Bilgisayar toplama yardim !!

Sponsorlu Bağlantılar

ogedayokan

ogedayokan

Üye
    Konu Sahibi
Bilgisayar toplama yardim !!
Evet arkadaşlar 2 sene önce Laptop alırken yaptığım hataları yapmamak için araştırma yapıyorum pek anlamadığım içinde burdaki bu işten anlayan arkadaşlardan yardım almak istedim.bir masaüstü pc toplamak istiyorum oyun ağırlıklı kullanım için.
Biraz araştırdım aklımdaki bileşenler kısaca şunlar

İşlemci : i7 4790k

Anakart: msi z97 gaming 7 soket 1150

Ekran karti: msi gtx 980 gaming 4gb PhsyX

Monitör: samsung 28inc 4k çözünürlüklü bi monitör

SSD samsung evo 240gb

Harddisk 1tb Seagate yada WD (tavsiye)

Ram olarak 1600mhz cl 9 2x4gb (marka,model tavsiye)

Kasa:coolermaster CM690 III

Psu: bu sistemi kaldıracak eco, gold (tavsiye sizden yine )

Sıvı soğutucu bilmiyorum gerek varmı varsa tavsiyelerinizi bekliyorum

Daha da eksikleri varsa siz tamamlayın şimdiden teşekkürler. birdeileriye dönük bir sistem olsun istiyorum

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
İşlemci , anakart , ekran kartı , monitör güzel. Ram olarak böyle bir bilgisayara 16 Gb ram iyi gider. G Skill Ripjaws X al. Kasa olarak tavsiyem full tower bir kasa seçmen. CoolerMaster HAF 942. PSU için enerji vermeyeceğim. Sistemin yediği enerji miktarını hesaplayıp ona göre al. Ancak 80Plus olmasına ve gold olmasına dikkat et. CoolerMaster veya Corsair alabilirsin PSU'yu. SSD olarak Corsair Neutron GTX veya Samsung 840 Pro daha iyi olur. İşlemci soğutucu olarak da uygun bir şeyler alacaksanız Seidon 120v olabilir ancak tavsiyem ; (bütçe yetiyorsa ) Corsair H110. Bunların dışında harika bir sistem olmuş. Şimdiden hayırlı olsun.
Düzenleme : Nickine de şimdi dikkat ettim. Ogeday köktürkçe bir sözcük. Günümüzde ötümleşmeye uğrayarak Oktay olmuş.

• Beğen
Tepkiler: ogedayokan
Silinen Üye 1145465

Silinen Üye 1145465

Kapalı Hesap
Zaten toplamışsın baba sistemi,yanlız ramleri Dual channel değilde Quad channel yap 4x4 tabi para varsa gerçi gtx980 alan adamın cebi boş olmaz hani bide seidon du galiba Su soğutma dadından yinmez.

• Beğen
ogedayokan

ogedayokan

Üye
    Konu Sahibi
Eyvallah arkadaslar.Furkan kardesim evo ile pronun arasinda ne gibi farklarvar.aynen secimimi 80+ gold dan yana kullanacam. Ram i herkez 8gb yeterli hatta cok bile diyor cl9 olsun 8 olsun daha sonradan ihtiyac duyulursa bi 8daha eklenebilir.soyledigin kasayi biraz arastiracam. Ismimi gelince aynan ismim oktay ogeday i nick olarak kullaniyorum rahmetli dedem okan diye cagirdigi icinde sonuna okan ekledim :).
Siycey kardes cebi bos olmaz demissin de pesin degil be kardesim taksitle yurtdisinda yasiyotum turkiye de olsa hayatta toplayamazdim zaten boyle bir sistem hayal olurdu :)

• Beğen
Tepkiler: Furkan Emekli
ogedayokan

ogedayokan

Üye
    Konu Sahibi
Asil monitor icin biseyler soylemenizi istiyorum. Ileriye dönuk bir sistem olsun istedim ve o yuzden 4k monitor sectim. Ama bazi formlarda gtx 980 in 4k da tam performans veremeyecegini soyleyenler var youtube de bir video izledim 4k da bayagi bir fps dususu oluyor sizce 4k monitor alip en azinda video seyretmek icinmi kullaniyim( hem ileri yatirim olur )
Yada daha dusuk qhd bir monitormu almaliyim.
Birde su ips pls tn falan olayi var. Arastirdim biraz ips monitorler de 5ms nin altinda yok galiba yukarda sectigim 4k monitor 1ms mesela. Ama tam bir cevap bulamadim

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
Eyvallah arkadaslar.Furkan kardesim evo ile pronun arasinda ne gibi farklarvar.aynen secimimi 80+ gold dan yana kullanacam. Ram i herkez 8gb yeterli hatta cok bile diyor cl9 olsun 8 olsun daha sonradan ihtiyac duyulursa bi 8daha eklenebilir.soyledigin kasayi biraz arastiracam. Ismimi gelince aynan ismim oktay ogeday i nick olarak kullaniyorum rahmetli dedem okan diye cagirdigi icinde sonuna okan ekledim :).
Siycey kardes cebi bos olmaz demissin de pesin degil be kardesim taksitle yurtdisinda yasiyotum turkiye de olsa hayatta toplayamazdim zaten boyle bir sistem hayal olurdu :)
Ben Evo kullanıyorum. Normal SSD'ler belli bir süre sonra hafızası dolduğu için bi nebze yavaşlama yapar. Ancak Neutron GTX ve 840 biraz daha profesyonel oluyor. Monitör için 144H 2K monitör işini görür bence. Bu arada @Siycey o işlemciye en kötü Corsair H serisi bir soğutucu alınmalı. H110 gayet iyi olur o sisteme.
Ayrıca normal bir oyuncu 5 ms ile 1 ms arasındaki farkı anlayamaz. Ben 2 ms kullanıyorum. Pek bir fark yok.

• Beğen
Tepkiler: ogedayokan ve Silinen Üye 1145465
ogedayokan

ogedayokan

Üye
    Konu Sahibi
Hmm peki ssd de intel desem ?.
Bu tepkime sureleri hakkinda biraz arastirmam gerekecek bakaliim ne kadar bi fark oluyor.
Zaten aslinda ips bir oyuncu icin o kadar önem arz etmiyor galiba kim yandan bakip oyun oynarki :)

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
SSD'de önemli olan hangi kontrolcüyü kullandığı ve hangi yongayı kullandığıdır. Samsung , evo modellerde TLC yongayı kullanırken Prolarda MLC yongayı kullanıyor. Bir diğer önemli ayrıntı ise IOPS değeridir. Yeni bir kontrolcü kullanması kullanıcı için daha iyidir. Bu bağlamda sana Corsair Neutron GTX veya Samsung 840 Pro tavsiye edebilirim. Intel'e gelince başarısız değiller ancak pek fazla çeşit SSD'leri yok ve bir Corsair ve Samsung değiller. Milisaniye mevzusuna gelince profesyonel değilseniz eğer inanın 5 ms ile 1 ms arasındaki farkı anlayamazsınız.

• Beğen
ogedayokan

ogedayokan

Üye
    Konu Sahibi
SSD'de önemli olan hangi kontrolcüyü kullandığı ve hangi yongayı kullandığıdır. Samsung , evo modellerde TLC yongayı kullanırken Prolarda MLC yongayı kullanıyor. Bir diğer önemli ayrıntı ise IOPS değeridir. Yeni bir kontrolcü kullanması kullanıcı için daha iyidir. Bu bağlamda sana Corsair Neutron GTX veya Samsung 840 Pro tavsiye edebilirim. Intel'e gelince başarısız değiller ancak pek fazla çeşit SSD'leri yok ve bir Corsair ve Samsung değiller. Milisaniye mevzusuna gelince profesyonel değilseniz eğer inanın 5 ms ile 1 ms arasındaki farkı anlayamazsınız.
Cook saol kardesim önerilerin icin tesekkurler!! Dikkate alacamdan emin olabilirsin.

• Beğen
Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
  • Beğen
ogedayokan

ogedayokan

Üye
    Konu Sahibi
O halde son bir soru arastirdim ama icinden cikamadim.yukardaki sistem de islemci anakart ekran karti ssd hdd ram sogutucu tamam.tek sorun monitor ki bu bir cogumuz gibi benimde dikkat ettigim bir bilesen. 4k dan vaz gectim. Tn,144hz ,1ms panellere bakiyorum icinden cikamadigim sey cözunurluk. Simdi 1080p fulldh bir monitor aldim diyelim.herhangi bir oyun actim girdim grafik ayarlarina cozunurlugu ayarladim 1080 in uzerine ne olur ben o oyunu 1080 in uzerinde oynayamiyacakmiyim yada oynarsam ne olur.furkan kardesim seninde dedigin gibi 1ms 5ms farkina varmayip 2k olsun 5ms olsun desem yani kisaca "çözünürlük" olayini cozemedim anlayacagim bir dilden yardimci olabilirmisin :)

• Beğen
Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
O halde son bir soru arastirdim ama icinden cikamadim.yukardaki sistem de islemci anakart ekran karti ssd hdd ram sogutucu tamam.tek sorun monitor ki bu bir cogumuz gibi benimde dikkat ettigim bir bilesen. 4k dan vaz gectim. Tn,144hz ,1ms panellere bakiyorum icinden cikamadigim sey cözunurluk. Simdi 1080p fulldh bir monitor aldim diyelim.herhangi bir oyun actim girdim grafik ayarlarina cozunurlugu ayarladim 1080 in uzerine ne olur ben o oyunu 1080 in uzerinde oynayamiyacakmiyim yada oynarsam ne olur.furkan kardesim seninde dedigin gibi 1ms 5ms farkina varmayip 2k olsun 5ms olsun desem yani kisaca "çözünürlük" olayini cozemedim anlayacagim bir dilden yardimci olabilirmisin :)
Ekran çözünürlüğünü 1080p almak mantıklı değil , çünkü o ekran kartı 1080p için çok uçuk bir kart. Ancak 144Hz alacaksan iş değişir. TN panele gelince bazı markalar Tn panel kullanıyor. Philip'in ve AOC'un bazı modellerinde var. Benim kullandığım monitör de Tn panel. Tn paneller genelde canlı , gerçek ve parlak renkler verir. Çözünürlük olayına gelecek olursak ; monitörün 1080P ise istediğin çözünürlükte oyun oyna , en fazla monitörün varolan çözünürlüğünü alabilirsin malesef.

• Beğen
Takipçi Satın Al

Üst Alt