Bilgisayarın fan sesini azaltmak için napmalıyım?

Sponsorlu Bağlantılar

LuckyDALT0N

LuckyDALT0N

Üye
    Konu Sahibi
Bilgisayarın fan sesini azaltmak için napmalıyım?
Geceleri bilgisayarı açık bıraktığım zamanlar oluyor.fan sesi çok rahatsız ediyor.bunu azaltmak için ne yapmalıyım?:hmmm

kol@j

kol@j

Üye
tozunu güzelcene temizlemek iyi bir çözümdür..

merkezindeki sürtünen yere ise makine yağı bir damladan fazla olmasın...

hadi kolay gelsin

LuckyDALT0N

LuckyDALT0N

Üye
    Konu Sahibi
makina yağı tozu daha çok çekmezmi?

kalkan3434

Üye
Kardeş bilgisayarını sök ve içindekilerine bi hava tut ses tamamen demeyelim ama hissedilir derecede azalır. Daha sessiz olmasnı istiyorsan fanları değiştir..

.::Burgess::.

.::Burgess::.

Üye
Fan Hız Kontrol ürünlerinden birini al derim ben sana tozda etkilidirevet ama gereksiz hızlı dönen eski fanlar ister istemez ses yapabiliyor. Piyasada söyledigim ürünü 15 liraya bulabilirsin aslında ben kendim ugraşmak adına potasyometre den hız kontrolü yaptım gayette güzel çalışıyor

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Fanın hız ayarlarıyla kesinlikle oynamayın.Bırakın varsayılan değerde çalışsın.Sonra Midyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olursun.

Yağ damlatmaya şahsen karşıyım.Eğer sızma olursa , en ufak zerresi bile telafisi imkansız hasarlara yol açabilir.

Kasayı açıp fanı filan temizle.Faydası pek olmaz ama ses aşırı derecede rahatsızlık veriyorsa fanı değiştirin.

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
speedfan programını kullan geceleri buyuk ıhtımalla download yaptıgın ıcın acık bırakıyorsun bende kullanıyorum programı standart olaram 3500 rpm olan fan hızını sadece download yaptıgım zamanlarda 2200 rpm ye ındırıyorum bu programla ve fark edılır derecede sesızlesıyor sıtelerde fan hızlarını ayarlamak ıcın yapman gereken lerı arıntılı olarak anlatıyolar. Kesınlıkle tavsıye edıyorum

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
biosda cpu smart fan özelliğini enabled yaparsan fan daha yavaş calısır ve haliyle daha az ses cıkarır.

Üst Alt