bilgisayarım durduk yere restart atıyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
paradox07

paradox07

Üye
    Konu Sahibi
bilgisayarım durduk yere restart atıyor.
arkadaşlar benm pc durduk yere restart atıyor.sizce sorun ne olabilir?önceleri bi şey yoktu.2kere oldu.bi çözüm arkadaşlar..

S-SAKA

S-SAKA

Üye
selam bence format atıp o şekilde dene sorun devam ederse anakart veya donanımsal arıza olabilir
format atmayı biliyormusunuz bilmiyoprsanız ben avcılarda oturuyorum elimden gelen yardımı yaparım iyi günler

paradox07

paradox07

Üye
    Konu Sahibi
kardeş çok saol da yalnız format attıktan sonra oldu ne olduysa.bi format attım pc kafayı yedi.keşke atmasaydım

casannova

casannova

Üye
Reset atmasın çeşitli nedenlerden olabilir.Görmeden birşey diyemiyeceğim ama biraz daha konuyu açarmısın yani ne zaman reset atıyor.Oyun oynarken felan mı ?Yada mavi ekran mı veriyor?

paradox07

paradox07

Üye
    Konu Sahibi
mavi ekran vermiyor.resetin zamanı olmuyor herhangi zamanda atıyor.oyun oynarken ya da nette takılırken farketmiyor.

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
İşlemci ya da PowerSupply den kaynaklanabilir.Eğer yapabileceksen işlemciyi söküp tekrar tak.Olmazsa PowerSupply değiştir.

Silinen Üye 776553

Silinen Üye 776553

Kapalı Hesap
Bios pilini cıkart tekrar tak hiç bişi kalmıcak

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
arkadaşlar benm pc durduk yere restart atıyor.sizce sorun ne olabilir?önceleri bi şey yoktu.2kere oldu.bi çözüm arkadaşlar..

Bunun nedeni Power Supply, yani güç kaynağından kaynaklanır. Eğer donanımlara yeterli güç sağlayamıyor ise, bu da restart atmasına neden olur. Ayrıca restart atmasının diğer nedeni de İşlemcinin ısınmasıdır. Eğer İşlemci CPU seviyesi, normal değerin üstüne çıktığı zaman, İşlemci kendini ve bilgisayarı korumak için, bilgisayar restart atar. Buda termal macununun yeterli gelmediğidir. Termal macununu yenilerseniz bir sorun olacağını zannetmiyorum. Termal macunu İşlemcinin ısısını çekerek fan yardımı ile ısıyı dışarı atar. Ayrıca restart atmasının BIOS pili ile ilgisi yoktur. BIOS pili sadece BIOS ayarları ile ilgilidir. Yaptığınız kayıtları tutar.

Ayrıca en önemlisi Ram'dir. Ram çıkarıp takmak kolay iştir. Öncelikle kasanızı açın. Ve Ram slotlarına doğru elinizi götürün. Ram'ler İşlemcinin yanında bulunur. Ramleri çıkarmanız için sağ elinizle sağdaki düğmeyi, sol elinizle de soldaki düğmeyi aşağıya iterek Ramleri çıkartın. Zaten kendi çıkacaktır. Eğer tozlanma yapmış ise bunu bir süpürge yardımı ile çekin. Tabi ki diğer donanımların tozlarını da alın. Özellikle İşlemcinizin... Toz alma İşlemini bitirdikten sonra Ramleri, Slota götürün ve dik açıda Slota oturtarak hafif baskı uygulayın. Çıt sesi geldikten ve yanındaki düğmeler kapandıktan sonra kasayı kapatın.

maxirabit

maxirabit

Üye
Bilgisayarın uyarı verip kendini resetliyorsa virus olabilir çünkü benimde başıma gelmişti hatta verip belli bir süre sonra kapatıor du.
Hard format attım hardisc'i tamamen silip yeniden biçimlendirip windows kurdum.
Daha sonrada bi yerleri tozlanmıştır diye baştan aşağı temizledim,sonra zaten ne hata ne de sorun yarattı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt