grafik cipleri vs.) Bu yuzden benim tavsiyem elinde bulunan 2000 :tl: 'nin 1000 :tl: 'sini sakla. Sana kalan 1000 :tl: ile kendine bir telefon al 1 sene idare edecek. ( Tavsiyem S3). Bu arada S4'teki yazilimsal ozelliklerin hepsi guncelleme ile s3'e gelecek. Onumuzdeki sene de s3'u 500 :tl: gibi bi fiyata satarsin. Elinde 1500 :tl: paran olur. 500 :tl: daga koyup yeni cikan modellerden alabilirsin.

Dedigim gibi S3 yerine S2 bile dusunebilirsin. S2 Hala neredeyse tum oyun ve uygulamalari aciyor.

Ya da illa ben bu uc telefondan birini alacam. Seneye ne olursa olsun dersen. Temmuzu bekle. Neden diye soracak olursan. Galaxy S4 Active modeli cikacak. Nedir bu Active'in farki? S4'un Active modeli Suya Ve Toza karsi dayanikli olacak.

Aralarinda en iyisi Galaxy S4 Active olacaktir.

Uzun sure kullanacagim bir telefon demissin. Ama su anda bi telefonu 3-4 sene kullanmak zor. Daha S3 çıkalı 1 sene olmadan S4 çıktı. Eminim ki Onumuzdeki sene bu siralarda S5 muhabbeti yapiyor olacagiz. Demek istedigim S3 yerine S4 almanin bi anlami yok. Bilmiyorum belki S3 kullaniyorum diye objektif dusunemiyorum ama bence oyle.

Bak simdi sana Xperia Z ile S4 ün simdiden nasil eskidigini gostereyim;

S4 Active'den bahsetmistim degil mi? Suya Ve Toza Dayanikli. Ne guzel. O modeli ciktiginda S4 sahipleri ne yapacak peki?

Bu da Xperia Z 'nin eskimeye basladiginin gostergesi

Yine son karari sen vereceksin. :tebessüm:

bRs.aTL

Üye
    Konu Sahibi
aslında haklısınız fakat dediğiniz gibi s2 bile eskimemişken s4 hiç eskimez 2 yıl kullanmam yeterli zaten şuanki teknoloji içinde en iyi telefon olması ve suan alıcak olmam 3 telefon arasında seçim yapmamı gerektiriyor . ilginiz için teşekkürler fakat bu konuyu pek önemsemiyorum

badmus

badmus

Üye
aslında haklısınız fakat dediğiniz gibi s2 bile eskimemişken s4 hiç eskimez 2 yıl kullanmam yeterli zaten şuanki teknoloji içinde en iyi telefon olması ve suan alıcak olmam 3 telefon arasında seçim yapmamı gerektiriyor . ilginiz için teşekkürler fakat bu konuyu pek önemsemiyorum

Tamam kardesim sen bilirsin :tebessüm:

O zaman sana onerim ya Galaxy S4 ya da Htc One alman yonunde. Buna nasil karar verecem dersen ;

Yukaridaki link yardimci olabilir. Bana kalirsa Xperia Z'nin su ve toz dayanikligi disinda bi artisi yok :oke:

bRs.aTL

Üye
    Konu Sahibi
aynen teşekkür ederim gene fikirlerimi yonlendirmede yardımcı olucak şeyler ama hala daha teknik bilgi veren yok koskoca sitede teknik bilgisi olan yokmu yoksa umursamıyolarmı anlamadım ?

badmus

badmus

Üye

Bunlara bi goz at kardesim :oke:

bRs.aTL

Üye
    Konu Sahibi
çok çok sağol ilgilendiğin için :)

Invoke

Invoke

Üye
İşlemci olarak s4>one>z diye sıralayabilirim. HDde Znin işlemcisi düşük kalıyor biraz.
Gpu yine s4>one=z diyebilirim. ama s4 ve one arasında öyle dağlar kadar fark olduğunu düşünmüyorum. Gereksiz bencmarklara antutulara pek itibar etmemek gerekir diye düşünüyorum. samsung amerikaya çıkardığı s4e qualcomm 600 adreno 320 koymuş mesela yani htc oneın işlemcisini. Çok fark yok.
Ekran olarak da Z biraz geri de kalıyor bu konuda ben almaya gittiğiniz de orda bir tellerini elinize alıp parlaklığı da son seviyeye getirip bir de kısıp bakmanızı öneririm. Kamera konusunda çok test videosu izledim ve epey ince ayrıntısına kadar duraklatıp duraklatıp baktım bence açıkcası aralarında o kadar fark yok. 4mgpxel çözünürlük düşük olduğundan boyutlar küçük yani ordan kaybediyor bence. Bu işler de lens önemli ve s4le Z arasında fark yok. Ama Znin gayet kaliteli çektiğini düşünüyorum.
O özellikler yalnız s4de var. Benzer özellikler Oneda da var.

Ha rame gelirsek bildiğim üzere hepsinde ddr2 ve lowpowerddr2(tüm teller lowpower zaten yani pcdeki ddr2 değil)
Bildiğime göre Qualcomm 800 ddr3 destekliyor ve honami ddr3ile geleBİLİR(ihtimal.)

Ben s4ü hiç beğenmedim açıkcası elime aldım baktım da ekrandan gördüğümle konuşmuyorum.
Ekran güzel renkler canlı ama ben bu galaxylerin tasarımını hiç beğenmiyorum. Donanım dersen s4. Ama tasarım dersen Z.
Z suya ve tuza karşıda dayanıklı. Ben aslında Z alacaktım kamerasında filan hiç şüphem yok çok da beğendim. Ama s4pro işlemcisiyle gelmesi beni üzdü. Ve fullhd de sorun çıkarır deniyor bu işlemci için. Bu yılki oyunlar kasmasa önümüzdeki yıl kasacak işlemci eskiyecek zaten geçen yılın işlemcisi. Geçen yılın en iyisi ama sonuçta geçen yıl. Ekranda TFT. öyle açılı bakınca görüntü gidiyor olaylarına filan pek kafayı takmıyorum siz de takmayın derim. Neden? biz bu telefona karşıdan bakıyoz kimse 180derece yatırıp da kullanmaz. Amoledler yapay bir görüntü sunuyor bence. (Xperia Ray(TFT) ve Galaxy s2(Amoled) ile aynı cismin resimlerini çekmiştim. Rayde normalde görüntü ama amoledde daha canlıydı. Turuncu daha bir turuncuydu ama şöyle bir durum var gerçekte cisim o kadar turuncu değil. Bu nedenle yapay diyorum.) Ama IPS ekranın daha iyi olduğu tartışmasız.(HTC One)
HTC One'ın eksiğine gelirsek kasası sıkıntı bence. Alüminyum kasa çizik çizik olur. Iphone 5in yaptığı hatayı yapmış yani htc. Kılıf şart.
Bir de kamerası ultrapixel daha yoğun olabilir çoğunluk beğenedebilir ama ben sevmedim çözünürlükten kaybettiğini düşünüyorum. Sony kamerada akar diyorum. (Ama çok sıkıntılı bir fark yok kötü değil 3ü de kamera konusunda)

Ben olsam hiç birini almam üstteki vatandaşın dediği gibi çünkü işin aslına bakarsan Snapdragona(htc one ve xperia znin işlemcisini üreten firma) göre Qualcomm 600(htc one) de Fullhdye uygun değil. FullHDye tam uyumlu olacak olan Qualcomm 800 ve Xperia Honami ile gelecek.(Büyük ihtimal.)
Ben olsam Honamiyi ve Nexus5i (ya da artık adı her ne olursa Xphone olur ne olursa googleın yeni telefonunu) bekler görür öyle karar verirdim.

Üstteki yoruma da bir yorum yapmak isterim:
Honami çıkınca Z eskimiş olmaz. Ve s4 active çıkınca da s4 alanlar da pişman olmaz. Çünkü bu teller daha kaç ay sonra çıkacak. Ve s4 alan adam activi görünce bence çok üzülmez çünkü kaç aydır kullanıyor ve bu suya dayanıklılık özelliği fazla önemsenmiyor samsungcular gereksiz diyor. Ki bence çok tuttu. Aslına bakarsanız gereksiz ama havalı ordan tutuyor ;)
Neyse önümüzdeki sene bükülebilir ekranlı telefonda imkansız. Bunlara daha var. Evet, teknoloji çabuk gelişiyor ama laps diye de birden çağ atlanmıyor adım adım.
Ama haklı olduğunuz bir nokta: geçen yılın teliyle bu yıl çıkan şu 3ü arasında öyle dağlar kadar fark olmaması. Yani s4ün yaptığını s3de yapar.

Ben şahsen Honamiyi bekliyorum ve çok iyi olacağını düşünüyorum eğer aceleniz yoksa bekleyin. Aceleniz varsa illa bu 3ünden biri diyorsanız, hangisini beğenirseniz onu alın. Hepsinin işini göreceğini düşünüyorum. Znin işlemcisinin biraz daha düşük olduğunu aklınızdan çıkarmayın :)
Ama bu ay Googleın forumumu ne teknoloji toplantısı var. Orda bir çok şey olacak note3 duyurulur. Googleın yeni telefonu da duyurulur büyük iht. (tahminim. duyurması lazım :D)
Honami Temmuza netleşir ve duyurulur ekim gibi bizim ülkeye gelir diye düşünüyorum.

Aceleniz yoksa bekleyin biraz daha honamiyi, paranız boşa gitmesin. Ha derseniz ki ondan sonra da s5 gelir i6 gelir htcde yeni bir şeyler duyurur bu böyle gider dersiniz. ama ben honaminin iyi olacağını ve pişman etmeyeceğini düşünüyorum en azından temmuzu bekleyip özelliklerini net görmek lazım o zamana googleda duyurur. Saygılar :)

• Beğen
Tepkiler: Penci Hoca
badmus

badmus

Üye
Brk36 tam da anlatmak istedigimi bir mesajda toplamis :oke:

Penci Hoca

Penci Hoca

Üye
İşlemci olarak s4>one>z diye sıralayabilirim. HDde Znin işlemcisi düşük kalıyor biraz.
Gpu yine s4>one=z diyebilirim. ama s4 ve one arasında öyle dağlar kadar fark olduğunu düşünmüyorum. Gereksiz bencmarklara antutulara pek itibar etmemek gerekir diye düşünüyorum. samsung amerikaya çıkardığı s4e qualcomm 600 adreno 320 koymuş mesela yani htc oneın işlemcisini. Çok fark yok.
Ekran olarak da Z biraz geri de kalıyor bu konuda ben almaya gittiğiniz de orda bir tellerini elinize alıp parlaklığı da son seviyeye getirip bir de kısıp bakmanızı öneririm. Kamera konusunda çok test videosu izledim ve epey ince ayrıntısına kadar duraklatıp duraklatıp baktım bence açıkcası aralarında o kadar fark yok. 4mgpxel çözünürlük düşük olduğundan boyutlar küçük yani ordan kaybediyor bence. Bu işler de lens önemli ve s4le Z arasında fark yok. Ama Znin gayet kaliteli çektiğini düşünüyorum.
O özellikler yalnız s4de var. Benzer özellikler Oneda da var.

Ha rame gelirsek bildiğim üzere hepsinde ddr2 ve lowpowerddr2(tüm teller lowpower zaten yani pcdeki ddr2 değil)
Bildiğime göre Qualcomm 800 ddr3 destekliyor ve honami ddr3ile geleBİLİR(ihtimal.)

Ben s4ü hiç beğenmedim açıkcası elime aldım baktım da ekrandan gördüğümle konuşmuyorum.
Ekran güzel renkler canlı ama ben bu galaxylerin tasarımını hiç bilmiyorum. Donanım dersen s4. Ama tasarım dersen Z.
Z suya ve tuza karşıda dayanıklı. Ben aslında Z alacaktım kamerasında filan hiç şüphem yok çok da beğendim. Ama s4pro işlemcisiyle gelmesi beni üzdü. Ve fullhd de sorun çıkarır deniyor bu işlemci için. Bu yılki oyunlar kasmasa önümüzdeki yıl kasacak işlemci eskiyecek zaten geçen yılın işlemcisi. Geçen yılın en iyisi ama sonuçta geçen yıl. Ekranda TFT. öyle açılı bakınca görüntü gidiyor olaylarına filan pek kafayı takmıyorum siz de takmayın derim. Neden? biz bu telefona karşıdan bakıyoz kimse 180derece yatırıp da kullanmaz. Amoledler yapay bir görüntü sunuyor bence. (Xperia Ray(TFT) ve Galaxy s2(Amoled) ile aynı cismin resimlerini çekmiştim. Rayde normalde görüntü ama amoledde daha canlıydı. Turuncu daha bir turuncuydu ama şöyle bir durum var gerçekte cisim o kadar turuncu değil. Bu nedenle yapay diyorum.) Ama IPS ekranın daha iyi olduğu tartışmasız.(HTC One)
HTC One'ın eksiğine gelirsek kasası sıkıntı bence. Alüminyum kasa çizik çizik olur. Iphone 5in yaptığı hatayı yapmış yani htc. Kılıf şart.
Bir de kamerası ultrapixel daha yoğun olabilir çoğunluk beğenedebilir ama ben sevmedim çözünürlükten kaybettiğini düşünüyorum. Sony kamerada akar diyorum. (Ama çok sıkıntılı bir fark yok kötü değil 3ü de kamera konusunda)

Ben olsam hiç birini almam üstteki vatandaşın dediği gibi çünkü işin aslına bakarsan Snapdragona(htc one ve xperia znin işlemcisini üreten firma) göre Qualcomm 600(htc one) de Fullhdye uygun değil. FullHDye tam uyumlu olacak olan Qualcomm 800 ve Xperia Honami ile gelecek.(Büyük ihtimal.)
Ben olsam Honamiyi ve Nexus5i (ya da artık adı her ne olursa Xphone olur ne olursa googleın yeni telefonunu) bekler görür öyle karar verirdim.

Üstteki yoruma da bir yorum yapmak isterim:
Honami çıkınca Z eskimiş olmaz. Ve s4 active çıkınca da s4 alanlar da pişman olmaz. Çünkü bu teller daha kaç ay sonra çıkacak. Ve s4 alan adam activi görünce bence çok üzülmez çünkü kaç aydır kullanıyor ve bu suya dayanıklılık özelliği fazla önemsenmiyor samsungcular gereksiz diyor. Ki bence çok tuttu. Aslına bakarsanız gereksiz ama havalı ordan tutuyor ;)
Neyse önümüzdeki sene bükülebilir ekranlı telefonda imkansız. Bunlara daha var. Evet, teknoloji çabuk gelişiyor ama laps diye de birden çağ atlanmıyor adım adım.
Ama haklı olduğunuz bir nokta: geçen yılın teliyle bu yıl çıkan şu 3ü arasında öyle dağlar kadar fark olmaması. Yani s4ün yaptığını s3de yapar.

Ben şahsen Honamiyi bekliyorum ve çok iyi olacağını düşünüyorum eğer aceleniz yoksa bekleyin. Aceleniz varsa illa bu 3ünden biri diyorsanız, hangisini beğenirseniz onu alın. Hepsinin işini göreceğini düşünüyorum. Znin işlemcisinin biraz daha düşük olduğunu aklınızdan çıkarmayın :)
Ama bu ay Googleın forumumu ne teknoloji toplantısı var. Orda bir çok şey olacak note3 duyurulur. Googleın yeni telefonu da duyurulur büyük iht. (tahminim. duyurması lazım :D)
Honami Temmuza netleşir ve duyurulur ekim gibi bizim ülkeye gelir diye düşünüyorum.

Aceleniz yoksa bekleyin biraz daha honamiyi, paranız boşa gitmesin. Ha derseniz ki ondan sonra da s5 gelir i6 gelir htcde yeni bir şeyler duyurur bu böyle gider dersiniz. ama ben honaminin iyi olacağını ve pişman etmeyeceğini düşünüyorum en azından temmuzu bekleyip özelliklerini net görmek lazım o zamana googleda duyurur. Saygılar :)

Aynen sana katılıyorum!! :oke:

bRs.aTL

Üye
    Konu Sahibi
çok sağol kardeş verdiğin bilgiler işime yarıyacak , önerilerini dikkate alıcam tekrar sağol :)

Üst Alt