Belçika Grand Prix 2010

Sponsorlu Bağlantılar

Burak

Üye
    Konu Sahibi
Belçika Grand Prix 2010
Yaklaşık 20 dakika sonra Belçika Grand Prix'si start alacak. SPA pisti üzerinde sabahtan bu yana gri bulutlar dolaşmaya devam ediyor.



28. tur - 10 dakika sonra pistte yağmur beklentisi var.

26. tur - Vettel'in lastiği patladı. Red Bull pilotu yavaş şekilde pistte ilerliyor. Vettel uzun bir turun ardından pite girerek lastiğini değiştirdi ve piste geri döndü.

25. tur - Sutil en hızlı turu eline geçirdi. Force India pilotu Michael Schumacher'i geçerek 5. sıraya yükseldi.

24. tur - Kubica ve Massa da pite girdiler. Pit çıkışında Webber Kubica'ya çok yakın ve atak için ilk fırsatı Eau Rouge çıkışında yakaladı. Ancak Kubica yerini korumayı başardı. Hamilton pitte.



23. tur - Pit stoplar başladı. Yarışı 3. sırada sürdüren Webber pite girdi. Şimdi Massa 3. sırada. Yarışın yarısı geride kaldı.

21. tur - Vettel cezasını çekmek için pite girdi. Alonso önündeki Kobayashi ile arasındaki farkı azatmaya devam ediyor. Son fark 7 saniye. Sutil pite girdi.

20. tur - Hamilton Kubica farkı 10.5 saniye. Vettel'e ceza geldi. Red Bull pilotu pitten geçme cezası aldı.



18. tur - Sıralama: Hamilton - Kubica - Webber - Massa - Sutil - Schumacher - Rosberg - Kobayashi - Alonso - Petrov. Schuamcher ve Alonso puan alabilecek pozisyona geldiler. Vettel ve Button arasında yaşanan olay inceleme altına alındı.

17. tur - Vettel Button'ı geçmeye çalışırken Bus Stop virajı öncesi çarpıştılar. Vettel ve Button pite girdiler. Vettel ön kanadını değiştirdikten sonra piste geri dönmeyi başardı. Button aracından inmiş durumda. Button için yarış bitti. Tekrar görüntülerde hVettel'in aracının kontrolünü kaybederek Button'a çarptığı görülüyor.

16. tur - Alonso liuzzi'yi geçmeyi başararak 13. sıraya yükseldi. Şimdi Alonso'nun önünde Kobayashi var. Fark 12 saniye. Vettel Button kaza yaptı.

15. tur - Ön tarafta herhangi bir değişiklik yok. Yağmur her an piste düşmeye başlayabilir.



14. tur - Hamilton Button farkı 8.3 saniyeye yükseldi. Schumacher ilk 10 içerisine girmeyi başardı.

13. tur - Vettel Button üzerindeki baskısını sürdürüyor. Hamilton 6 saniye önde lider durumda. Alonso Liuzzi'yi sıkıştırmaya başladı. Bu mücadele 13. lük için yapılıyor.

12. tur - Alonso ve Barrichello'nun arasındaki kazanın yarıştan sonra inceleneceği bilgisi verildi. Vettel Button'a çok yakın.

11. tur - Hamilton son turunda Button'dan daha kötü bir zaman yapınca aradaki fark 5.6 saniyeye düştü. Liuzzi pite girdi.

10. tur - Hamilton Button farkı 61 saniyeye çıktı. Önümüzdeki 20 dakika içerisinde yağmur yağma ihtimali olduğu Button'a telsizden bildirildi. Alonso'nun önünde Kobayashi var ve aradaki fark 16 saniye.

9. tur - Alonso ataklarına devam ediyor. De la Rosa'dan sonra Trulli'yi geçen Alonso şimdi 14. sıraya yükseldi.

8. tur - Hamilton Button farkı 4.8 saniyeye yükseldi. Vettel ise Button'a çok yakın. Fark 0.6 saniye. Kubica bu ikiliyi 1.3 saniye geriden takip ediyor. Alonso 17. sırada yarışa devam ediyor.

7. tur - Sıralama: Hamilton - Button - Vettel - Kubica - Webber - Massa - Sutil - Hulkenberg - Liuzzi - Rosberg. Schumacher 12. sırada ve önünde Petrov var.

6. tur - Bruno Senna spin attıktan sonra pite girdi. Bu tur da sorunsuz geçildi. Vettel ve Kubica arasındaki olayın incelendiği bilgisi verildi. Hamilton bir kez daha en hızlı turu atmayı başardı.

5. tur - McLarenların liderliği devam ediyor. Hamilton ilk sırada ve Button hemen arkasında. Hamilton en hızlı turu attı. Alosno bir kez daha pite girdi.

4. tur - Güvenlik aracı pite geri döndü. Yarış yeniden başladı. İlk virajda Vettel Kubica'yı geçerek 3. sıraya yükseldi. Sutil Massa'ya sıkıştırıyor. Schumacher 12. sıraya kadar yükseldi. Alonso pit stop yapğan pilotlar arasında ve 17. sırada yarışa devam ediyor.

3. tur - Güvenlik aracı halen pistte. Alonso'ya çarpan Rubens Barrichello yarış dışı kaldı. Barrichello 300. yarışında ilk turu tamamlayamadı.

2. tur - Button 2. sıraya yükseldi. Hamilton lider. Alonso pite girip tekrar yarışa geri döndü. Güvenlik aracı piste girdi. Yağmur artıyor. Start düzlüğünde yağmurun etkisi açık şekilde görünüyor. Sıralama: Hamilton - Button - Kubica - Vetel - Webber - Massa - Hulkenberg - Sutil - Liuzzi - Rosberg. Pit stoplar başladı.

START - Webber yavaş kaldı. Hamilton liderliğe yükseldi. Kubica ikinci sırada. Button'da iyi klaktı ve 3. sırada. Vettel 4 Massa 5. sırada. İlk turda herghangi bir kaza görmedik. Yağmur başladı. Yağmur başladı kazalar da başladı. Bus Stop virajında çoğu araç dışarı taştı. Fernando Alonso kaza yaptı.

- Bazı araç üstü kamerların objektifinde yağmur damlalarını görebiliyoruz. Pilotlar ceplerine yerleşiyorlar. Start için herşey hazır.

- Start öncesindeki ilk tur için pilotlar ceplerinden ayrılmaya başladılar. Formasyon turu sorunsuz bir şekilde başladı. Uzun SPA pisti nedeniyle formasyon turu yaklaşık 3 dakika sürecek.

- Formasyon turunun başlamasına 2 dakika kaldı. SPA'da hava sıcaklığı 20 derece civarında.

- TRT 1 kanalında canlı yayın başladı. İlk gelen görüntülere göre pist tamamen kurumuş durumda. Serhan Acar'ın verdiği bilgiye göre Toro Rosso telsizinde geçen konuşmada ilk yarım saat için yağmur beklentisinin olmadığı söylenmiş.

- Tüm araçlar SPA pistindeki grid pozisyonlarına yerleşmiş durumdalar. Formasyon turuna 10 dakika kaldı.

Belçika gridinden bir fotoğraf...



- Yaklaşık 50 dakika önce pistin üzerinden yağmur geçmesine rağmen pist hızlıca kurumuşa benziyor. Ancak pistin bazı noktalarında halen ıslaklık olduğu bilgileri geliyor. Buna rağmen pilotların hepsi kuru zemin lastikleri ile yarışa başlayacaklar.

- Belçika'da pit yolu açıldı. Pilotlar çoğunlukla yumuşak slick lastiklerle piste çıktılar. Şu an pistte yağmur gözükmüyor.

- Son bilgilere göre SPA'da kuzey tarafında aşırı bir yağmur var. Ancak pist üzerinde yağmur şu an yok ve mavi gökyüzü bulutların arasından görünmeye başladı.

Saat 13:50 civarında pist üzerinde yoğunlaşan yağmur bulutları pisti ıslatmaya yetti. Yağmur ve güneş pist üzerinde yer değiştiriyorlar.




 
  • Beğen
Tepkiler: OğuzcanAbi


Üst Alt