Baklanın faydaları nelerdir, hangi hastalıklara iyi gelir?

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Baklanın faydaları nelerdir, hangi hastalıklara iyi gelir?
Yararı kadar zararları da tanınan baklanın faydalarının neler olduğu ve hangi hastalıklara iyi geldiği merak ediliyor. Bakla ile birlikte idrar yolları ile böbreklerin çok daha verimli çalışması sağlanacakken, rahmin akıntısı ve iltihabı ile romatizma ve ura iyi geldiği bilinmektedir.

Bakla göz nezlesinin tedavi edilmesiyle vücuttaki lekelerin giderilmesi içinde kullanılırken, Akdeniz, Ege ve Marmara Bölgelerinde tarla ve bahçelerde yetişir.

Bakla meyvelerini her yıl Mayıs ve Haziran aylarında verirken, tıpkı bir taze fasulye görünümü taşır ve 30 ile 50 santimetre büyüklüğündedir. Akdeniz mutfağında kendisine yer bulan bakla yemek olarak tüketilebileceği gibi meze (fava) olarak hazırlanarak da tüketilebilmektedir.

Bakla vitamin ile protein bakımından oldukça zenginken, kırmızı et tüketmesi tavsiye edilmeyen kişiler tarafından tüketilir. Şeker hastalarının bakla tüketiminin kontrol altında tutulması ve hekimlere danışarak tüketmesi gerekmektedir.

Yine bakla da kanser ile mücadele de etkili rol oynayan sebzeler arasında yer almaktadır. Kanser hücrelerinin oluşmasının önüne geçmekte ve kanser ile mücadele de bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Bakla çok zengin mineral ve bileşenlerin yanında A,B,C ve B iki vitaminleri açısından zengindir.

Bununla beraber Favizm bakladan kaynaklanan bir hastalık olduğu göz önüne alınmalıdır. Baklanın tüketilmesinin ardından meydana gelen ve vücutta ki alyuvarların parçalanması ile kansızlık meydana gelir. Ölümlere bile neden olabilen bu hastalığın belirtileri koyu renk idrar ve gözlerin beyaz kısmında oluşan sarılıktır. Bu belirtilen oluşması durumunda vakit kaybetmeden bir sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır.
 
BRKTNL

BRKTNL

Üye
Çok severim, hapır küpür de yerim :)
 

Benzer Konular

Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
401
Haydar
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
567
Haydar
CABBAR
Cevap
0
Görüntüleme
3K
CABBAR


Üst Alt