sekajmer
Üye
-
Konu Sahibi
-
bu sisteme 64 bit yapman çok mantıksız olmuş dostum, sistemin yavaş çalışma sebebi hdd cache belleğinin düşük olması 500 gb için 32 mb cache uygun olanı. bu sisteme en ideal işletim sistemi win 8 pro 32 bit.
anakart bıos desteğini bilmiyorum ancak benim sistemde de 4 gb ram var ve 32 bit kullanıyorum etkin ram 3,50 GB yani 0.50 gb için 64 bit işletim sistemi kullanmak mantıksız olan. 64 bit size ramı tam kullanmanızı sağlar ancak sistemi yorar çünkü 64 bit işletim sisteminin kullanım alanı farklı.İşlemcisi 64biti destekleyen, Rami 3gb'den yüksek bir bilgisayara 32bit işletim sistemi mi öneriyorsunuz? Niye, 4gblik bilgisayarı 3gb olarak kullansın diye mi? İlginç...
64bit sistemin kullanım alanı farklı değildir.10 küsür yıl önceydi o(64bit işlemcilerin pahallı olduğu zmanlar),şimdi değil. Şu anda genel olarak sistem yoğunluğu siizn kullnadığınız işletim sistemine göre değişir; windows home ile enterprise sürümleri arası farklar gibi.anakart bıos desteğini bilmiyorum ancak benim sistemde de 4 gb ram var ve 32 bit kullanıyorum etkin ram 3,50 GB yani 0.50 gb için 64 bit işletim sistemi kullanmak mantıksız olan. 64 bit size ramı tam kullanmanızı sağlar ancak sistemi yorar çünkü 64 bit işletim sisteminin kullanım alanı farklı.
anakart bıos desteği derken, bıos güncellemesi ile 32 bit işletim sisteminin max. ram kapasitesi artırılabiliyor. bundaki amaç düşük ramlı sistemlerin 64 bit işletim sistemini kurmasına gerek kalmaması.
Şuan sistemleri yakından takip etmiyorum ancak dediğiniz doğrudur.
Doğru 4 GB ram için 64 bit kullanılır, işlemci 64 bit tabanlı işlemci benim bilgisayar Win 7 64 - 32 bit te de bu sorunu yapmıyor xp 32-64 te de yapmıyor sadece Win 8 32 - 64 bit te yapıyor.
ben hiçbir sürücü kurmuyorum zaten hepsini Win 8 kuruyorO zaman sizinki win8 için donanım/sürücü uyumsuzluğu ile alakalı çok büyük ihtimal. Yani donanımlarınız için uygun sürücüler yok/yüklenmemiş. Sürücüleri Olanlar da tam uyumlu çalışamıyor sistemle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?