Bi Sorunum Var Yardımcı Olun Yaa!!..

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
***BlackrosE***

***BlackrosE***

Üye
    Konu Sahibi
Bi Sorunum Var Yardımcı Olun Yaa!!..
Arkadaşlar yeni bir hard disk aldım 160 lık izmirden olbim bilgisayardan harddiske windows kuramıyorum hep aynı yerde

bu ekranı alıyorum ama olbimde yani satın aldığım yere götürüyorum makineye windows kuruluyo... eve geliyorum aygıtlar tanımlanıyor da monitör tanınıktan sonra bu ekran geliyo sinir oldum... yaa... size neden kaynaklanıyo olabilir :sos

--------------- Ekleme ---------------

en az 20 kere denedim dier hard diskime aynı cd ile kurulumu yapıyorum ama bu diske yapamıyorum?? :sos

keremerson

keremerson

Üye
Bana genelde bu ekran çıktığında windows'un çöktüğünü anlamış oluyorum :)
Format atınca düzeliyo bende ama sende niye düzelmiyo anlamadım :allalla:

cerberustigra

Üye
formatladıktan sonra bilgisayar hiç açılmıyormu yoksa driverları yükledikten sonramı bu ekran geliyor
ekran kartını işlemcini ramleri kabloları bi sök yeniden tak öyle dene

karides

Üye
Konuyu "Konu Dışı"na da açmışsın; orada göremezsin diye aynı cevabı buraya da yapıştırıyorum.

Kardeş, sorunun oldukça spesifik diyebilirim. Yani bu konuda herkes birşey söyler ve hemen herkes haklı çıkabilir.
1)Kurulum CD'sinin bozuk olup olmadığını mutlaka kontrol et. Çünkü sorun cd'de ise boşu boşuna aşağıdakileri yapmamış olursun.(aynı cd ile diğer harddiske kayıt yaptığına göre bu düşük bir ihtimal; ama ben yine de başka bir cd ile yeniden dene derim)

2) Kurtoğlu'na ben de katılıyorum. Sorununun bellek sorunu olduğunu gözeterek ram'ini kontrol etmelisin. Gerekirse ram'inin slotunu değiştirmelisin. Eğer iki ram kullanıyorsan, birini çıkararak kurulumu tamamlamayı dene. Ayrıca yine Kurtoğlunun belirttiği gibi, harici kartları çıkarıp yeniden takmayı dene; ama sadece ekran kartını. Diğrleriyle pek alakalı değildir mavi ekran hataları.

3) Hardisk'in Sata ve güç kablosunu değiştir. (Nitekim ben sorunumu bu üçüncü aşamada daha önce çözmüştüm.)

3) Yukarıdakiler basit yoldu. Dedim ya, sorun spesifik. Eğer bunlar çözüm olmadıysa, sorunun RAM'de değil de ana kartta olduğunu gözeterek, ana kartın kasaya tam oturup oturmadığını kontrol et. Bazen kasadaki metal vida yuvası anakarta temas ederek kısa devre yapıyor ve bu kurulumun kabusu olabiliyor (ki bu durumda da mavi ekran sorunu yaşarsın). Bir çok durumda kasa dışına çıkarılan anakartta mavi ekran sorunu yaşanmadan kurulum tamamlanıyor. Eğer anakatının kasaya sabit hali seni tatmin ediyorsa, pili çıkarıp 5 dakika bekle ve pili takıp, yeniden kurulum yapmayı dene. Bu sefer de aynı hatayı veriyorsa ve ilk kez SATA disk kullanacaksan board'ını güncelle. Ayrıca anakarttaki 20pin girişini bir kontrol et, elin çarpmış ve yamultmuş olabilirsin farkında olmadan.

4) Bunlar da çözüm getirmezlerse, PartitionMagic programı ile hdd nin sistem kurduğun bölümünü NTFS olarak biçimlendir ve işletim sistemini tekrar kurmayı dene.Büyük ihtimalle sorunun bu haliyle çözülecektir.

Aklıma gelen bunlar kardeşim, uzun bir aradan sonra aranıza geri döndüm. Umarım hatırlamışsındır. Umarım işine yarar bu bilgiler.

***BlackrosE***

***BlackrosE***

Üye
    Konu Sahibi
Konuyu "Konu Dışı"na da açmışsın; orada göremezsin diye aynı cevabı buraya da yapıştırıyorum.

Kardeş, sorunun oldukça spesifik diyebilirim. Yani bu konuda herkes birşey söyler ve hemen herkes haklı çıkabilir.
1)Kurulum CD'sinin bozuk olup olmadığını mutlaka kontrol et. Çünkü sorun cd'de ise boşu boşuna aşağıdakileri yapmamış olursun.(aynı cd ile diğer harddiske kayıt yaptığına göre bu düşük bir ihtimal; ama ben yine de başka bir cd ile yeniden dene derim)

2) Kurtoğlu'na ben de katılıyorum. Sorununun bellek sorunu olduğunu gözeterek ram'ini kontrol etmelisin. Gerekirse ram'inin slotunu değiştirmelisin. Eğer iki ram kullanıyorsan, birini çıkararak kurulumu tamamlamayı dene. Ayrıca yine Kurtoğlunun belirttiği gibi, harici kartları çıkarıp yeniden takmayı dene; ama sadece ekran kartını. Diğrleriyle pek alakalı değildir mavi ekran hataları.

3) Hardisk'in Sata ve güç kablosunu değiştir. (Nitekim ben sorunumu bu üçüncü aşamada daha önce çözmüştüm.)

3) Yukarıdakiler basit yoldu. Dedim ya, sorun spesifik. Eğer bunlar çözüm olmadıysa, sorunun RAM'de değil de ana kartta olduğunu gözeterek, ana kartın kasaya tam oturup oturmadığını kontrol et. Bazen kasadaki metal vida yuvası anakarta temas ederek kısa devre yapıyor ve bu kurulumun kabusu olabiliyor (ki bu durumda da mavi ekran sorunu yaşarsın). Bir çok durumda kasa dışına çıkarılan anakartta mavi ekran sorunu yaşanmadan kurulum tamamlanıyor. Eğer anakatının kasaya sabit hali seni tatmin ediyorsa, pili çıkarıp 5 dakika bekle ve pili takıp, yeniden kurulum yapmayı dene. Bu sefer de aynı hatayı veriyorsa ve ilk kez SATA disk kullanacaksan board'ını güncelle. Ayrıca anakarttaki 20pin girişini bir kontrol et, elin çarpmış ve yamultmuş olabilirsin farkında olmadan.

4) Bunlar da çözüm getirmezlerse, PartitionMagic programı ile hdd nin sistem kurduğun bölümünü NTFS olarak biçimlendir ve işletim sistemini tekrar kurmayı dene.Büyük ihtimalle sorunun bu haliyle çözülecektir.

Aklıma gelen bunlar kardeşim, uzun bir aradan sonra aranıza geri döndüm. Umarım hatırlamışsındır. Umarım işine yarar bu bilgiler.

teşekkür ederim kardeşim açıklamaların için ama hepsini denedim zaten :agla:

karides

Üye
Kardeş, o zaman büyük ihtimalle ana kartında sorun var.

Aklıma birşey daha geldi : Gerçi gördüğüm kadarıyla pek parametre hatasına benzemiyor; ama yine fdisk yapıp birincil sürücü ataması yap (ve kesinlikle harddiski bölme). O sürücüyü ham halinde bırakarak, XP kurulum cd'sinden ntfs olarak biçimlendir. Belki o zaman olur inşallah win98 kurulum cd'si vardır.fdisk' e ondan ulaşmak çok kolay oluyor.

***BlackrosE***

***BlackrosE***

Üye
    Konu Sahibi
Dostum formatlıyor makine kur a gelince o hatayı yapıyo ayrıca bölmeden de denedim yine olmuyo sinir oldum ya anlatamam ne gıcık bişi yaaa :)

karides

Üye
mavi ekran hatası, bellek donanımlarının (hdd, ram ve ekran katı) ana karta uyumsuzluğuyla ilgilidir çoğu zaman. Bu durumda, büyük ihtimalle ana kartın ile hdd birbirlerini pek sevmediler ve board güncellemesi yapmana rağmen sorun çözülemediyse, ana kartının değişmesi gerekebilir sevgili dostum.

***BlackrosE***

***BlackrosE***

Üye
    Konu Sahibi
en iyisi yarn bi görüneyim olbime de şunu seagate e çevireyim :) ana kartı nie değişyim ya diski değiştiririm :) saol dostum ;)

Ozan

Ozan

Admin

Karides in açıklamaları çok yerinde, bu arada tekrar görmek çok güzel.

en iyisi yarn bi görüneyim olbime de şunu seagate e çevireyim :) ana kartı nie değişyim ya diski değiştiririm :) saol dostum ;)
Baska windows cd si ile de kurmayı dene sorun devam ederse, hdd nin anakart ile uyum sorunu olabilir, bios güncellemesine bakıyor iş yapabilirsen. Olmadı Olbim 'e götür bakalım. :)

karides

Üye
Karides in açıklamaları çok yerinde, bu arada tekrar görmek çok güzel.
:)

Eyvallah kardeşim, sizinle yeniden beraber olmak çok güzel. Tek sorun yoğun çalışmam, zaten sen bunu biliyorsun. Bu nedenle anlayışla karışalayacağını da biliyorum.

Oğuz Özseyrek

Oğuz Özseyrek

Üye
Dostum Bu Problem RAM'Den Kaynaklanıyor Ram Kaç MB ? Ram Tek Olarakmı Yoksa ? 2 Adet Ram'mi ? Yani Örn. 512 300MHZ + 512 300MHZ.
Problem Burdan Kaynaklanıyor Eğer 2 Remse PC Remler Uyuşmuyordur O Yüzden Hata Veriyordur...Eğer Yine Yapamazsan Msn Adresimden İletişime Geç Gerekli Yardımı Yaparım Sana....

Msn : [email protected]

herman

Üye
Swb Portable Arzası Hard Disk Uçmuş Bukadar Kardeş Bir Teşekküür

by_clarck

Üye
kardeş hdd den arızalı görünüyor eğer eskiyi takınca kuruyorsa bu hdd bi şey wardı başka makinada dene aynı arızayı erirse senin ana kartta bişey yok ama başkla makinada vermezse senin anakartla uyuşmyyo olabilir çünkü onda mhz hızları wardır bunlar bir birini tutmaya bilir dediğim dene başkasında verirse harddiski ver yenisi AL NOKTA BİLGİSAYAR ///TEKNİK SERVİS///

toprakumit

toprakumit

Üye
Arkadaşım hard disk göçmüş sağlık olsun... Bende bu bilgisayarlardan anlıyosam Daha başka bişey olamaz!!!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt