Bilgisayarım oyunu neden kasıyor ?

Sponsorlu Bağlantılar

korsan165

Üye
    Konu Sahibi
Bilgisayarım oyunu neden kasıyor ?
Beyler ben Call Of Duty Modern Warfare2 oynamak için ilk önce sistem gereksinimlerine bakmışdım yetiyordu oyunu aldığımda kasmalar oldu sebebini siz sölermisiniz Tüm bilgileri Aşağıya yazıyorum

Call of Duty: Modern Warfare 2 Minimum Sistem Gereksinimleri
desteklenen işletim sistemleri:Xp,Vista ve 7

Minimum işlemci:AMD 64 3200 ya da Intel Pentium 4 3.0 GHz

Minimum RAM:512 MB (Vista ve 7 için minimum 1 GB)

Minimum Disk Alanı: 16 GB

Minimum Ekran Kartı:Shader 3.0 destekli, 256 MB veya üstü donanım bileşeni gerekiyor. NVIDIA GeForce 6600 GT+ veya AMD-ATI 1600XT+

Benim Sistemi Söliyim bu anlatmalarda pek iyi değilim mazur görün anlatabildiğim kadar
İntel Pentium 4 CPU 3.06Ghz, 2,0GB RAM, NVIDIA GeForce 7300GS 512MB Ekran kartı

Şöle bi bakında Ghz yetiyor Ram yetiyor Ekran kartıda yetiyor oyuna girince acayip kasıyor nası anlatıyım oyuna bile giremiyorum çok kasıyor[Low Modda bile çok kasıyor] Bide bununla alakalı bişey söliyicem Bende Harddisk Yok yani şöle Bitek 75Gb yer var oyunu felan C diskine atıyorum Tek yer var yani Acaba yeni harddisk alsam kasma gidermi pek sanmıyorum çünkü öle kasıyor ki harddisk kurtarmaz gibi Lütfen Biri yardım etsin

fnldstntn

Üye
Dostum bunlar minimum sistem gereksinimleri yani oyunu acar ama kasar sen onerilen sistem gereksinimlerine bak ayrica harddiskin oek bi etkisi olacagini sanmiyorum....

• Beğen
Tepkiler: brqsalvo

korsan165

Üye
    Konu Sahibi
Laptopda çalıştırıyor Ghzi pcme nazaran daha düşük ram 2.00gb ekran kartı 256 onda low modda benim pcdem daha iyi benimki laptopdan iyi olmasına ramen oyunu açmakda çok zorlanıyor bide oyunu çalışdırırmı diye bi test etme sitesi var ondan geçiyor şimdi site ismi vermiyim orda test ettim kasmadan oynanması gerekiyor ama oyun sanki ekran kartım yok muş gibi kasyıor Harddiskkim olmaması bütün oyunları Cye yüklüyorum bide 75gbden 1b yer kaldı Diskde ondanda olabilirmi yer olsada kasarmı yine

fnldstntn

Üye
Pc isindigi icin olabilir speedfan diye bir pro var onunla bi kontrol et eger 65 in uzerinde ise bir sorun var demektir..ayrica advenced system care 4.2 free ile bi derin bakim yaparsan cok faydasini gorursun....

korsan165

Üye
    Konu Sahibi
Bu programı kullananlardan şöle bi yorum aldım güzel program ama kullanmayı bilmeyen biri makinayı bozabilir hızı artıp yorulur ve yıpratır diyor ama kuşkudayım bu arada speedfandan kontrol ettim sıcaklıkları 36-47 arası ben bugün harddisk ekleticem hiç yer yok tıkabasa dolu ondan kasıyodur ihtimaline takdıkdan sonra tekrar size bildiricem oyunun kasma sebebini bilen arkadaşlarımız varsa yardımcı olsun çok kasıyor oyunu çalıştırır mı diye sitelerde test ettirdim rahat çalışdırır onayı aldım minimum sistem gereksinimlerinden ufakda olsa bilgisayarımın yüksek olduğu halde çokk kasmasının sebebini bilen varsa sölesin lütfen

brqsalvo

brqsalvo

Üye
Minimumuna yetiyor bütün grafikleri düşür öyle oyna.

fnldstntn

Üye
Advenced system care pc yi hizlandirma ile ilgili pro degil sadece pcdeki artilari temizliyor ve hatalari duzeltiyor pro yu actigin zaman derin bakim yaptir muhtemelen hard disktede yer acilir.

omerynd

omerynd

Üye
game booster programını yükle ve oyun öncesinde arkaplanda çalışan lüzumsuz şeyleri kapatsin böylece bir fark olabilir

korsan165

Üye
    Konu Sahibi
Minimumuna yetiyor bütün grafikleri düşür öyle oyna.
Yok kardeş yetmiyor işte bende ondan forumda paylaşdım çok kasıyor :S

----------Eklendi @ 18:34:26 ---------- Yazıldı @ 18:29:51 ----------

Advenced system care pc yi hizlandirma ile ilgili pro degil sadece pcdeki artilari temizliyor ve hatalari duzeltiyor pro yu actigin zaman derin bakim yaptir muhtemelen hard disktede yer acilir.
Bugün bi Harddisk taktırdım bilgisayarda 1gb yer var dedi bilgisayarcı çok dolu harddisk takınca oyunu oraya at düzelir dedi ama eve geldim kurdum Geçikmeli yazma hatası dedi oyunu atmadi harddiske ve harddisk yok oldu ondan yarın götürücem kasayı yeni harddisk taktırıcam ondan sonra oyunu ona atıp tekrar oyunu açıcam eğer kasma olursa senin dediğin programı kullanıcam çünkü adam hiç yer yok bilgisayar nereye gideceğini şaşırıyor düzelir harddisk takılınca dedi yarın akşam 6 gibi herşey belli olucak forumda olursan sevinirim

----------Eklendi @ 18:35:25 ---------- Yazıldı @ 18:34:26 ----------

Bide biri bana driverlarımı nerden güncellicem sölerse sevinirim kasa hdd takma işi bitince bide güncellicem hızlanır diyorlar

----------Eklendi @ 19:10:02 ---------- Yazıldı @ 18:35:25 ----------

BEYLER BUDE CALL OF DUTY MODERN WARFARE 2 YETTİĞİNİ GÖSTEREN BİLGİ AMA KASTIĞINI SÖLEMİŞDİM
Call of Duty: Modern Warfare 2
System Requirements Lab Analysis
CPU
Minimum: Intel Pentium 4 3.2 GHz or AMD Athlon 64 3200+ processor or better supported
You Have: Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.06GHz
PASS
CPU Speed
Minimum: Intel Pentium 4 3.2GHz or AMD Athlon 64 3200+ processor or better supported
You Have: 3.1 GHz
PASS
RAM
Minimum: 1 GB
You Have: 2.0 GB
PASS
OS
Minimum: Microsoft Windows XP, Windows Vista and Windows 7 (Windows 95/98/ME/2000 are unsupported)
You Have: Microsoft Windows XP Professional Service Pack 3 (build 2600)
PASS
Video Card
Minimum: 256 MB NVIDIA GeForce 6600 GT or better or ATI Radeon 1600 XT or better
You Have: GeForce 7300 GS
PASS
Features: Minimum attributes of your Video Card
Video RAM256 MB730.0 MB
Hardware T&LYesYes
Pixel Shader version3.03.0
Vertex Shader version3.03.0

RequiredYou Have
Sound Card
Minimum: Yes
You Have: Realtek High Definition Audio
PASS
Free Disk Space
Minimum: 12 GB of free hard drive space
You Have: 16.1 GB
PASS

Call of Duty: Modern Warfare 2
System Requirements Lab Analysis

Adilx05

Adilx05

Üye
Psu Değiştirmeyi Dene Büyük İhtimalle Donanımlarına Yeterli Güç Gitmiyodur :oke:

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
kardeş harddiste 1 gfb yer varsa kasma yapabilir boşalt birazını dvd ye felan yaz usb belleğe kopyala
yada yeni harddisk almışın herşeyi ona kopyala temiz bi format at
yine kasarsa power gerekli gücü veremiyor olabilir.
işlemcin çok güçlü değil ekran kartını bilmiyorum ama 512mb olduguna göre birde 7 serisi bellek ve çekirdek hızları düşüktür

anlicagın donanımsal olarak sistemin yetersiz bence minimum olanları kurtardıgına bakma
pc çook eskiyse kasmalar yapması artık muhtemel
imkanın varsa adam akıllı yeni bir pc almanı oneririm

PrınceOfPersia

PrınceOfPersia

Üye
ekran kartinin biti 64 se ondanda olabilir

Silinen Üye 14714

Silinen Üye 14714

Kapalı Hesap
Ekran kartın ile ilgili karşılaştırma yapabileceğin siteler var. Pm den bir link atacağım. Önceki deneyimlerimde GF 7300GS'nin vasat bir GPU olduğuna şahit oldum. Minimum sistem gereksinimlerinde GF serisinde 6600GT ve üzeri demiş zaten, ki 6600GT 7300GS'den daha performanslı bir GPU.

Sen yinede sistemini optimize et;
-Genel temizlik yap (gereksiz dosyaları sil, registry temizliği yap)
-Disk birleştirme (defrag) yap.
-Driver güncellemerini yap.
Birde öyle dene. İyi şanslar.

AssassinmasteR

AssassinmasteR

Üye
bence harddisk de sorun hem çok az hem hızı düşük harddisk i değiştir