Beşiktaş'ta üç transfer

Sponsorlu Bağlantılar

India

India

Üye
    Konu Sahibi
Beşiktaş'ta üç transfer


Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde son dönemde arzuladığı sonuçları alamayan Beşiktaş, gelecek sezon için transfer atağına kalkarak, 3 WNBA oyuncu Amber Harris, Courtney Vandersloot, Jantel Lavender'in yanı sıra Rus Milli Takımı oyuncusu İlona Korstin'i kadrosuna kattı

Siyah-beyazlı ekip, stratejik bir hamle yaparak kadrosuna oyun kurucu olan Courtney Vandersloot, forvet Amber Harris ve pivot pozisyonunda görev yapan Jantel Lavender'i transfer etti. Bu transferlerin yanı sıra son Avrupa Bayanlar Basketbol Şampiyonası'nda şampiyonluğu elde eden Rusya'nın kadrosunda bulunan ve bu ülkenin takımlarından Sparta&K Moskova Region'da oynayan skorer oyun kurucu Ilona Korstin ile anlaşarak gücüne güç kattı.

Beşiktaş'ın yeni transferlerinden 23 yaşındaki ve 1,93 metre boyundaki Jantel Lavender, Los Angeles Sparks'ta, 23 yaşındaki ve 1,96 metre boyundaki Amber Harrist Minnesota Lynx'te ve 22 yaşında, 1,75 metre boyundaki Courtney Vandersloot ise Chicago'da forma giyiyor. Genç yaşlarıyla dikkati çeken üç isim şu an devam eden WNBA'de forma giydikten sonra Beşiktaş'a gelecekler.

Beşiktaş'ın Rusya'dan transfer ettiği 31 yaşındaki İlona Korstin ise tecrübesiyle dikkati çekiyor. Korstin, Avrupa Şampiyonası'nda 6,6 sayı, 3,7 ribaunt ve 1,6 asist ortalamasıyla oynadı.

-BOZKURTER: ''BEŞİKTAŞ YILDIZLAR TOPLULUĞU OLACAK''-
Beşiktaş Kulübü Basketbol Şube Koordinatörü Hasan Bozkurter, erkeklerde olduğu gibi bayanlarda da iddialı olduklarını söyledi.

Bozkurter, yaptığı açıklamada, Amber Harris, Courtney Vandersloot ve Jantel Lavender'in yanı sıra İlona Korstin ile anlaşmaya vardıklarını dile getirdi.

Vandersloot'un WNBA'de 3. sıradan seçildiğini belirten Hasan Bozkurter, ''Harris 4., Lavender de 5. sıradan WNBA seçildiler. Korstin ise Rus Milli Takımı'nda ilk 5'te oynayan bir oyuncu. Bayanlarda da iddialıyız. Temel hedefimiz FIBA Avrupa Kupası ve Türkiye Ligi şampiyonluğu. NBA'de getirdiğimiz yıldızların ardından WNBA'de de yıldızlar alıyoruz. Bu sezon Beşiktaş yıldızlar topluluğu olacak. Akatlar'da ve tüm Türkiye'deki Beşiktaşlıları basketbolda da mutlu edeceğiz'' dedi.

Bozkurter, yeni transferlerle Beşiktaş'ın yine gündem yarattığını vurgulayarak, ''Kulüp olarak yıldız oyuncuları Türkiye'ye getiriyoruz ve böylece ülkemizin tanıtımına katkı yapıyoruz. Takımımız bu şekilde sponsorların da çekim merkezi haline gelmiştir'' diye konuştu.
 

Benzer Konular

scarface006
Cevap
0
Görüntüleme
334
scarface006
Baskentliia
Cevap
8
Görüntüleme
664
DiaBLoS
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
323
Haydar
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
300
Haydar
India
Cevap
1
Görüntüleme
408
Tuba.Erva


Üst Alt