Bilgisayarda resimli tab okuma

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bosdunya90

bosdunya90

Üye
    Konu Sahibi
Bilgisayarda resimli tab okuma

1:arkadaşlar burada gördüğünüz sizin gitarınızın telleridir.ama guitar pro’da bu tel dizilimi tersten oler yani sizin gitarınızın en alttaki(ince mi) teli burada en üstte gösterilir.
2:buradan programdan çalan şarkının hızını ayarlayabilirsiniz.eğer çok zor bi parça ile uğraşırsanız bu işinize çok yarayacaktır.
3:burası sanal klavyedir.bi parça programda çalınırken burada da ayrıyeten gösterilir.
4:buradan çalan gitarın sesini yada sesin hangi kolondan geleceğini ayarlabilirsiniz.ayrıca (acustic guitar steel) yazan yere tıkladığınız zaman gitar türünü istediğiniz bi başka türe çevirebilirsiniz(mesela akustik gitarı distortion türüne çevirebiliriz)




1:işte örnek bi tab.şimdi burada gözüken 10 rakamının anlamı gitarda alttan ikinci(si teli)’basacağımız anlamına geliyor.programın en güzel yanı space tuşuna bastığımızda bize şarkıyı hareketli olarak çalıyor ve nerede hangi telde kaçıncı perdeye basacağımızı gösteriyor.
2:burası gitarı seçeceğimiz yerdir.örnek olarak biz şimdi hakanının gitarını görmekteyiz yani onun bu şarkıda ne çaldığını görmekteyiz.eğer değiştirmek istersek alttakilerden birisine tıkladığımız zaman mesela demir demikana tıklayalım o zaman onun ne çaldığını göreceğiz.
3:burada eğer bi gitarı yalnız dimlemek istiyorsak onun tabları açıkken s işaretli yere tıklayacağız veya onun şarkının içinden çıkmasını istiyorsak m ikonuna basacağız..

Tab okuma nedir
tab okuma notanın kolaylaştırılmış halidir.tabi ben sadece bu programı örnek alarak anlatacağım.tab okumada nota diye bi olay yoktur yani öyle anlamada zorluk çektiğimiz nota işaretleri yoktur,onun yerine rakamlar vardır.yukarıdaki resimlerde gördüğümüz gibi üssten ikinci çizgini üzerinde 10 rakamı var bunun anlamı bizim gitarda alttan ikinci telde 10. perdeye basacağımızdır.eğer iki veya üç tane rakam üst üste olursa bunu anlamı onlara hepsine aynı anda basacağımızdır.
devam ediyoruz.




1:burada gördüğünüz gibi iki tele aynı anda basıyoruz.
2:burada da sanal klavye üzeride hangi notaları basıldığını gösteriyor.
3:bu xxx işaretleri palm mute anlamına geliyor yani gösterilen yerlere basaıyoruz ama sağ elimizlede gitarı susturuyoruz.
4:işaretli yerde hangi enstürmanın nerde giceğini gösteriyor.yani distortion gitar yeşil alandan itibaren devreye giriyor.eğer bi yeşil olan yere tıklatsak direk distortion gitarın şarkıya girdiği yerden başlayacaktır.
herşey müzik içinnnnnn………
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt