Bilgisayar harddiskleri göruyor ama acılmıyor.

Sponsorlu Bağlantılar

rzgr_06

rzgr_06

Üye
    Konu Sahibi
Bilgisayar harddiskleri göruyor ama acılmıyor.
s.a. arkadaslar bılgısayarda 3 tane sata hdd var win 7 32 bit kuruluydu ramları 3 gb ye cıkarınca 64 bıt kurmak ıstedım kuruluma basladı 5 dk sonra okuma hatası verdı kapatıp tekrar actım acılısta hddlerı göruyor donuyor sonra hdd yı cıkartım diğer 3 hdd aynı sorunu verdı baska pc ye taktım hddler calısıyor gayet sorunsuz sekılde acaba sorun nerde yardımlarınızı beklıyorum.

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
3 gb rame 64bit kurulmaz zaten yani kurulur ama performansta bir değişiklik göremezsiniz 3 gb ramde 32bit kullanmaya devam etseydiniz keşke. 3 gb ram 64 bitte az bile gelebilir..
harddisklerin biostan master slave ayarlarını yaptınız mı ? eğer ayarları yaptıysanız bir sorun yaşamamanız gerekiyor.

sorunu çözemezseniz anakart üzerindeki pili çıkarın 10-15 saniye bekledikten sonra takıp bilgisayarı açın.
harddisklerin master slave ayarını yaptıktan sonra yeniden format atmayı deneyin...

yine olmazsa biosu sıfırladıktan sonra 1 tek windowsu kuracagınız harddiski takın ve format atın :oke:

rzgr_06

rzgr_06

Üye
    Konu Sahibi
bıt olayını öğrenmem ıyı oldu :) hdd lerı tek takıyorum yıne aynı sorun var acılmıyor format atarken oldu ne olduysa slaw master olayına gelıncede 2 tane taksam haklısında tek tek takıncada aynı sorun verıyor.

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
şimdi biosu sıfırladın 1 harddisk taktın formata başladın aldıgın hata nedir ne oluyor ?
donuyor mu öylece ?

rzgr_06

rzgr_06

Üye
    Konu Sahibi
biosu resetledım hdd yu taktım baslangıcta bıos menusunu gecmıor dvd lerı tanıyor hddlerı tanıyor donuyor sonra yanı format konumuna gecmıyor sıfır hdd taktım calısıyor bendekılerı baska bılgısayarda taktım yıne calısıyor ama benım pc de calısmıyor anlam veremedım gıttı...

rzgr_06

rzgr_06

Üye
    Konu Sahibi
sorun su sekılde resımdekı gıbı

burdan sonra gecmıyor donup kalıyor klawye tusları calısıyor delete f8 falan ama değişen bı sey olmuyor.

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
tamam normal.
format cd sini taktıgında cd den yukleme için bir tusa basın demesi gerekiyor.
eger demiyorsa açılırken manuel boot seçip dvdrom dan başlat pc yi o zaman cd den yuklemek için bir tusa basın diyecektır.
bas bir tuşa. format işlemi başlar. harddiski seçer biçimlendirir yuklersin windowsu
manuel bios için f8 e bas sana soracaktır hangi aygıttan boot edilecegini

----------Eklendi @ 14:53:33 ---------- Yazıldı @ 14:52:02 ----------

ama daha önce şunu bir kontrol edin.
biosta harddisk configurationda harddisklerin baglatı modunu AHCI yapın :oke:
AHCI modda harddiskleri görmezse mecburen IDE mod sececeksınız...

Üst Alt