Beyaz benek hastalığı belirtileri,Tedavisi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Beyaz benek hastalığı belirtileri,Tedavisi
Balıklarda Beyaz benek hastalığı
Beyaz Benek Hastalığı Tedavisi

Balıklarda Beyaz benek hastalığı

Bu hastalık akvaryum balıklarında hemen, hemen en sık rastlanan balık Hastalıklarındandır. Beyaz benek hastalığına yol açan tek hücreli bir parazittir, bakteri veya mantar değildir. Bu hastalık genel olarak ani su değişimlerinden, akvaryuma dışarıdan gelen balıklardan veya Strese giren balıklardan başlar. Kalabalık akvaryum ortamları veya sudaki kimyasal döngüler de bu hastalığın meydana gelmesine ve hızla yayılmasına neden olabilir.



BEYAZ BENEK BELİRTİLERİ:

Balığın gövdesinde ve yüzgeçlerinde toplu iğne başından küçük, gözle görülebilir beyaz lekeler oluşur. Lekeler, balığın gövdesinde şeker kristalleri gibi gözükürler. Her lekenin içerisinde bir parazit yuvalanmıştır. Bu, parazit balığın kanıyla beslenir ve çoğalır. Hastalık tedavisi yapılmadığı taktirde tüm balıklarınızı ölme götürebilir. Hasta balık sık, sık yüzgeçlerini gövdelerine yapıştırırlar ve akvaryumdaki nesnelere sürtünerek kendilerini kaşırlar. Hastalık solungaçlarına ulaştığında ise hastalık çok ilerlemiştir. Balık halsizleşir iştahını kaybeder ve zayıflar.

BEYAZ BENEK TEDAVİ YÖNTEMLERİ:

Tuz kullanımı fazla etkili olmasana hastalığın ilerlemesini durdurmak yada önlemek için kullanılır. Hastalığa yakalan balıklarınız için tuz banyosu iyi olacaktır hasta balığınızı 30 g/L tuz ölçüsünde birkaç dakika banyo yaptıra bilirsiniz.

Etkili yöntemlerden biriside su sıcaklığının artısı ve düşüşü ile tedavi mümkündür. Su sıcaklığını kademeli olarak 30-32 °C ya kadar çıkartılabilir. Sıcaklık bu derecede 24 saat kadar sabit tutulur ve bu sıcaklıkta parazitler ölecektir. Daha sonra yine kademeli olarak su sıcaklığı 20 °C ye kadar düşürülür ve 36 ila 48 saat bu sıcaklıkta sabit kalınır. Bu arada akvaryumun dip tortularının bir hortum ile çekilmesinde payda görülecektir. Daha sonra sıcaklığı tekrardan kademeli olarak 30-32 °C ye alınır ve 36 ila 48 saat beklenir. Bu sıcaklık değişimleri iki hafta kadar devam ederse hastalık hemen, hemen ortada kalkacaktır.

Bir diğer tedavi yöntemi ise kimyasal ilaç kullanımı ile olur. Bu konu hakkında bir şeyler yazmamın doğru olacağı sanmıyorum. Çünkü her firmanın ilaçları farklı dozlarda oldukları için kutu üzerinde veya içerisindeki broşürlerde kulanımı açıklanmaktadır.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

FatoŞ
Cevap
0
Görüntüleme
721
FatoŞ
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
1K
Doğuş Pertez
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
1K
Doğuş Pertez


Üst Alt