Belirlenmiş Bölümlere Bir Günde Açılabilecek Konu Sayısının Üst Sınırının Belirlenmesi Hakkında

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Belirlenmiş Bölümlere Bir Günde Açılabilecek Konu Sayısının Üst Sınırının Belirlenmesi Hakkında
Arkadaşlar bir bölüme bir günde açılabilecek konu sayısında bir sınır olmalı.

Zira sınırı olmayınca adam bir pompalıyor konuları o bölümde kendi yazdığını bile bulamıyorsun sonra. Üyelerin o bölümde yorum yazası gelmiyor. Hem bu kadar fazla açınca adam kendi açtığını da okumuyor, kalitesiz konular yığını oluyor bölümlerde.

Burada karşılaşabileceğimiz sorun, ölü bölümleri canlandırma çalışmaları olabilir. Zira Doğuş-Ceyda ve Noscatter adlı üyeler bir konu kasma yarışında ve bu görece yarar da sağlıyor bize.

Ama "konu dışı" - "haber köşesi" - "mizah bölümü" - "her telden fotoğraflar" gibi ölü olmayan ve üyelerce sıkça kullanılan bölümlere "günde "X" konu" sınırının konması yerinde olacaktır kanaatindeyim.

Yani bir üye belirlenmiş bölümlere 1 gün içinde "X" konu açabilsin derim ben. Sizlerin de fikrini almak istedik. Siz ne dersiniz?

(Not: X= 3 - 5 - 7... Eğer sınır koymakta anlaşırsak, bir rakam belirleriz.)

haltie

haltie

Üye
evet güzel fikir ama mümkünmü o bilmem gerçekten bir konuya giriyoruz ilk sayfa sadece bir elemana ait konularla dolu kimseninde okuyası gelmiyor böyle olunca

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Aynı endişe beni bu konuyu açmaya sevketti zaten Halit. Ne okuyasım geliyor ne yorum yapasım... Zaten fabrikasyon oldukları için hepsi de birbirinden kalitesiz oluyor.

Açıkçası her bölümde olmamalı zira sitemizin menfaatlerini de düşünmeliyiz. Zira çok konu her zaman iyidir. Ama üyeleri de düşünürsek "belli başlı bölümlerde" bu uygulamayı yapmamız yerinde olacaktır kanaatindeyim.

Hem böylesi bir uygulama konu açan kişileri de kaliteli konu açmaya yönlendirir.

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Valla al benden de okadar...Aslında sadece bahsettiğin bölümlerle sınırlı kalmamalı...Zira son 3 ayda bahsettiğin konu yüzünden ben ve Ulaş 10 dan fazla üye banlattırmak zorunda kaldık...Kısaca tüm kategorilerde aynı kural uygulanmalı diye düşünüyorum...Eğer mümkün olmuyorsa , sayı arttırılsın ; mesela 7 değil de 10 olabilir...

Samsunspor

Samsunspor

Emekli Yönetici
anasayfada son mesajlar bölümünde baştan aşağıya bu tarz konu bombardımanını görmek bile o ilgili kısımlara girmemem için yeterli bir sebep oluşturmakta ..

içerisinin halini düşünemiyorum bile .

DiaBLoS

DiaBLoS

Admin
Daha önce bu sıkıntı mı spor bölümüyle alakalı bildirmiştim ..
Sonuna kadar katılıyorum Atacım . Bir sınır muhakkak getirilmeli konu sayısı açımında .

Ediz Yiğit

Ediz Yiğit

Üye
Bencede mantıklı tüm bölümlerde olması daha iyi olur...

anl_tr

anl_tr

Emekli Yönetici
Açıkçası her bölümde olmamalı zira sitemizin menfaatlerini de düşünmeliyiz. Zira çok konu her zaman iyidir. Ama üyeleri de düşünürsek "belli başlı bölümlerde" bu uygulamayı yapmamız yerinde olacaktır kanaatindeyim.

Hem böylesi bir uygulama konu açan kişileri de kaliteli konu açmaya yönlendirir.
kesinlikle katılıyorum.
Bazı bölümlerde gerçekten bir başlıyorlar 2 sayfa boyunca aynı kişi.Tamam kopyala yapıştıra lafımız yok ama çok abartanlar var.
Ataya katılıyorum bir sınır getirilmeli bu sayede kalitede artar..

haltie

haltie

Üye
Bence sınırlama olmalı örneğin haber bölümüne örneğin spor bölümüne.googleden ziyaretçi çeken bölümler kalmalı ama zaten bir yerden alınıp tamamıyla kopyalanan 2 dakikaka hazırlanan konulara hayır.

not:şu da var ters etkisi olabilir mi diye düşünmedim değil bence beyin fırtınası şart :)

anl_tr

anl_tr

Emekli Yönetici
Habere sınırlama koyulamaz ama Halitcim haberin nezaman çıkacagını bilemezsinki...:hmmm

LAZOFLU

LAZOFLU

Emekli Yönetici
Sınırlama kişilere koyulacaksa evet. Forumun bölümlerine konulacaksa hayır diyorum. kalite açısından iyi bir karar olacağını düşünüyorum. Şimdiden hayırlı olması dileğiyle.

