Bel Soğukluğu Nedir Belirtileri Nelerdir

Sponsorlu Bağlantılar

EroL

EroL

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Bel Soğukluğu Nedir Belirtileri Nelerdir
Bel soğukluğu cinsel yolla bulaşan hastalıklar arasında bulunmaktadır. Bel soğukluğu belirtileri ve nedenleri için makalemizin devamına göz atabilirsiniz.

Vücuda yerleşen bakterilerin neden olduğu bir tür hastalık olan bel soğukluğu, rahim ağzı,göz,idrar yolları ya da üreme organları üzerinde görülebilir.

Bel soğukluğu kadınlarda da erkeklerde de görülebilen bir hastalıktır ve akıntılı iltihap ortaya çıkarır.Bu hastalık cinsel yolla bulaşır ve cinsel yolla bulaşan diğer hastalıklar içerisinde en yaygın olanıdır.
Bel soğukluğunun bulaşma riski erkeklerden kadınlara daha fazladır ve yaş olarak daha çok genç bireylerde görülür.Bu bakteriler kadınlarda en çok rahim ağzına yerleşmektedir.Korunmasız bir şekilde ya da çok eşli olarak yapılan cinsel ilişkiler bu hastalığını yayılmasında temel faktör oluşturmaktadır.Uzmanların yaptıkları araştırmalara göre her 30 saniyede bir, bir kadın bu hastalığa yakalanmaktadır.

Bel soğukluğuna neden olan bakterinin bulaşma şekli sadece insandan insanadır ve direkt olarak temasla bulaşır.Başka herhangi bir canlıdan insana bulaşmamaktadır.Bu bakterinin insan vücudu dışında yaşaması da çok zordur nemli ortam gerekmektedir.

Bel soğukluğu birçok kadında belirgin sonuçlar göstermez,kadı taşıyıcı olarak hayatına devam eder.Erkeklerde ise görülen şikayetler idrarda yanma ve peniste akıntıdır.

BEL SOĞUKLUĞUNUN BELİRTİLERİ NELERDİR?

ERKEKLERDE
Erkeklerde bel soğukluğunun belirtileri ortalama olarak yaşanan ilişkiden yaklaşık 1 hafta sonra ortaya çıkar.Hafif bir yanma ile başlar ve daha sonra şiddetlenerek sarı renkli bir akıntı oluşur.Tedavi edilmediğinde çok ciddi sonuçlar ortaya çıkarı ve kısırlık görülür.
Bunun dışında hastalığa yakalanan kişi çok sık aralıklarla idrara çıkma ihtiyacı duyar ancak idrar yaptığında bunun miktarı çok az olur.

KADINLARDA
Kadınlar da görülen belirtiler çeşitli değişiklikler göstermektedir.Tıpkı erkeklerde olduğu gibi kadınlarında idrar yollarında akıntılar oluşmaktadır.Bu akıntılar sarı-yeşil renge sahiptir ve kötü kokarlar.Bunu dışında adetlerde düzensizlikler görülür.
 
  • Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR


Üst Alt