Bedelli kurnazlığı mümkün değil

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bydexer

bydexer

Üye
    Konu Sahibi
Bedelli kurnazlığı mümkün değil


[h=2]Milli Savunma Bakanı Yılmaz, mahkemede yaş yükseltenlerin bedelliden faydalanamayacağını bildirdi.[/h]
TBMM Milli Savunma Komisyonunda, Bedelli ve dövizle askerlikle ilgili düzenlemeleri içeren Askerlik Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı hakkında bilgi veren Yılmaz, kendilerine, ''birçok kişinin mahkemeye başvurarak yaşını yükselttiği'' yönünde bilgiler geldiğini söyledi.


[h=4]YAŞ DÜZELTMESİ ETKİLEMEZ[/h]''İnsanların bu şekilde bu tasarı kapsamına girmeye çalıştıklarını'' belirten Yılmaz, ''Bizim askerlik kanunda çok açık bir madde var. Diyor ki 'askerlik çağına girdikten sonra yaş düzeltmelerinin hiçbirisi bunu etkilemez' diyor. Dolayısıyla, tüm vatandaşlarımıza diyoruz ki 'mahkemede yaş düzeltme, yükseltme bu yasadan yararlanma noktasında sonucu değiştirmeyecektir'' diye konuştu.
Yılmaz, uygulaması sonucunda elde edilen gelirin nerede kullanılacağının belli olduğunu, bu gelirin başka yerde kullanılmasının mümkün olmadığını söyledi.
CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, tasarının tümü üzerindeki görüşmeler öncesinde, ''usul'' hakkında söz alarak, partisinin de aynı konuda bir kanun teklifi olduğunu belirterek, tasarı ile teklifin birleştirilerek görüşülmesi talebinde bulundu. Kendi tekliflerinin da aynı kanun ile ilgili olduğuna dikkati çeken Hamzaçebi, Komisyon Başkanı Oğuz Kağan Köksal'a ''Sayın Başkan, sizin bürokratlık döneminizi de biliyoruz. Sadece Hükümetin tasarısının görüşülmesi yönündeki iradenizi ve bu partizanca tutumunuzu yadırgadık doğrusu. Yanlış bir şey yapıyorsunuz'' diye konuştu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, bedelli askerliğe ilişkin sarf ettiği, ''Ben bu sorumluluğun altına girmem. Parası olan var olmayan var'' sözlerini anımsatan Hamzaçebi, kendi tekliflerinin bu söyleme uygun olduğunu ifade etti.

KAYNAK:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

gonyalı
Cevap
0
Görüntüleme
187
gonyalı
Cevap
0
Görüntüleme
269
RomeusTR
Cevap
0
Görüntüleme
505
RomeusTR
x-scarface
Cevap
10
Görüntüleme
601
Heroata


Üst Alt