Benim pc nin ram ı ve ekran kartı kaç ?

kfahaa

Üye
    Konu Sahibi
Benim pc nin ram ı ve ekran kartı kaç ?
slm arkadaşlar windows xp de ram 3,5 gb gözüküyordu 7 ve 8 de ise 4 gb ama 3,5 kullanılabilir diyor bunun anlamı ne ?
bide ekran kartı xp de 1 gb diyor 7 ve 8 de 2500 mb diyor kısacası ekran kartında toplam kullanılabilir grafik belleğine mi bakcaz ?
@Siycey panp bi bak

0MG90

Üye
500mb rami sisten yiyor işte

Tepkiler: kfahaa

Silinen Üye 1145465

Kapalı Hesap
Hyper memory 512mb ramden çalıyor ama sadece lazım oldugunda
Sen 64bit yükle o pcye 512mb boşa gidiyor o yüzden 32bit işletim sistemi 3.50gb den sonrasını algılamıyor

Tepkiler: fuko08 ve kfahaa
Çalıştıra dxdiag yazarsan daha detaylı görebilirsin herşeyi.

Silinen Üye 1145465

Kapalı Hesap

Bak aynı olay bendede var ama benim işletim sistemi 64bit oldugu için 4gb olarak görünüyor
Hyper memory diyoruz buna win7 ve sonrası destekliyor Amd ekran kartların hepsinde var

Uhops

Üye
64bit işletim sistemi kurman lazım yoksa +3,5 RAM'ı tanımaz pc. Ekran karı içinde aygıt yöneticisine gir, görüntü bağdaştırıcısında yazar model.

kfahaa

Üye
    Konu Sahibi

Bak aynı olay bendede var ama benim işletim sistemi 64bit oldugu için 4gb olarak görünüyor
Hyper memory diyoruz buna win7 ve sonrası destekliyor Amd ekran kartların hepsinde var
iyi 64 bit i bios tan yaparım sorun olmaz dimi ? sonra bide windows 8 64 bit kurcam ohoo benim işler bitmiyor hadi bi kaç cevap daha yazında bende format yoluna gidem

kfahaa

Üye
    Konu Sahibi
indiriyom windows u eskisi gibi lehçe değildir umarım diğerinde de Türkçe yazıyordu lehçe çıktı tamam arkadaşlar hepinize teşekkürler attım 64 bit i 4 gb oldu
konu