haltie

haltie

Üye
Habere sınırlama koyulamaz ama Halitcim haberin nezaman çıkacagını bilemezsinki...:hmmm

orası öyle ama Atanın konuyu açmasındaki amaç neden yada bir kişinin tek bölümde katliam yaratması.Haber bitmez şuan istersem o bölümde 300 tane konu açarım.Maksat az ama öz güzelce hazırlanmış insanların yorum yapabileceği güzel konular açmak.sanırım Ata bundan bahsetti yada ben böyle anladım :s

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Haber bölümü dahi olsa günde kaç tane konu açabilirsin Anıl?..
Bu forumda tek başına da değilsin...

Ama sınırın olsa?
Mesela 5 tane hakkın var.
Gider en kalitelilerini bulursun değil mi haberlerin?.. Zira haklarını boşa harcamak istemezsin.

Bu sınır kişilerin açtığı konu sayısını arttırabilir de. Zira adam o günkü 5 hakkını kaçırmak istemez, 3 açacağına 5 açar. Hem de dikkatli ve özenli olarak açar.

anl_tr

anl_tr

Emekli Yönetici
Haber bölümü dahi olsa günde kaç tane konu açabilirsin Anıl?..
Bu forumda tek başına da değilsin...

Ama sınırın olsa?
Mesela 5 tane hakkın var.
Gider en kalitelilerini bulursun değil mi haberlerin?.. Zira haklarını boşa harcamak istemezsin.

Bu sınır kişilerin açtığı konu sayısını arttırabilir de. Zira adam o günkü 5 hakkını kaçırmak istemez, 3 açacağına 5 açar. Hem de dikkatli ve özenli olarak açar.
Tabi haklısınız...
Ancak haber hariç diye düşünsek daha iyi olur gibime geliyor...

Ozan

Ozan

Admin
Ben hala olumlu bakmıyorum, açılacak konu yada yazılacak mesaj sayısını sınırlamak hiçbir forumda görülmüş birşey degil. Üye, açtıgı konular spam ve gereksiz nitelik taşıyorsa sadece uyarılabilir devam etmesi durumunda da zaten banlanır. Ayrıca böyle bir özelligin hazırda bulunmadığını da belirtmem gerek

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Bu konuyu açarken demiştim ki sadece Ozan'dan ve Doğuş'tan muhalif bir yazı alırım :D
Öyle tahmin ettim yani :)

Türkiye'nin en büyük forumu diye dolaşan bir yer vardı tatliaskim.com fi tarihinde o siteye üye olmuştum. Amacım biraz tanınıp buraya üye çekmekti. Sonra sıkılıp bıraktım :D

Orada gözüme direk çarpan 3 kural oldu.

1) 100 mesaj sahibi olmadan özel mesaj atamamak.
2) Konu açarken adını yazdığınız anda benzer konuları size gösteren aparat.
Bu ikisini önerdiğimde mantıklı bulunmuştu. 3 mesaj sonrası atılabilen öm sınırı üste çekildi. Benzer konuları tarama aparatı çok güzel işliyor.

ve 3).sü de bir bölüme bir günde bir üyenin en çok 3 konu açabilmesiydi.
Bu orada kaliteyi gerçekten arttırıyordu.
Otomatik bir sistemleri yoktu. Moderatörler 3ten fazla konu açılınca silip kişiyi sözlü olarak uyarıyorlardı.

Bizde de bunun denetimi çok zor değil. Zira bölüme baktığınızda konuyu açanın ismini de rahatlıkla görebiliyorsunuz konu tarihini de.

Bazı pilot bölümler belirleyerek bunu uygulayabiliriz. Mesela konu dışı ve haber bölümünde ben gönüllüyüm...

Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
Ben hala olumlu bakmıyorum, açılacak konu yada yazılacak mesaj sayısını sınırlamak hiçbir forumda görülmüş birşey degil. Üye, açtıgı konular spam ve gereksiz nitelik taşıyorsa sadece uyarılabilir devam etmesi durumunda da zaten banlanır. Ayrıca böyle bir özelligin hazırda bulunmadığını da belirtmem gerek

Katılıyorum.

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
Dünkü, yeni üyelere yardım etme hakkında adlı konumda bundan kısmi bahsetmiştim.Sana sonuna kadar katılıyorum Ata. Özellikle bahsettiğin isimlerin açmış olduğu konular sitede resmen yığıntı halini alıyor.
Ziyaretçi üyeler bakımından bu durum yararımızadır ama site içerisinde daha bi haşır neşir olan üyelerin (ben de dahil) bu konuları görünce yeni konular sekmesinin diğer sayfalarına bakası bile gelmiyor ve birçok kaliteli,bakılması gereken yoruma açık konular çok altlada kalıyor.
Bu konuda bir sınırlama söz konusu olursa böylece konu açan elemanlar daha bi seçici davranıp konu açacaklardır.

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
katılıyorum..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...