Belçika GP 2. Ant. Alonso Zirvede..

Sponsorlu Bağlantılar

>>impacter<<

>>impacter<<

Üye
Belçika GP 2. Ant. Alonso Zirvede..
Belçika'da Cuma gününün ikinci ve son antrenman seansında Renault'tan Fernando Alonso en hızlı isim oldu.



Fernando Alonso, Spa'da yağmur ve kırmızı bayrağın olduğu ikinci antrenman seansının sonunda ilk sırada yer almayı başardı.

Sabahki seansın lideri Felipe Massa, Alonso'nun hemen gerisinde kaldı ama McLaren'den Heikki Kovalainen ve Lewis Hamilton ile takım arkadaşı Kimi Raikkonen'in önünde yer aldı.

Hamilton, seansın başlarında 1:48.805 ile Felipe Massa'nın 0.033 saniye önünce en hızlı turu attı. Ardından hava çiselemeye başladı ve daha da kötüleşti. Bu nedenle pilotlar, garajlarına döndü ve şartların düzelmesini bekledi. Bu yaklaşık olarak yarım saat kadar sürdü.

Ama Mark Webber, aracını garaja kadar getirebilenler arasında değildi. Avustralyalı pilot, Rivage'de kaydı ve aracının son önünü lastik bariyerlere vurdu. Artık seans onun için bitmişti.

Yağmurun kısa sürede geride kalmasına rağmen pilotlar piste döndüklerinde şartlar yine de kötüydü.
Kontrolünü kaybeden ilk isim Raikkonen'di. Fin pilot, 9.viraja yaklaşırken kaydı ve aracının arkasını bariyerlere vurdu. Bu darbe sonrasında sadece arka kanadı çıkmadı, bunun yanı sıra lastik bariyerlerden piste sıvı akışı oldu. Bunun yanı sıra Raikkonen'in aracından da sıvı karışmış olabilir.

Piste akan sıvı, o bölgenin kayganlaşmasına neden oldu. Dünya şampiyonu, F2008 aracını garaja çekti.

Daha sonra Force India'dan Giancarlo Fisichella, bu durumdan nasibini aldı ve spin attı. Sonunda da yolun karşısında aracından inmek zorunda kaldı. Bu olaylar nedeniyle kırmızı bayraklar salladı.

Durmadan önce Alonso'nun da Stavelot'ta çakıl alanı ziyareti, kuru zemin lastikleri ile pistin henüz hazır olmadığının bir başka göstergesiydi. Bunun yanı sıra Renault'un diğer pilotu Nelson Piquet, seans devam ettiği zamanda bile pistin hâlâ aldatıcı olarak kaldığını kanıtlarcasına, viraja yaklaşırken körbün üstünde hafifçe sürttükten sonra Raikkonen'in 9. virajdaki durumunun benzeri olarak kaza yaptı ve arka kanadını orada bıraktı.

Ama bitime yakın dakikalarda süreler tekrar aşağı inmeye başladı. Nico Rosberg'in orta gruptan ilk 6'ya girmesi, koşulların geliştiğinin ilk göstergesiydi.

Ardından Kovalainen, takım arkadaşını 0.015 saniye ile geride bırakarak hedefi ileri taşıdı. Ama bu atak kısa süre sonra yenisi tarafından geride bırakıldı. Fernando Alonso, bu esnada sert lastiklerde olan bir kaç pilottan biri olmasına rağmen ilk sırayı 1:48.454 ile elde etti.

Massa ise Alonso'yu geçmeyi başaramadı. Daha sonra hava tekrar çiselemeye başladı ve Alosno'nun derecesi geliştirilemedi.

Alonso'nun arkasında Ferrari ve McLaren pilotları yer aldı. Rosberg'in son gelişmeleri seansın sonunda kendisini altıncı sırada tutmaya yetti.

Sebastian Vettel, Toro Rosso ile parlamaya devam etti. Vatandaşı Adrian Sutil ise, son turunda Forrce India aracını 8. sıraya taşıyarak sürpriz yaptı.

Toyota'dan Jarno Trulli ve BMW'den Nick Heidfeld, ilk 10'u tamamladı.
 


Üst Alt