JaNbErG
Emekli Yönetici
Beşiktaş'tan başka takım
Beşiktaşımızın bonservisini Adanaspor'dan almak için büyük gayret verdiği
Başarılı oyuncu önümüzdeki sezonki planlarından Beşiktaşımıza olan transferine kadar bir çok konuya açıklık getirdi...
İşte noktasına virgülüne dokunmadan A'dan Z'ye
"SAKATLIĞIM TAMAMEN GEÇTİ"
-
"Güzel bir
"EN YAKIN ARKADAŞIM GUTI"
- Beşiktaş'ta ortam nasıldı?
"Çok güzel bir arkadaşlık ortamımız vardı. En yakın arkadaşım
- Sakatlığın ne durumda? Tamamen geçti mi?
"Sakatlığımın üzerinden 4 ay geçti. Şu an Allah'a şükür geçti ve tamamen toparlandım. Hiç bir ağrım yok, kendimi çok iyi hissediyorum. Lig bitti ama ben hala güçlü kalmak için antrenmanlarımı düzenli yapıyorum. Sezon başı kampına tam olarak hazır katılabileceğim."
"ADANASPOR'A BENİ GERİ ALIN DEDİM"
- Beşiktaş'ta 17-18
"Hayır kesinlikle düşünmüyordum. Beşiktaş'ta sezonun ilk maçlarında hep Adanaspor Başkanı
- İlk olarak nasıl
"İlk olarak ligin ikinci haftasında İstanbul Belediye maçında oynadım. Ferrari ile birlikte
- Peki bu maçta sonra Schuster sana ne dedi?
"Schuster, bana senin hatan yoktu, iyi oynadın dedi. Sana ilerleyen haftalarda yine şans vereceğim dedi. Kupa'da
"SCHUSTER'LE HEP ŞAKALAŞIRDIK. AMA ÇOĞU KİŞİ ONDAN KORKARDI"
- Schuster Beşiktaş'tan ayrılırken özel bir konuşmanız oldu mu?
"Evet oldu. Ayrıldığı sırada sakatlığım sürüyordu. Sakatlığım boyunca hep beni aradı ve ilgi gösterdi. Sürekli 'dizine iyi bak, kendine iyi bak' diyordu. Bana özel bir ilgi gösteriyordu."
- Schuster ileride bir takımın başına geçerse seni de çağırır mı?
"Gittiği takıma götürür mü bilmiyorum ama beni sevdiğini biliyorum. Hala hep telefonda görüşüyorum. Biz onla hep şakalaşırdık, birbirimize takılırdık. Bazı oyuncular onunla konuşmaktan bile korkardı. Tabi karşınızdaki Schuster ama benim öyle bir şeyim yoktu. Bursaspor maçını kazandık, Schuster'in üstüne atladım. Herkes bunu çok büyük bir olaymış gibi gördü ama çok normaldi. Schuster'e yaklaşırsanız, o da size yaklaşırdı. Ama hiç kimse yaklaşmadığı için soğuk hoca damgası yemişti. Çoğu kişinin onun karakterini anlayamadığını düşünüyorum."
- Beşiktaş bu sene başarılı sayılabilir mi?
"Kadroya bakıldığında doğal olarak herkesin çok büyük umutları vardı. Bu nedenle başarılı olduğunu söyleyemeyiz. Özellikle ikinci yarıya 17'de 17 hedefiyle başlamıştık. Bu üzerimizde baskı yapmadı ama birden işler kötü gitti. Ben de sakatladım,
"TEK SORUN YENİ YAPILANMA"
- Beşiktaş'ın bu kadar iyi oyuncuları kadrosunda barındırmasına rağmen beklenen başarıyı sağlayamamasının sebebi ne?
"Bu tamamen yeni yapılanmadan kaynaklandı. Beşiktaş gelecek
- Portekizli oyunculara 'Portekiz çetesi' deniliyor ve sürekli 'alemci futbolcu' damgası vurulmaya çalışılıyor. Portekizliler gerçekten alemci mi?
"Yurt dışında büyüdüm, yaptıkları gerçekten çok normal. Türkiye'de bir kere dışarıda görünce hemen alemci futbolcu diyorlar. Ayrıca hiç bir zaman
"GUTI BEŞİKTAŞ'TA KALACAĞINI SÖYLEDİ"
-Basında yazılanlara kızıyorlar mı?
"Hem de çok kızıyorlar. 'Artık dışarı çıkmak istemiyoruz, nereye gidersek kötü haberler yapıyorlar' diyorlar.
-
"Bir ara gitmeyi ciddi ciddi düşünüyordu ama artık anlaştılar. Önümüzdeki
-
"Müthiş bir insan.
- Sen de yabancı oyuncularla gecelerde gözüküyordun...
"Genç bir oyuncuyum ve yerinde zamanında eğlenmek, her insan gibi bizim de hakkımız. Maçlardan sonra kazanınca çıkıyordum. Yabancı dilim olduğu için onlara rehberlik de yapıyordum."
"BEŞİKTAŞ TARAFTARI ÇOK BÜYÜK ARTI"
-
"Beşiktaş gibi büyük bir takımın hocasına kim olursa olsun saygı duymak zorunda. Büyük bir sorun yaşanacağını düşünmüyorum.
- Ve Beşiktaş taraftarı. Onlar için neler söyleyeceksin...
"
"BELÇİKA'YA KARŞI OYNAMAK İSTERDİM"
- Türk Milli Takımı'nı seçtin. Hiddink ile bir görüşmen oldu mu?
"Hiddink değil ama Oğuz Hoca aradı. Avustralya'ya gitme seni
- Sakatlığın nedeniyle Belçika maçı kadrosunda yoksun...
"Şu an Belçika maçı kampında olmayı ve oynamayı çok isterdim ama sakatlığım büyük şanssızlık oldu."
"LU
- Bu konuda Lucas Neill ve Harry Kewell ile görüştün mü?
"Avustralya Milli Takımın seçmem için Lucas beni hep arıyordu ama Avrupa'da adından söz ettirebilmek için Türk Milli Takımı daha avantajlıydı."
"BEŞİKTAŞ'TAN BAŞKA BİR TAKIMDA OYNAMAM DEMEDİM"
- Dün gazetelerin bazılarında senin ağzından 'Beşiktaş'tan başka hiç bir takımda oynamam' diye açıklamalar yer aldı. Böyle bir açıklaman oldu mu?
"Bu tarz bir açıklamam kesinlikle olmadı. Zaten futbolda geleceğinizle ilgili bu kadar net konuşamazsınız. Yalnızca Beşiktaş'ta mutluyum, inşallah başkanlar anlaşır demiştim. Ama şu an görüşmeler devam ediyor ve ne olacağını bekliyorum."
- Beşiktaş dışında teklifler geliyor mu?
"Şu an için fikrim yok, tatildeyim ve özel antrenmanlarımı sürdürüyorum. Bayram başkanımla sürekli telefonlaşıyorum. Tabii onun görüşmeleri oluyor. Bu telefonlan bugün biraz yoğunlaştı. Sanırım bugün yarın bir şey olacak. Bu kadar söyleyeyim…"
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
ilk kez Sporx editörlerinden
'e konuştu.Başarılı oyuncu önümüzdeki sezonki planlarından Beşiktaşımıza olan transferine kadar bir çok konuya açıklık getirdi...
İşte noktasına virgülüne dokunmadan A'dan Z'ye
röportajı..."SAKATLIĞIM TAMAMEN GEÇTİ"
-
önce bu seneyi kısaca değerlendirmeni isteyeceğiz. Nasıl bir
geçti?"Güzel bir
geçirdim. Bank Asya'dan Beşiktaş gibi büyük bir takıma transfer oldum. İlk başlarda tabii ki zorlandım ama bu zorluğu kısa sürede atlattım. Schuster Hoca bana şans verdi, ben de verilen şansı iyi değerlendirdim. Başarılı maçlar çıkardım. Toplam 17-18
oynadım. Trabzonspor maçında şanssız bir sakatlık geçirdim.""EN YAKIN ARKADAŞIM GUTI"
- Beşiktaş'ta ortam nasıldı?
"Çok güzel bir arkadaşlık ortamımız vardı. En yakın arkadaşım
'ydi. Daha çok yabancı futbolcularla aram iyiydi. Ana dilim İngilizce olduğu için onlarla rahat bir şekilde anlaşıyordum."- Sakatlığın ne durumda? Tamamen geçti mi?
"Sakatlığımın üzerinden 4 ay geçti. Şu an Allah'a şükür geçti ve tamamen toparlandım. Hiç bir ağrım yok, kendimi çok iyi hissediyorum. Lig bitti ama ben hala güçlü kalmak için antrenmanlarımı düzenli yapıyorum. Sezon başı kampına tam olarak hazır katılabileceğim."
"ADANASPOR'A BENİ GERİ ALIN DEDİM"
- Beşiktaş'ta 17-18
oynayıp bu kadar adından söz ettirebileceğini düşünüyor muydun?"Hayır kesinlikle düşünmüyordum. Beşiktaş'ta sezonun ilk maçlarında hep Adanaspor Başkanı
'ün yanına gidip 'beni geri alın, herhalde oynayamayacağım' diyordum. Çünkü,
, Ferrari ve
önümdeydi, bunlar hep büyük oyunculardı. Ama Bayram Başkan 'sabret, mutlaka oynarsın' dedi. Ben de sabrettim ve çok çalıştım, kendimi ispatladım."- İlk olarak nasıl
şansı buldun?"İlk olarak ligin ikinci haftasında İstanbul Belediye maçında oynadım. Ferrari ile birlikte
yaptım. O maçı 2-0 kaybettik ve kötü oldu. Hatta o maçtan sonra basında '
yeterli değil, Beşiktaş'ı kaldıramaz' yorumlarını okuyunca çok hırslandım ve büyük çaba gösterdim. Ve daha sonra her şey iyiye gitti."- Peki bu maçta sonra Schuster sana ne dedi?
"Schuster, bana senin hatan yoktu, iyi oynadın dedi. Sana ilerleyen haftalarda yine şans vereceğim dedi. Kupa'da
, ligde Kasımpaşa maçlarında oynadım ve bu böyle devam etti. Hatta
maçında da
yaptım. Antrenmanlarda as takımda değildim ama bir anda sahaya çıktım. Çok gururlandım ve heyecanlandım. En iyi maçlarımdan birini oynadım.""SCHUSTER'LE HEP ŞAKALAŞIRDIK. AMA ÇOĞU KİŞİ ONDAN KORKARDI"
- Schuster Beşiktaş'tan ayrılırken özel bir konuşmanız oldu mu?
"Evet oldu. Ayrıldığı sırada sakatlığım sürüyordu. Sakatlığım boyunca hep beni aradı ve ilgi gösterdi. Sürekli 'dizine iyi bak, kendine iyi bak' diyordu. Bana özel bir ilgi gösteriyordu."
- Schuster ileride bir takımın başına geçerse seni de çağırır mı?
"Gittiği takıma götürür mü bilmiyorum ama beni sevdiğini biliyorum. Hala hep telefonda görüşüyorum. Biz onla hep şakalaşırdık, birbirimize takılırdık. Bazı oyuncular onunla konuşmaktan bile korkardı. Tabi karşınızdaki Schuster ama benim öyle bir şeyim yoktu. Bursaspor maçını kazandık, Schuster'in üstüne atladım. Herkes bunu çok büyük bir olaymış gibi gördü ama çok normaldi. Schuster'e yaklaşırsanız, o da size yaklaşırdı. Ama hiç kimse yaklaşmadığı için soğuk hoca damgası yemişti. Çoğu kişinin onun karakterini anlayamadığını düşünüyorum."
- Beşiktaş bu sene başarılı sayılabilir mi?
"Kadroya bakıldığında doğal olarak herkesin çok büyük umutları vardı. Bu nedenle başarılı olduğunu söyleyemeyiz. Özellikle ikinci yarıya 17'de 17 hedefiyle başlamıştık. Bu üzerimizde baskı yapmadı ama birden işler kötü gitti. Ben de sakatladım,
da toparlanamadı.""TEK SORUN YENİ YAPILANMA"
- Beşiktaş'ın bu kadar iyi oyuncuları kadrosunda barındırmasına rağmen beklenen başarıyı sağlayamamasının sebebi ne?
"Bu tamamen yeni yapılanmadan kaynaklandı. Beşiktaş gelecek
çok daha iyi olacaktır. Geçen seneden, bu seneye çok fazla oyuncu değişti. Yalnızca bir kaç yerli oyuncu ilk 11'de devam etti, bunun dışında kadronun neredeyse tamamı değişti."- Portekizli oyunculara 'Portekiz çetesi' deniliyor ve sürekli 'alemci futbolcu' damgası vurulmaya çalışılıyor. Portekizliler gerçekten alemci mi?
"Yurt dışında büyüdüm, yaptıkları gerçekten çok normal. Türkiye'de bir kere dışarıda görünce hemen alemci futbolcu diyorlar. Ayrıca hiç bir zaman
akşamı ya da kamptayken dışarı çıkmadılar. Maçtan sonra eğlenmeye gittiler ve bu da çok normal.""GUTI BEŞİKTAŞ'TA KALACAĞINI SÖYLEDİ"
-Basında yazılanlara kızıyorlar mı?
