Beyindeki Gölge Oyunu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Beyindeki Gölge Oyunu
İnsan beynine göre, gölge vücudun parçası. Nature Neuroscience adlı bilim dergisinde yayımlanan rapordaki, 'beyin haritasında' gölge de vücudun sınırları içinde.

Britanya'nın başkenti Londra'daki Royal Holloway College uzmanları, gönüllülerle gerçekleştirdiği çalışmalarda, dikkatleri dağıtılmışken insanların yaklaşan cisimlere tepki hızlarını ölçtü. Uzmanlar, deneyler sonucu, herhangi bir nesne insan gölgesine yaklaştığında, beyin aktivitelerinin, sanki cisim vücuda yaklaşıyormuş gibi işlediğini açıkladı.

El feneriyle deney
Testlerde, gönüllüler masaya oturtularak, önündeki beyaz masaya gölgesinin düşmesi sağlandı. Daha sonra el feneri kullanılarak deneklerin masadaki eli ve onun gölgesine düşen ışığa gösterdiği tepkiler ölçüldü. Gönüllülerin ışık ele de, gölgeye de düşse aynı tepkileri verdiğini tespit etti.

İç haritası var
Araştırmayı yürüten Prof. Umberto Castiello, beynin bir iç harita geliştirdiğini ve bu haritanın vücudun tam olarak nerede olduğunu bilmemizi ve dış dünyada hareketine yardımcı olduğunu söyledi. Castiello, araştırma sonuçlarının, gölgenin de haritanın bir parçasını oluşturduğunu gösterdiğini belirtti.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt