Bi Sorunum Var Yardımcı Olur musunuz??

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
***BlackrosE***

***BlackrosE***

Üye
    Konu Sahibi
Bi Sorunum Var Yardımcı Olur musunuz??
Arkadaşlar yeni bir hard disk aldım 160 lık izmirden olbim bilgisayardan harddiske windows kuramıyorum hep aynı yerde

bu ekranı alıyorum ama olbimde yani satın aldığım yere götürüyorum makineye windows kuruluyo... eve geliyorum aygıtlar tanımlanıyor da monitör tanınıktan sonra bu ekran geliyo sinir oldum... yaa... size neden kaynaklanıyo olabilir :sos

--------------- Ekleme ---------------

en az 20 kere denedim dier hard diskime aynı cd ile kurulumu yapıyorum ama bu diske yapamıyorum?? :sos

Nazy

Nazy

Üye
ilginç....
düşük ihtimal ama yinede sorayım
harddiskinin Jumper Ayarlarının doğru olduğuna eminmisin peki

eski HDD ile birliktemi çalıştırıyorsun

***BlackrosE***

***BlackrosE***

Üye
    Konu Sahibi
hayır birlikte çalıştırmadım jumperlar dooru dedim ya olbimde yükleniyo windows eve geliyorum ayn makine yüklenmiyo hep aynı yerde aynı hata delirecem :sos

Nazy

Nazy

Üye
senin MSN i listeme kaydettim
beni kabul edersen yardımcı olabilirim

***BlackrosE***

***BlackrosE***

Üye
    Konu Sahibi
dostum o msni kullanmıyorum artık devamlı modluk teklifleri geliyo bende bunaldım kullanmıyorum onu ben yarın sana pm atarım mailimi... konuşuruz saol ilgilendiğin için şimdi çıkıyorum netten!! bys...

kurt bey

kurt bey

Üye
kurarken eğer varsa harci kartları çıkar öyle dene, birde ram ile ilgili bi hata olabilir. imkanın varsa başka bi ram takarak kurulum yap.

karides

Üye
Kardeş, sorunun oldukça spesifik diyebilirim. Yani bu konuda herkes birşey söyler ve hemen herkes haklı çıkabilir.
1)Kurulum CD'sinin bozuk olup olmadığını mutlaka kontrol et. Çünkü sorun cd'de ise boşu boşuna aşağıdakileri yapmamış olursun.(aynı cd ile diğer harddiske kayıt yaptığına göre bu düşük bir ihtimal; ama ben yine de başka bir cd ile yeniden dene derim)

2) Kurtoğlu'na ben de katılıyorum. Sorununun bellek sorunu olduğunu gözeterek ram'ini kontrol etmelisin. Gerekirse ram'inin slotunu değiştirmelisin. Eğer iki ram kullanıyorsan, birini çıkararak kurulumu tamamlamayı dene. Ayrıca yine Kurtoğlunun belirttiği gibi, harici kartları çıkarıp yeniden takmayı dene; ama sadece ekran kartını. Diğrleriyle pek alakalı değildir mavi ekran hataları.

3) Hardisk'in Sata ve güç kablosunu değiştir. (Nitekim ben sorunumu bu üçüncü aşamada daha önce çözmüştüm.)

3) Yukarıdakiler basit yoldu. Dedim ya, sorun spesifik. Eğer bunlar çözüm olmadıysa, sorunun RAM'de değil de ana kartta olduğunu gözeterek, ana kartın kasaya tam oturup oturmadığını kontrol et. Bazen kasadaki metal vida yuvası anakarta temas ederek kısa devre yapıyor ve bu kurulumun kabusu olabiliyor (ki bu durumda da mavi ekran sorunu yaşarsın). Bir çok durumda kasa dışına çıkarılan anakartta mavi ekran sorunu yaşanmadan kurulum tamamlanıyor. Eğer anakatının kasaya sabit hali seni tatmin ediyorsa, pili çıkarıp 5 dakika bekle ve pili takıp, yeniden kurulum yapmayı dene. Bu sefer de aynı hatayı veriyorsa ve ilk kez SATA disk kullanacaksan board'ını güncelle. Ayrıca anakarttaki 20pin girişini bir kontrol et, elin çarpmış ve yamultmuş olabilirsin farkında olmadan.

4) Bunlar da çözüm getirmezlerse, PartitionMagic programı ile hdd nin sistem kurduğun bölümünü NTFS olarak biçimlendir ve işletim sistemini tekrar kurmayı dene.Büyük ihtimalle sorunun bu haliyle çözülecektir.

Aklıma gelen bunlar kardeşim, uzun bir aradan sonra aranıza geri döndüm. Umarım hatırlamışsındır. Umarım işine yarar bu bilgiler.

***BlackrosE***

***BlackrosE***

Üye
    Konu Sahibi
Kardeş, sorunun oldukça spesifik diyebilirim. Yani bu konuda herkes birşey söyler ve hemen herkes haklı çıkabilir.
1)Kurulum CD'sinin bozuk olup olmadığını mutlaka kontrol et. Çünkü sorun cd'de ise boşu boşuna aşağıdakileri yapmamış olursun.(aynı cd ile diğer harddiske kayıt yaptığına göre bu düşük bir ihtimal; ama ben yine de başka bir cd ile yeniden dene derim)

2) Kurtoğlu'na ben de katılıyorum. Sorununun bellek sorunu olduğunu gözeterek ram'ini kontrol etmelisin. Gerekirse ram'inin slotunu değiştirmelisin. Eğer iki ram kullanıyorsan, birini çıkararak kurulumu tamamlamayı dene. Ayrıca yine Kurtoğlunun belirttiği gibi, harici kartları çıkarıp yeniden takmayı dene; ama sadece ekran kartını. Diğrleriyle pek alakalı değildir mavi ekran hataları.

3) Hardisk'in Sata ve güç kablosunu değiştir. (Nitekim ben sorunumu bu üçüncü aşamada daha önce çözmüştüm.)

3) Yukarıdakiler basit yoldu. Dedim ya, sorun spesifik. Eğer bunlar çözüm olmadıysa, sorunun RAM'de değil de ana kartta olduğunu gözeterek, ana kartın kasaya tam oturup oturmadığını kontrol et. Bazen kasadaki metal vida yuvası anakarta temas ederek kısa devre yapıyor ve bu kurulumun kabusu olabiliyor (ki bu durumda da mavi ekran sorunu yaşarsın). Bir çok durumda kasa dışına çıkarılan anakartta mavi ekran sorunu yaşanmadan kurulum tamamlanıyor. Eğer anakatının kasaya sabit hali seni tatmin ediyorsa, pili çıkarıp 5 dakika bekle ve pili takıp, yeniden kurulum yapmayı dene. Bu sefer de aynı hatayı veriyorsa ve ilk kez SATA disk kullanacaksan board'ını güncelle. Ayrıca anakarttaki 20pin girişini bir kontrol et, elin çarpmış ve yamultmuş olabilirsin farkında olmadan.

4) Bunlar da çözüm getirmezlerse, PartitionMagic programı ile hdd nin sistem kurduğun bölümünü NTFS olarak biçimlendir ve işletim sistemini tekrar kurmayı dene.Büyük ihtimalle sorunun bu haliyle çözülecektir.

Aklıma gelen bunlar kardeşim, uzun bir aradan sonra aranıza geri döndüm. Umarım hatırlamışsındır. Umarım işine yarar bu bilgiler.

kardeşim Açıklamaların İçin Teşekkür ederim... Seni Unutmak Mümkün mü :nono: :oke:

Açıklamalarına Gelince Üzülerek söylüyorum hepsini denedim :agla sonuç yine aynı... yani

1-tam 5 farklı cd ile denedim

2-güç kablosunu deiştim ama dediğim gibi aynı sistem dier hdd ye kurulum yapıyo sadece bu diskte sorun oluyo... donanımda sorun yok ama...

3-rami tek düşürdüm ve 64 mb ile bile denedim :D yine aynı sorun

4-2 diski çalıştırmaya yani yedek olarak taktığımda hdd yi sistem tanımıyo sürücü bulamıyo :agla

yardımların için saol... :agla

Nazy

Nazy

Üye
Sabit Disk in IDE ise
Bios Ayarlarında IDE Kanallarının Hepsinin AUTO da Olduğundan Eminmisin

Yeni Bir HDD Takılrdığında Sector ve Silindirlerin AUTO Konumda Olması Gerekr.

FirstClasss

FirstClasss

Üye
Sabit Disk in IDE ise
Bios Ayarlarında IDE Kanallarının Hepsinin AUTO da Olduğundan Eminmisin

Yeni Bir HDD Takılrdığında Sector ve Silindirlerin AUTO Konumda Olması Gerekr.

IDE ne demek İ yi D epolama E lemanı mı :P::) gerçekten?

***BlackrosE***

***BlackrosE***

Üye
    Konu Sahibi
:) sonunda çözldü oleyyy :D (yeni disk aldım :) ) hepinize teşekkürler... :maxicep:

Nazy

Nazy

Üye
Hayırlı olsun kardeşim

recepali

recepali

Üye
hayırlı olsun sorunun çözüldüya sevindim

karides

Üye
Sorununun çözüldüğüne sevindim dostum. Hadi geçmiş olsun. Umarım sessiz sedasız çalışan bi şey almışsındır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt