Bilek mağlubiyetten dolayı üzgün

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Bilek mağlubiyetten dolayı üzgün
Çek Cumhuriyeti Teknik Direktörü Michal Bilek, Euro 2012'de A Grubu'nda karşılaştıkları Rusya'ya karşı aldıkları 4-1'lik mağlubiyetin üzüntüsünü yaşıyor.

Maça iyi başlamalarına rağmen oyunun hakimiyetini Dick Advocaat'ın takımına kaptıran Çekler, Alan Dzagoev ve Roman Shirokov'un golleriylesoyunma odasına yenik girmiş ve ikinci yarıda da farkın açılmasına engel olamamışlardı. Çek Cumhuriyeti Futbol Federasyonu ile turnuvanın başlamasından hemen önce yeni bir sözleşme imzalatan Michal Bilek, rakiplerinin gücünü de göz önünde bulundurarak, takımının oyunundan dolayı duyduğu öfkeyi dile getirdi.

Isport.cz'ye konuşan Bilek, "Maça gayet iyi başladık, ilk 15 dakika topu iyi tuttuk, güzel oynadık. Daha sonra onların sahasında topu kaybetmeye başladık ve bize etkili kontra ataklarla karşılık verdiler. Doğal olarak hepimiz hayal kırıklığı içerisindeyiz, sonuç üzücü oldu. Dört gol yemek çok can sıkıcı. Gücümüzü ve karakterimizi ortaya koymak zorundayız. Hatalarımızı analiz edip, sıradaki maça çıkacağız." dedi.

Daha sonra CT4'e de konuşan Bilek, "Herkes hayal kırıklığı içerisinde. Sonucun daha değişik olmasını hayal etmiştik. Topu çok sık kaybettik. Oyunumuzu geliştirmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Bayer Leverkusen'de forma giyen, takımın önemli savunmacılarından Michal Kadlec de hatalar yaptıklarını kabul etse de, hala gruptan çıkacak şansları olduğunu düşündüğünü söyledi. Maçtan sonra yaptığı açıklamalarda Kadlec, "Önümüzde iki maç var. Turnuvadaki ilk maç 1-1 berabere bitti. Gruptaki diğer maçları kazanıp çeyrek finale çıkabileceğimizi düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Takımın tecrübeli oyuncularından Tomas Rosicky ise maça etkili presle başladıklarını, ancak Dick Advocaat'ın talebelerinin maçı alıp götürdüğünü söyleyerek, "Başlama vuruşundan itibaren atak olmaya çalıştık. Hücumlarda birlikte organize olduk ancak topu kaybettiğimizde çok hatalar yaptık ve Rusya'nın kontra ataklarına karşı direnemedik. Takımın kaçırdığı fırsatların da altını çizen Rosicky, "Maça iyi başladık, şanslar da yakaladık, daha iyi olan taraftık. Ancak maçın geri kalanında kontra ataklarla baş edemedik. Önümüzdeki maçlarda ne kadar iyi olduğumuzu göstereceğiz." açıklamasını yaptı.

Çek Cumhuriyeti'nin A Grubu'ndaki ikinci maçı salı günü Varşova'da Yunanistan'a karşı oynanacak.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt