Bedelli askerlik düşünenler ?

Sponsorlu Bağlantılar

0MG90

0MG90

Üye
4 yıllık üniversiteye gidersem (inşallah) 6 ay askerlik için 18 bin lira vermem o parayla araba alırım.

• Beğen
Tepkiler: Dede ve @@DiAbLo@@

hasanarda22

hasanarda22

Üye
    Konu Sahibi
ayda 3000 kazanan biri için 18000 ideal

hasanarda22

hasanarda22

Üye
    Konu Sahibi
askere gitmek istememek korku değil düzeni bozmama isteği

BelaMonte

BelaMonte

Üye
Ben daha 17 yaşındayım çok erken konuşuyorum ama şehit olacağımı bilsem ne olursa olsun askere giderim. Şehit olmayacaksam adam akıllı çalışırım bence daha iyi

• Beğen
Tepkiler: csbaz, @@DiAbLo@@ ve Dede
Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
Askeriyeden tecil ya da herhangi belge için bile o kadar çok uğraştırıyorlarki baştan yapası gelmiyor insanın. İnsana değer verilmeyen bir yer ve sınıf farkıyla fazlaca üst devrenin alt devreyi ezdiği bir yer. Milli benlikle yapılsa aslında o kadar kutsal birşeyki ama tuvalet temizlerken küfür eden adamlar eline g3 alıp göz altlarını karartıp fotoğraf çekince askerlik yapmayan adam erkek olmamıştır gibi benzetmeler yapınca bu işi daha da basitleştiriyor.

• Beğen
Tepkiler: Dede, DeV/AsA, Legendary. ve 1 kişi daha
cortex47

cortex47

Üye
Askerlik bir meslek olmalı. Profesyonel asker yetişmeli. Mühendisten, mimardan asker olmaz. Bu gereksiz işlemden vazgeçilmeli. ABD'de profesyonel askerlik var ve ABD dünyanın en güçlü ülkesi. Gelişmiş ülkelerin çoğunda bu böyle. Kaldı ki bunun bir de kişiye göre ahlaki yönü var. Kişi savaş ile ilgili her şeyi kendi içinde reddediyor olabilir. Onun ahlakına göre ters düşüyor olabilir. Bu kişi askere gönderilmemeli, ondan sonra o adamın kendi içinde yaşayacağı psikolojik sorunlardan devleti mi sorumlu tutacaklar? Tabi ki hayır.

• Beğen
Tepkiler: hasanarda22
hasanarda22

hasanarda22

Üye
    Konu Sahibi
Düzen kurmayıp ne yapalım. he tabi üniverstiye gitmeyim meslek sahibi olmayıp başı boş insan olalım evlenmeyelim çocuk yapmayalım. Mantıklı olun biraz siz düzene uymayın siz düzen oluşturun bağımlı kişilik olmayın.

EroL

EroL

Emekli Yönetici
Askerliğimi yapmadım, evliyim, 26 yaşındayım, kiradayım, 12000 lira kredi borcum var, ayda 1070 lira sadece taksit ödüyorum. Bedelli askerlik 6 gün ile bana uğramadı, uğrasaydı? yine yapamazdım. Yapmak istermiydim, elbette isterdim. Annesi babası yatalak hasta olan insanlar var, bu insanların durumu daha kötü. Günümüzde askerlik sosyal yaraya dönüşmüş durumda, buna da zaten yakın zamanda çözüm gelecek gibi görünüyor. Ancak bugünkü şartlarda devlet askerliği zorunlu tutmaya devam edecekse, silah altına aldığı kişinin sorumluluklarını da güvence altına almak zorunda. Son 10 yılda askerde intihar edenlerin sayısı, şehit sayısından fazlaysa neden? diye sormak lazım.

• Beğen
Tepkiler: DeV/AsA, Revengeful, IchigoKurosaki ve 11 diğerleri
Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
Birinin bu açıdan bakmasını görmek güzel @EroL :oke:

• Beğen
Tepkiler: csbaz, Metin MF, EroL ve 2 diğerleri
Mazlum Somer

Mazlum Somer

Üye
Yani arkadaslar askerligin zorunlu oldugu sayili ulkekerden zaten.
E birde yapmamak icin o kadar para odemek zorundasiniz.
Bu kapitalizm degilde nedir?
Ne olursa olsun..
Vatan falan gecin..
Insanogluna inandigi ilah disinda kimse bir seyi 'zorunlu' kilamaz.
Devlet, devletse bunun da bir hal caresini bulur.
Yazik degil mi fakir askerlere o zaman?
Alamayanlar?
Evli ve cocugu olupta birakip gitmek zorunda olanlar?
Ben krediye girer yine basardim parayi arkadas.
Yurt disindayim daha 19 yasindayim.
Ama boyle seyleri gorunec uzuluyorum.

haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
Sülüs kağıdını diyon sen :) .benim de neredeyse bir yıldır celp kağıdım gelmiş Dk. Durumuna da düşmüştüm.neyse ki önlisans diplomasıyla 2 yıl daha tecil ettirdim.sonrasına Allah kerim
açık ögretime yazılıp bir dört yıl daha ertelete bilirisn

szqn55

szqn55

Üye
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
buna ne demeli :D

IchigoKurosaki

IchigoKurosaki

Üye
Vatanini cok seven uzman cavusluga zorlar kendini sevmeyen de basar parasini :))

killlerman

Üye
ben açıköğretim öğrencisiyim daha 19 a yeni girdim hatta girmedim 10 aralıkta giricem tecil etme hakkım varken kullanmadım bir an önce askere gitmek için. şubatta askere gidiyorum. Her türk asker doğar.

YaşlıTaşCocuk54

YaşlıTaşCocuk54

Üye
Ben size savaşmayı emretmiyom Ölmeyi Enrediyorum M.K. Atatürk

killlerman

Üye
Meslek olarak düşünmüyorsan asrın hatasını yaparsın.(dalvıkcache)

Murat Alper

Murat Alper

Üye
Valla ben bile askerlik yapmayı çok isterdim ama doktor hastalığımdan dolayı almadı beni yoksa yapmak isterdim

• Beğen
Tepkiler: Nextman

Üst Alt