Bilecik üniversitesi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Burak

Üye
    Konu Sahibi
Bilecik üniversitesi
29 Mayıs 2007’de kurulan üniversitemiz yeni Rektörümüz Prof. Dr. Azmi ÖZCAN’ın Aralık 2007’de atanması ile eğitim öğretim faaliyetlerine başlamıştır.
Kuruluşu rektörlüğe bağlı Fen Edebiyat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ve Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri Enstitüsü ile gerçekleşti. Üniversitenin kuruluş aşamasında üniversite bünyesine, uzun yıllar Dumlupınar Üniversitesi’ne bağlı olan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Osmaneli Meslek Yüksekokulu, Pazaryeri Meslek Yüksekokulu, Gölpazarı Meslek Yüksekokulu, Söğüt Meslek Yüksekokulu, Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı iken adı ve bağlantısı değiştirilerek oluşturulan ve rektörlüğe bağlanan Sağlık Yüksekokulu, yine Anadolu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu ve Bozüyük Meslek Yüksekokulu dahil edildi.
Kurulduğu tarihte bir fakülte ve altı meslek yüksekokulu ile eğitim-öğretim faaliyetlerine başlayan üniversitemiz, 2008-2009 eğitim-öğretim yılında Mühendislik Fakültesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Fen Bilimleri Enstitüsü’nün akademik ve idari yapılanmasını tamamlayarak, Mühendislik Fakültesinde, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Kimya ve Süreç Mühendisliği, Makine ve İmalat Mühendisliği bölümlerini açtı. Mühendislik Fakültemiz bugün 392 öğrenci ile eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. Fen Edebiyat Fakültesi’nde 261, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde 2 bin 453 öğrenci öğrenim görmektedir.
Sosyal Bilimler Enstitüsünde İktisat, İşletme, Kamu Yönetimi Bölümleri bulunmakta ve bu bölümlerde 88 öğrenci eğitim görmektedir. Fen Bilimleri Enstitüsü, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bilgisayar Mühendisliği, Makine İmalat Mühendisliği bölümlerinde 40 öğrenci eğitim almaktadır. Bugün fakülte ve yüksekokullarımızda toplam 7 bin 500 öğrenci öğrenim görüyor.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt