Belle multitasking show .))

CanKartaL

Emekli Yönetici

bu yazıyı görünce acaba google arka planda sizden habersiz büyük boyutlu bir raporlama programı çalıştırıp siz ram ihtiyacı duyunca bunu kapatıyor mu sorusu aklıma geliyor :S çok mu paranoyağım ne :P

PriZm

Üye
aşırı paranoyaksın

bence kapattığı servisler kapalı wifi-bluetooth kapalı ise onların servislerini kapatıyordur.çünkü gerçekten androidin böyle ilginç bir yönü var program açtıkta boş ram artıyor

----------Eklendi @ 17:39:35 ---------- Yazıldı @ 17:35:13 ----------

bak hatta resimde koyayım bu ilginç olaya

arkaplanda program çalışmazken

3 Tane program açıkken

CanKartaL

Emekli Yönetici

ahaha bana niye paranoyak diyorsun arkadaşım
şakası bir yana da kapalı olan bir servisin aslında kapanamadığı gibi bir durum var o zaman :S tabi burda şu var sen 80-90 mb ram varken 100 mb lık ram gerektiren uygulamayı açarsan arka planda buna yetecek miktarda kullanılmayan servisi kapatsa ram düzeyi 10-20 mb bilemedin 40-50 mb olurdu ama 140 lara fırlıyor diyorsun böyle olunca aklıma ilk gelen kapatılması gereken servisler kısmında yaklaşık 100-150 mb lık bir servis olabileceği ki olsa olsa raporlama servisidir dedim malum google amca raporlamayı, istatistiği falan baya seviyor
aslında varsa bir servis kontrol programıyla bakmak lazım

PriZm

Üye

raporlama değilde google hesabı ile senkronizasyon var ama oda kapalı

----------Eklendi @ 17:44:22 ---------- Yazıldı @ 17:42:22 ----------

hele shadowgun veya gta 3 10-15 dakka oynadıktan sonra oyundan çıktığımda boş ram 190-200 oluyor ama bluetooth - wifi açtığın zaman yine iniyor 150 lere

CanKartaL

Emekli Yönetici

raporlama değilde google hesabı ile senkronizasyon var ama oda kapalı

söylediğin gerçekten ilginç bir durum o zaman en güzel ram temizleme işlemi en ağır uygulamayı açıp kapatmak mı oluyor arkada ne varsa silip süpürsün diye ))

PriZm

Üye
söylediğin gerçekten ilginç bir durum o zaman en güzel ram temizleme işlemi en ağır uygulamayı açıp kapatmak mı oluyor arkada ne varsa silip süpürsün diye ))
aynen dediğin gibi ram şişmeye başladığı zaman telefonu kapatıp-açacağıma 10 dk gta 3 oynuyorum ram 200 e vuruyor hemen

CanKartaL

Emekli Yönetici
sırf tam bir karşılaştırma yapmak için bi android cihaz alıcam sonunda arkadaşlarınkilerle bir yere kadar öğreniliyor sonuçta
sormadan kafasına göre kapatıp açması da ilginç aslında :S virüs bulaşsa kapanıp açıldığından haberin olmaz şu durumda :S bu arada ss ler Galaxy S ten mi? 337 mb mı görünüyor toplam ram? yoksa ben mi yanlış okuyorum :S

PriZm

Üye

evet galaxy S ten.İCS yüklü 337 mb görünüyor yanlış görmüyorsun

337 mb kullanıcıya bırakılan ram alanı geri kalan 175 mb swap ve ekran kartı bellği olarak kullanıyor.

CanKartaL

Emekli Yönetici

evet galaxy S ten.İCS yüklü 337 mb görünüyor yanlış görmüyorsun

337 mb kullanıcıya bırakılan ram alanı geri kalan 177 mb swap ve ekran kartı bellği olarak kullanıyor.

sonradan aklıma geldi ekran kartından dolayı olabilir mi diye sanırım öyleymiş
ama ram değişimi gerçekten ilginç bir durum

PriZm

Üye
bende bunu baya bi sonradan fark ettim gingerbreadda fazla olmuyordu ICS de çok güzel olmuş bu durum

----------Eklendi @ 18:03:20 ---------- Yazıldı @ 18:02:28 ----------

sonradan aklıma geldi ekran kartından dolayı olabilir mi diye sanırım öyleymiş
ama ram değişimi gerçekten ilginç bir durum
sadece 177 mb ekran kartı olsa ne olurdu acaba tabi bunun GPU frekansı bellek frekansı vsvs gibi olaylarıda var