Bilgisayar otomatik reset atiyor!!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
doqukans2

doqukans2

Üye
    Konu Sahibi
Bilgisayar otomatik reset atiyor!!
arkadaşlar pc de online oyunlar oynarken (metin2.darkorbit..vb..) oyun kalabalık ise pc donuyor ve reset atıyor.Neden Yapar bunu?
bide pcdeki takılı ekran kartı 256 MB bu yüzdenmi başka bir sebeb varmı?bu arada oyun dışında pc reset attıran bazı durumlarda var çok fazla program açmak pc nin reset atmasına sebeb oluyor yardımlarınızı bekliyorum... şimdiden:tşk:

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
işlemci fazla ısınıyorsa reset atıyor olabilir...
oyun sırasında sıcaklıga bakmak lazım
işlemci modeliniz nedir ?

Jelly_Bean

Jelly_Bean

Üye
Sorun sıcaklıkla ilgili bir ara banada oluyodu ama bendeki güç kaynağı aşırı ısınıyordu pcye reset atıyodu.(Güç kaynağını elle tutulduğunda birkaç saniye beklesem elim yanacak gibi oluyodu.)

doqukans2

doqukans2

Üye
    Konu Sahibi
cpu modelim INTEL pentium 4 CPU 2.80 GHz arkadaşlar forumda gezerken facede takılırken hiç bir şey yok gelgelelimki oyunlara fan çok yüksek bir devirde dönüyor ve ekran kararıyor bir daha gelmiyor bende reset atıyorum. ısı ile ilgili bir sorunmu çünkü fan kafa beyin koymuyo bende sanki hava alanı :off:

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
% 70 ihtimalle sıcaklık sorunu...
coreTEMP programını yükleyip oyuna girin ve sıcaklıgı kontrol edin... orda MAX ve MİN degerler yazar
buraya yazın kesinleştirelim :oke:

doqukans2

doqukans2

Üye
    Konu Sahibi
% 70 ihtimalle sıcaklık sorunu...
coreTEMP programını yükleyip oyuna girin ve sıcaklıgı kontrol edin... orda MAX ve MİN degerler yazar
buraya yazın kesinleştirelim :oke:
evet sıcaklık en yüksek 64C olarak ölçtüm tam osırada tekrar reset attı :ehe(oyun sırasında CPU sıcaklıgı 64C olarak çıktı.

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
64 derece yüksek bir sıcaklık degil...

power supply veya anakartta bir sorun olabilir...

Avunyali

Üye
İşlemciden Veya Anakarttan Olabilir ... Kasanın Elektrik Kutu Kaç W ?

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
ne gibi bir sorundan bahsediyorsun kardeşim ?

oyundayken sıstem yuk altına gırer ve elektrık ıhtıyacı artar.. Bu sebepten egerkı guckaynagı gereklı elektrıgı duzgun, dengelı bır sekılde veremıyorsa sıstem bu sebepten kılıtlenıyor olabılır.. Eger guckaynagından dolayı oluyorsa anakartı veya powerı yakman kuvvetle muhtemel...

Sorun anakartta ıse. Isınmadan dolayı olabılır. Veya artık anakartın ömrunu doldurmus olabılır....

Kasayı kucakla işi bılen adam akıllı bır bılgısayarcıya gıt.. Orda test yapar bulurlar sorunlu parcayı :oke:

HaqperesT

HaqperesT

Üye
Bazi islemciler 65 derecede reset atar bazilari da 80 de

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
Bazi islemciler 65 derecede reset atar bazilari da 80 de
işlemci modeline göre değişkenlik gisterir tabiki..
benim bildigim P4 en düşük 67 derece...

arakdaş işlemci modelini tam olarak yazarsa durumu netleştiririz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt