Bedelli askerlik düşünenler ?

Sponsorlu Bağlantılar

The SLayeR

The SLayeR

Üye
Valla bende lisans yapıyorum rütbeli gtmek için rütbeli seçilirsemde kalacagımda inş askerde rütbeli olarak

zombaka

zombaka

Üye
param olsa ve yaşım da tutsaydı bir saniye düşünmeden basardım parayı.Acaba zorunlu askerliğin kalktığı bir Türkiye görmek nasip olacak mı?
sen Türkiye nin konumunun farkında değilsin herhalde

Anil-D

Anil-D

Üye
size yalan konuşmayim ben askerlik yapamadım ama çok isterdim çünkü işitme engelliyim arkadaşlar 19 yaşımda olduğumda muayene için samsun asker hastanesine sevk ettiler doktora çok yalvardım al beni askere çok istedim ama doktor izin vermedi göndermedi askerliğe elverişli değildir diye kağıda mühür attı :( gerçekten isterdim gerekirse 2 3 yıl yapardım :(
[emoji17] [emoji17]

mabdussamed

mabdussamed

Üye
sen Türkiye nin konumunun farkında değilsin herhalde
asgari ücretlinin günlüğüne 1 lira eklenen konumun farkındayım kardeş , azıcık aç gözünü
Not: işsizim
Not2:geçirdiğim trafik kazası sonucu neredeyse çalışamaz haldeyim ve durumum askerliğe elverişliymiş.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: DeV/AsA ve B.A.R.O.N
zombaka

zombaka

Üye
asgari ücretlinin günlüğüne 1 lira eklenen konumun farkındayım kardeş , azıcık aç gözünü
Not: işsizim
Not2:geçirdiğim trafik kazası sonucu neredeyse çalışamaz haldeyim ve durumum askerliğe elverişliymiş.
sana haksızsın demek terbiyesizlik olur ama çevremız hainden teröristen geçilmiyor pkk araç kesip kimlik sormalar işid gelen suriyeli sığınmacılar şu anda olmaz eğer ilerde bunlardan kurtulursak anca o zaman

Emrgncy

Emrgncy

Üye

Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR ve -efşan
OttomanEmpire06

OttomanEmpire06

Üye
1trilyon param olsun gene giderim vatanım için

• Beğen
Tepkiler: The SLayeR

Revengeful

Emekli Yönetici
Bedelli yapacak kişiler gezmek dolaşmak için değilde iş hayatı için bedelli yapıyorsa elbette yapmalılar. Bedelli yapmayanlar savunma gücüne destek sağlarken, düzgün sebeplerden bedelli yapacak kişilerse ekonomiye katkı sağlıyor. O yüzden erkek dediğin askerlik yapar gibi bir sözü çok saçma buluyorum. Savaş durumuna girsek zaten 52 yaşındaki bel fıtığı olan babam da askere gider ben de giderim. Genellikle erkek dediğin askerlik yapar diyenler direk ilk kaçanlar oluyor ya da savaşı bilgisayar oyunlarındaki gibi olduğunu sanıp bir halta yaramayıp en önde gidip ilk ölenler oluyorlar. Artık meydan savaşları olmuyor. Adamlar şimdi istese üzerimize atom atıp haritadan silerler bizi. Ülkenin kalkınmasına yardımcı olacak beyne(beynin çalışma tarzı anlamında diyorum yanlış anlaşılmasın), eğitime sahip adam gitsin bedelli yapsın zaten vakit harcamasın askerlikle. Vatanını ya ekonomiyi güçlendirerek kurtarırsın ya da askeri güçle. Şu an insanlara bu iki seçenek verilmiş durumda. Şahsen ailem bedelli yapmamı istesede ben kısa dönem yapmayı düşünüyorum bu arada.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: DeV/AsA, csbaz, Metin MF ve 5 diğerleri
The SLayeR

The SLayeR

Üye
Nyse kimse birbrini kırıp tartışmasın kimin için hayırlısı neyse o diyelim

DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
  • Beğen
Tepkiler: szqn55
SHS

SHS

Üye
Bedelli askerlik yapmam ama şu bir gerçekki zorunlu askerlik kalkmalı, profesyonel ordu kurulmalı

• Beğen
Tepkiler: DeV/AsA, csbaz, Metin MF ve 2 diğerleri
Alo_Azrail

Alo_Azrail

Üye
katılıyorum bu işi usta eller yapmalı bir yıldan daha az bir sürede kim neyi öğrenecek acaba

• Beğen
Tepkiler: Metin MF
Silinen Üye 988579

Silinen Üye 988579

Kapalı Hesap
Bedelli yapacak kişiler gezmek dolaşmak için değilde iş hayatı için bedelli yapıyorsa elbette yapmalılar. Bedelli yapmayanlar savunma gücüne destek sağlarken, düzgün sebeplerden bedelli yapacak kişilerse ekonomiye katkı sağlıyor. O yüzden erkek dediğin askerlik yapar gibi bir sözü çok saçma buluyorum. Savaş durumuna girsek zaten 52 yaşındaki bel fıtığı olan babam da askere gider ben de giderim. Genellikle erkek dediğin askerlik yapar diyenler direk ilk kaçanlar oluyor ya da savaşı bilgisayar oyunlarındaki gibi olduğunu sanıp bir halta yaramayıp en önde gidip ilk ölenler oluyorlar. Artık meydan savaşları olmuyor. Adamlar şimdi istese üzerimize atom atıp haritadan silerler bizi. Ülkenin kalkınmasına yardımcı olacak beyne(beynin çalışma tarzı anlamında diyorum yanlış anlaşılmasın), eğitime sahip adam gitsin bedelli yapsın zaten vakit harcamasın askerlikle. Vatanını ya ekonomiyi güçlendirerek kurtarırsın ya da askeri güçle. Şu an insanlara bu iki seçenek verilmiş durumda. Şahsen ailem bedelli yapmamı istesede ben kısa dönem yapmayı düşünüyorum bu arada.
Bi konu bu kadar iyi özetlenebilirdi ;)

• Beğen
Tepkiler: B.A.R.O.N
Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
Günümüzdeki askerliğin vatan koruma ile alakası olduğunu düşünmüyorum. Burdan yapmayanlara laf atanları da anlamıyorum. Kimse ( iş olsun , evlilik olsun ) kurduğu düzeni bozmak istemez. Erkek adamlık vatan için savaşmak ise savaş çıktığında ileri ilk biz atılırız zaten.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: DeV/AsA, csbaz, Metin MF ve 2 diğerleri
xxynsdark

xxynsdark

Üye
ben açıköğretim öğrencisiyim daha 19 a yeni girdim hatta girmedim 10 aralıkta giricem tecil etme hakkım varken kullanmadım bir an önce askere gitmek için. şubatta askere gidiyorum. Her türk asker doğar.

Bende şubatta gidiyorum tertip :D

• Beğen
Tepkiler: DalvikCache
-efşan

-efşan

Üye
Vatana hizmet sadece askerlik ile değildir. Ve olay milliyetçilik de değildir. Askeriyede temel bir söz vardı:
" Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır! "
Sen vatandaş olarak üzerine düşen görevi en iyi şekilde ifa et de istersen bedelli yap askerliği, ne fark eder?

• Beğen
Tepkiler: DeV/AsA, csbaz, Metin MF ve 3 diğerleri

furkankaya559758

Üye
Yaş tutsa düşüneceğim ama yaş tutmuyor.

Legendary.

Legendary.

Üye
Eğer 3.Dünya savaşı çıkacaksa o savaşta insan gücünün bir önemi olmayacak.Bunu hala anlamadınız herhalde.Top,tank,silah,bomba lazım..Kısacası para lazım para.

haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
15 aralıkta sünüs mü ne onu alcam. birde 25 tl para veriyorlarmış :D
18bin biriktirmem için 3 sene yemeden içmden çalışmam lazım nöbet sırasında yan gelip uyamak varkene

• Beğen
Tepkiler: Legendary.
mabdussamed

mabdussamed

Üye
15 aralıkta sünüs mü ne onu alcam. birde 25 tl para veriyorlarmış :D
18bin biriktirmem için 3 sene yemeden içmden çalışmam lazım nöbet sırasında yan gelip uyamak varkene
Sülüs kağıdını diyon sen :) .benim de neredeyse bir yıldır celp kağıdım gelmiş Dk. Durumuna da düşmüştüm.neyse ki önlisans diplomasıyla 2 yıl daha tecil ettirdim.sonrasına Allah kerim

Son düzenleme:

Üst Alt