"Hem de çok kızıyorlar. 'Artık dışarı çıkmak istemiyoruz, nereye gidersek kötü haberler yapıyorlar' diyorlar.
de çok yıprandı. Bir ara twitter'dan 'ben gitmek istiyorum' yönünde açıklaması olmuştu. Bunun tek sebebi çıkan haberlerdi."-
kalacak değil mi?"Bir ara gitmeyi ciddi ciddi düşünüyordu ama artık anlaştılar. Önümüzdeki
da Beşiktaş'ta olacak. Beşiktaş'ta kalacağını bana da söyledi."-
nasıl biri?"Müthiş bir insan.
'de yıllarca oynamış
'nin çok havalı, kendini beğenen bir futbolcu olacağı sanılır ama hiç değil. Çok mütevazi bir insan. Bana göre Beşiktaş için büyük bir kazanç. Genç oyunculara bile büyük ilgi gösteriyor. Küçük Mami'yi biliyorsunuz. Onu çok beğeniyor ve ona destek veriyor."- Sen de yabancı oyuncularla gecelerde gözüküyordun...
"Genç bir oyuncuyum ve yerinde zamanında eğlenmek, her insan gibi bizim de hakkımız. Maçlardan sonra kazanınca çıkıyordum. Yabancı dilim olduğu için onlara rehberlik de yapıyordum."
"BEŞİKTAŞ TARAFTARI ÇOK BÜYÜK ARTI"
-
Hoca bu kadar yıldızlarla dolu bir kadroyu idare edebilir mi? Bu da yeni sezonda çok tartışılacak konulardan biri olacak gibi gözüküyor..."Beşiktaş gibi büyük bir takımın hocasına kim olursa olsun saygı duymak zorunda. Büyük bir sorun yaşanacağını düşünmüyorum.
Hoca'ya oyuncular büyük saygı duyuyor. Ayrıca kötü olan ya da kötü niyetli olan oyuncuyu hoca niye oynatsın ki! Beşiktaş'ın geniş bir kadrosu var."- Ve Beşiktaş taraftarı. Onlar için neler söyleyeceksin...
"
, Beşiktaş için çok büyük bir artı. Kendini kötü hissettiğinde çık o sahaya iyi oynamaya başlarsın.
Hoca'yı da çok seviyorlar.""BELÇİKA'YA KARŞI OYNAMAK İSTERDİM"
- Türk Milli Takımı'nı seçtin. Hiddink ile bir görüşmen oldu mu?
"Hiddink değil ama Oğuz Hoca aradı. Avustralya'ya gitme seni
takıma çağıracağız dedi. Avustralya Milli Takımı da beni çok istiyordu.
'ya gelip Gençlerbirliği ile oynadığımız maçta beni izlediler ve çağırdılar. Aslında Avustralya daha fazla ilgi gösterdi ama ailemle oturup Türk Milli Takımı'nda oynama kararını verdim. Avustralya Ümit Milli Takımı'nda daha önce oynuyordum ama Bank Asya'da olduğum için daha sonra beni çağırmadılar.
'e çıkınca yine davet ettiler ama artık kırılmıştım."- Sakatlığın nedeniyle Belçika maçı kadrosunda yoksun...
"Şu an Belçika maçı kampında olmayı ve oynamayı çok isterdim ama sakatlığım büyük şanssızlık oldu."
"LU
NEILL BENİ ARADI..."- Bu konuda Lucas Neill ve Harry Kewell ile görüştün mü?
"Avustralya Milli Takımın seçmem için Lucas beni hep arıyordu ama Avrupa'da adından söz ettirebilmek için Türk Milli Takımı daha avantajlıydı."
"BEŞİKTAŞ'TAN BAŞKA BİR TAKIMDA OYNAMAM DEMEDİM"
- Dün gazetelerin bazılarında senin ağzından 'Beşiktaş'tan başka hiç bir takımda oynamam' diye açıklamalar yer aldı. Böyle bir açıklaman oldu mu?
"Bu tarz bir açıklamam kesinlikle olmadı. Zaten futbolda geleceğinizle ilgili bu kadar net konuşamazsınız. Yalnızca Beşiktaş'ta mutluyum, inşallah başkanlar anlaşır demiştim. Ama şu an görüşmeler devam ediyor ve ne olacağını bekliyorum."
- Beşiktaş dışında teklifler geliyor mu?
"Şu an için fikrim yok, tatildeyim ve özel antrenmanlarımı sürdürüyorum. Bayram başkanımla sürekli telefonlaşıyorum. Tabii onun görüşmeleri oluyor. Bu telefonlan bugün biraz yoğunlaştı. Sanırım bugün yarın bir şey olacak. Bu kadar söyleyeyim…"