bilgisayar power tuşu

Sponsorlu Bağlantılar

sakaryam54500

Üye
    Konu Sahibi
bilgisayar power tuşu
sa beyler bilgisayarımın gecenlerde kapandı 1gün acılmadı 2gün power tuşuna bastım calıştı:) şimdi sorun şu pc kaptıyom kapatır kapatmaz kendiliginden acııyor mecburen bende kapattıgım gibi fişi cekiyom ama ara sıra yetişemiyom dicem şu programsalmı yoksa tuşmu bozuk+ enerji koruma prizimde var donanım zarar görürmü yardım ederseniz sevinirim

jigsaw_54

Üye
tuştandır o hemşerim kasayı aç tuşun orayı bi temizle yada yayı kopmuştur basılı kalıyordur bence tuştan onu yap eğer aynı durum devam ediyorsa ya virüsten olabilir ya da tuşun değişmesi gerekir

sakaryam54500

Üye
    Konu Sahibi
tuştandır o hemşerim kasayı aç tuşun orayı bi temizle yada yayı kopmuştur basılı kalıyordur bence tuştan onu yap eğer aynı durum devam ediyorsa ya virüsten olabilir ya da tuşun değişmesi gerekir

hemşerim bak şimdi :D vürüsten olabilir çünkü fişi cektim tamam elektirik gelmiyor kapandı takıyom bu sever acılmıyo ama pc kapatım fişi cekmedim acılıyo sence ????????????

riddick34

riddick34

Üye
hemşerim bak şimdi :D vürüsten olabilir çünkü fişi cektim tamam elektirik gelmiyor kapandı takıyom bu sever acılmıyo ama pc kapatım fişi cekmedim acılıyo sence ????????????

fiziksel donanımda bi problem vardır hiçbir virüs bildiğim kadarıyla pc kapalı iken onu açmaz :) çünki windows çalışmayı durduruyor ve tüm donanım işlemini durduruyor :) e virüsün çalışması için bunlar gerekli bence fiziksel derim :)

sakaryam54500

Üye
    Konu Sahibi
tmm kardeş anlatamadım heralda kapatınca fişi mecburum cekmeye cektim kapandı okey bak şimdi ... fişi tekrar takıcam pc acmak için bu sefer otomatik acılmıyor:D

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
eger pc kendi kapandı ve acılmadıysan power da sorun var benımkıde oyle olmştu
aynen senınki gibi pat diye kendiliğinden kapandı açılmadı 6-7 saat sonra denedim açıldı ama kapanmıyordu
normalde sen sistemi kapattıgında anakartta poweri kapatır en son ama power bozuk oldugu için
kapandıktan sonra tekrar açılır ve pc nin düğmesine basmış gibi yenıden windows açılır
kesin sonuç için

kasayı al bilgisayar teknik serivise git ben bunu kapatıyorum geri açılıyor acaba siz başka bir power ile denermisniz sorun vermezse senin power sorunlu eger yine sorun verirse anakart sorun lu :)

Burak

Üye
ben kapatıyodum bida acılıyodu kapanınca fısı cekıyodum hemen bole bı sure devam ettı . Sonra anakart yandı. Yenısını aldım.

sakaryam54500

Üye
    Konu Sahibi
lolaman

lolaman

Üye
benim laptoptada var bu sorun tuştan oluyor bunlar.

sakaryam54500

Üye
    Konu Sahibi
pc kadar tuhaf birşey yok meger işlemcinin fanını cıkarıp takmıştım ama sıkı takamamıışım işlemci oynamış o yüzden yapıyormuş her gün yeni bişe ögreniyoruz :D

özgür arı

özgür arı

Üye
[sıze=5][/sıze]arkadaşlar bende de bi sorun var yardım ederseniz çok minnettar kalıcam

pc nin içini temizledim kablolarını falan taktım çalıştı ancak pover ledi yanmıyordu kablonun yerini yanlışmı taktım düşüncesine kapıldım girişleri teker teker denedim pc açıldı ancak pover led yanmadı pwr- pwr + kablolarını deyiştirdim gene yanmadı son olarak pwr tulunun yerini deyiştirdim . Pc reset attı kendine sonra bi koku duydum fişi çektim tekrar taktım ama power tuşum çalışmıyor ... Yayında bi sorun olduğunu düşünüyorum ama yayına kadar sökemiyorum bi yardım edermisiniz ?

Kullandığım ana kart asus p5l-mx

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
kardeş power tuşunu pwr + - denbaşka birde gnd diye bişey var onuda takman lazım
ve powwer ve reset kabloları yanyana pinlere takılıyor
yanlış takarsan + + veya - - aynı düymeye takarsan bi koku gelir :)
gelmiş zaten :)
bi bilgisayarcıya git tuşta deilde sanırım anakartta sorun olmuş
ama tuşda olabilir

• Beğen
Tepkiler: özgür arı
özgür arı

özgür arı

Üye
sorun çözüldü bilgisayarı açıyorum ancak ekran da sinyal yok yazısı çıkıyor :( sorunu şöyle çözdüm '' reset tuşunun girişlerini power tuşunun girişlerine taktım reset tuluna bastığımda pc açıldı ancak şimdi ekran yok :(

ilk açılışta ekran geldi ancak bozuk bi şekildeydi acayip renklerde kareler sürekli oynuyordu fişi çektim tekrar taktım pc açtım ekran yok :(

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
sorun çözüldü bilgisayarı açıyorum ancak ekran da sinyal yok yazısı çıkıyor :( sorunu şöyle çözdüm '' reset tuşunun girişlerini power tuşunun girişlerine taktım reset tuluna bastığımda pc açıldı ancak şimdi ekran yok :(

ilk açılışta ekran geldi ancak bozuk bi şekildeydi acayip renklerde kareler sürekli oynuyordu fişi çektim tekrar taktım pc açtım ekran yok :(
Şemayı vereyim girişleri tekrar kontrol et tamamsa ve hala sorun devam ediyorsa.. ekran kartını bağlı olan kabloyu çıkarıp onboard' tak görüntü gelirse harici ekran kartını çıkarıp tekrar yerleştir. bios pilini çıkarıp sıfırla vs. eklendiden ana kartın şemasını indirip 44. pdf şemasından bak.

Ekli dosyalar