Besyo mu turizm+açık öğretim mi

Sponsorlu Bağlantılar

BESYO SPOR YÖNETİCİLİĞİ Mİ 2 YILLIK TURİZM + AÇIKÖĞRETİM Mİ

• besyo spor yöneticiliği

Kullanılan: 0 0.0%
  • turizm + açıköğretim

Kullanılan: 1 100.0%

• Kullanılan toplam oy
    1
  • Anket kapatılmış .
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

serkan5858

Üye
    Konu Sahibi
Besyo mu turizm+açık öğretim mi
arkadaşlar ben 2 yıllık turizm okulunda okudum alttan 3 ders vardı dondurdum.bu sene girdim elazığ fırat üniversitesi beden eğitimi spor yüksekokulu spor yöneticiliği bölümünü kazandım.şimdi ben sivastayım acaba 2 yılı açtırıp aynı zamanda 4 yıllık açıköğretim sosyoloji edebiyat yazıp hem önlisans hem de lisans diploması mı alayım yoksa elazığa gidip besyo yu mu okuyayım yardımlarınızı bekliyorum litfen yardımcı olun kararsızım:ehe

bratislav

bratislav

Üye
Düşünülmesi gerekilen bi konu:hmmmFakat en nihai kararı senin vermen gerek.+açıköğretim seçeneğini neden turizime kaynak yaptın?Besyo+Açıköğretim de olabilir.Karar verirken bazı şeyleri hesaplayarak ver.Ben sana şunu tercih et bunu es geç demiyeceğim bazı hususları söliyeceğim sen bu hususları,tabi fikir beyan eden arkadaşlar olursa o fikirleride bi muhasebe eder nihai sonuca varırsın.Öncelikle 1)Dört yıllık lisans diploman olması her zaman iyidir.Neden?Çünki özel sektörde bi iş başvurusunda bulunduğunda adaydan lisans mezunu olmasını beklerler çoğu.Bknz Kariyer.net,Secret cv.Ha işe alınıp alınmazsınız o ayrı mesele fakat sonuçta pozisyonlara başvuru kriterini taşımak bi avantajdır.Besyo mezunlarının kamuda öğretmen olmaları için bu seneki taban puanları 68,ilerde ne olur bilemem fakat mezun sayısının bi hayli fazla olması girme şansını azaltan bi unsur zira taban puana bariz bi fark atarsanız tabiki de girersiniz.Mesela 85 ve üstü.Bu iki bölüme göre kamuda elinin sağlam olmasını istiyosan açıköğretimi kesinlikle iliştir yanlarına(İktisat,Maliye gb)Turizm hakkında pek bi fikrim yok,özelde mutlaka iş bulunabilir ama çalışma şartlarını bilmiyorum o yüzden onuda bi bilen yazarsa daha isabetli olur

serkan5858

Üye
    Konu Sahibi
ben şu yönden soruyorum şimdi besyo sivas dışı dolayısıyla masraf var ama ben o masrafın yarısı kadarıyla burada hem 2 yıllıkı tamamlayıp önlisans hem de 4 yıl açıktan bir yer yazıp lisans almak için sormuştum ondan kararsızım

bratislav

bratislav

Üye
Haklısın arkadaşım para her zaman için göz ardı edlmemesi gereken bi unsur.Şöle bi mantık söleyim o zaman arkadaş benim param var ben besyoyu hep istemişimdir okumasam içimde uhde kalır dersen git oku derim ki sen bunu demiyeceksin o zaman derim ki 2yıllık+açıköğretimi seç daha iyi olur.Çünki şu bi gerçek ki iyi bi bölüm anca değer şehir dışına gitmeye,masraf yapmaya ve seni temin ederim ki besyo 2 yıllık turizm+4yıllık açıköğretimden daha iyi bi fırst vermiyecek geleceğe dair,iş bulma fırsatına dair(aksine 2yıllık turizm+4yıllık aof çok daha avantajlı) Ama bazı insanların idealleri oluyo yok arkadaş ben bu bölümü okuyacağım onada saygı duyarım,benim ailemde de besyo mezunu var çünki.

serkan5858

Üye
    Konu Sahibi
besyo olmasa çift diploma olur diye düşünüyorum bir de sadece sınavlarına gitcem gerek turizm gerek açıköğretim bu arada iş bulabilirsem çalışcam hem okuyup hem çalışmış olcam peki bana açıköğretim edebiyat-sosyoloji-felsefe den birini tercih etmeyi önerirsen hangisini dersin

--------------- Ekleme ---------------

bir de açıköğretim mi zor besyo mu zordur

bratislav

bratislav

Üye
Şöyle söyleyim besyo zor diyen bi tane allahın kulu çıkmamalı,çünki dediğim gb ailemden 2 tane besyo mezunu var.Açık öğretim memleketimizde hep bi ön yargıyla karşılanmıştır,sebebi okula gitmeden diplomamı olur,öğretmen yüzü görmeden düşüncesi.Halbuki şöyle bi gerçek var ki iktisat,maliye gb bölümlerin müfredatlarına bakıldığında istatislik gb iktisata giriş gibi iktisat teorisi gb ve çeşitli hukuk dersleri gb konular okutulur.Evet çok çalışmadan sallayarak geçeceğin dersler var fakat bilmeden sallamayla geçemeyeceğin derslerde bi hayli var.İnklap tarihi fix her ünide 1.sınıfta verilir aöf de de.Bunu sallasanda geçersin ama bi iktisat teorisini bi istatistiği asla ve kimse zannetmesinki indirgenmiş basitleştirilmiş bi iktisat,matematik müfredatı veriliyor.Kesinlikle bi örgün öğretimde naılsa müfredat aof de de aynı.Senin dediğin bölümlere gelince iş bulma açısından düşünecek olursak sosyoloji ve felsefe hemen hemen aynı ayarda kamuda ki pozisyonları.Şu aralar 2010 kpss felsefe taban puanı 75,sosyoloji de bu aralıkta yanılmıyosam fakat rehberlik bölümü var mı aof nin bilmiyorum ama şöle bi şey söleyim bu sene rehberlik taban puanı 21.bu ne demek geçen sene 21 puanla rehberlik mezunu kamuya kapağı atmış demek.Edebiyatı bitirip pedagojik formasyon alırsan kamuda taban puanları 78 yanılmıyosam fakat kamuya giremesnde dersanede öğretmenlik yapma şansın olur.Aof olarak bu 3 bölümün zorluk derecesini inan bilemiyorum fakat düzenli çalıştıktan sonra 4 senede bitmemesi içten bile değil.Ben 4 senede İktisat fakültesi Maliye bölümünü bitirdim hemde gayet iyi bi diploma notuyla çalıştıktan sonra her şey olur

serkan5858

Üye
    Konu Sahibi
tşk ler yardımın için

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...