Şöyle söyleyim besyo zor diyen bi tane allahın kulu çıkmamalı,çünki dediğim gb ailemden 2 tane besyo mezunu var.Açık öğretim memleketimizde hep bi ön yargıyla karşılanmıştır,sebebi okula gitmeden diplomamı olur,öğretmen yüzü görmeden düşüncesi.Halbuki şöyle bi gerçek var ki iktisat,maliye gb bölümlerin müfredatlarına bakıldığında istatislik gb iktisata giriş gibi iktisat teorisi gb ve çeşitli hukuk dersleri gb konular okutulur.Evet çok çalışmadan sallayarak geçeceğin dersler var fakat bilmeden sallamayla geçemeyeceğin derslerde bi hayli var.İnklap tarihi fix her ünide 1.sınıfta verilir aöf de de.Bunu sallasanda geçersin ama bi iktisat teorisini bi istatistiği asla ve kimse zannetmesinki indirgenmiş basitleştirilmiş bi iktisat,matematik müfredatı veriliyor.Kesinlikle bi örgün öğretimde naılsa müfredat aof de de aynı.Senin dediğin bölümlere gelince iş bulma açısından düşünecek olursak sosyoloji ve felsefe hemen hemen aynı ayarda kamuda ki pozisyonları.Şu aralar 2010 kpss felsefe taban puanı 75,sosyoloji de bu aralıkta yanılmıyosam fakat rehberlik bölümü var mı aof nin bilmiyorum ama şöle bi şey söleyim bu sene rehberlik taban puanı 21.bu ne demek geçen sene 21 puanla rehberlik mezunu kamuya kapağı atmış demek.Edebiyatı bitirip pedagojik formasyon alırsan kamuda taban puanları 78 yanılmıyosam fakat kamuya giremesnde dersanede öğretmenlik yapma şansın olur.Aof olarak bu 3 bölümün zorluk derecesini inan bilemiyorum fakat düzenli çalıştıktan sonra 4 senede bitmemesi içten bile değil.Ben 4 senede İktisat fakültesi Maliye bölümünü bitirdim hemde gayet iyi bi diploma notuyla çalıştıktan sonra her şey olur