Bilgisayarım kendini kapatıyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
korkusuzmaraz

korkusuzmaraz

Üye
    Konu Sahibi
Bilgisayarım kendini kapatıyor
bilgisayarıma 1 ay önce format attırdıktan işlemci kullanımım 80 90 lı bişe olduğunda bir süre geçiyor ve kendini kapatıyor
Bilgisayarcı bir tanıdığıma sordum o bana ''RAM oksitlenmiş bilgisayarın fazla kasıldığında elektrik ihtiyacıda artıyor ve elektrik yetmediğinden kapanıyor ve o sırada evde voltaj düşüklüğüde oluyorsa kapanması dahada kolaylaşıyor yapman gereken RAMi söküp bir okul silgisiyle küflü yerini sil ve tekrar tak sorun düzelir'' dedi
Sizin bu konudaki fikirleriniz neler ilgililere şimdiden teşekkürler
BİLGİSAYARIN ÖZELLİKLERİ
Windows xp professional sp2
İşlemci Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E4600
İşlemci hızı 2.40 GHz
RAM 1 GB

zibidi39

zibidi39

Üye
valla ben acıom bılgısayarı kapanıo sonra cakıom bı tane kasaya acılıo 4-5 kere boyle yapıo sonra bıdaha kapanmıo

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
İşlemcinin sıcaklık değerlerini gözden geçir.Aşırı ısınmadan dolayı da olabilir.

! AhmeT !

! AhmeT !

Üye
Bencede işlemci fazla ısınıyor.Bi bakmakta yarar var.

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
üstünde overclock yaptınmı hic?

omerynd

omerynd

Üye
işlemci fazla ısınıyor güvenlik önlemi olarak da bilgisayar kapatılıyor. Neden ısındığını bulun virüs falan olabilir onu da gözardı etmeyin

korkusuzmaraz

korkusuzmaraz

Üye
    Konu Sahibi
overlock nedir bilmiyorum ve hiç yapmadım ama işlemcinin sıçaklığını ise asus all suite ile ölçtüm evet işlemci kullanımım arttıkça sıçaklıkta artıyor hatta 70 lere çok rahat çıkıyor 80 den sonra kapanacak şekilde biostan ayarlanmış olduğunu biliyorum ama
RAM silmeylede bir arkadaş bilgisayarında mavi ekran sorunun çözdü bilgisayarcı tanıdığımda bana kapanma iki nedenden olur dedi bir işlemcinin ısınması iki RAMin oksitlenmesi

Birde bilgisayarımdan yanık kokusu geliyor aynı koku internet cafeledede oluyor bilgisayarcı tanıdığıma bunu sorup aynı kokunun internet cafelerdede olduğunu söyledim oda önemseme bilgisayardan duman çıkmadıkça sorun olmaz dedi ama koku işlemciden geliyor olması beni çok tedirgin ediyor

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
teknik servise götürmende fayda var görmeden pek yorum yapamam.teknik serviste ya fan takılır yada fan hızı artırılr

buroplus

buroplus

Üye
Bilgisayarına format atmanı öneririm ve ilk olarak kasperskyi kur ve tarat eğer işlemci hala çok ısınıyosa fanı direk 12 volta bağla veya biostan "Smart CPU Fan Speed" özelliğini açıp Speed fan programıyla gerekli ayarları yap:oke:

korkusuzmaraz

korkusuzmaraz

Üye
    Konu Sahibi
işlemcinin termal macunu bitmiş olabilir ve bilgisayarın güzel bir şekilde temizlenmesi gerekiyordur ama işlemcimi yeni temizledim virüs için Microsoft'tan aylık olarak güncellenen Zararlı Yazılım Temizlemeyi indirip tam tarama yapıp System dosyalarına giren Trojan, Spyware için etkili olabilir
Norton veya TrendMicro deneme sürümünü indirip tarayacağım virüs konusundada bu linkten AVG resourcesi indirip cdye attıktan sonra bilgisayarı cdden başlatıp taratabilirim ve bu linkten SUPERAntiSpyware'i indirip, güncellemelerini yaptıktan sonra Güvenli Mod'da taratıp Zararlı yazılım tespit edilirse; temizlenememe ihtimaline karşı mutlaka isimlerini bir yere yazarmayı düşünüyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt