sen Türkiye nin konumunun farkında değilsin herhaldeparam olsa ve yaşım da tutsaydı bir saniye düşünmeden basardım parayı.Acaba zorunlu askerliğin kalktığı bir Türkiye görmek nasip olacak mı?
[emoji17] [emoji17]size yalan konuşmayim ben askerlik yapamadım ama çok isterdim çünkü işitme engelliyim arkadaşlar 19 yaşımda olduğumda muayene için samsun asker hastanesine sevk ettiler doktora çok yalvardım al beni askere çok istedim ama doktor izin vermedi göndermedi askerliğe elverişli değildir diye kağıda mühür attıgerçekten isterdim gerekirse 2 3 yıl yapardım
![]()
asgari ücretlinin günlüğüne 1 lira eklenen konumun farkındayım kardeş , azıcık aç gözünüsen Türkiye nin konumunun farkında değilsin herhalde
sana haksızsın demek terbiyesizlik olur ama çevremız hainden teröristen geçilmiyor pkk araç kesip kimlik sormalar işid gelen suriyeli sığınmacılar şu anda olmaz eğer ilerde bunlardan kurtulursak anca o zamanasgari ücretlinin günlüğüne 1 lira eklenen konumun farkındayım kardeş , azıcık aç gözünü
Not: işsizim
Not2:geçirdiğim trafik kazası sonucu neredeyse çalışamaz haldeyim ve durumum askerliğe elverişliymiş.
''sen zengin çocugusun incitme yazıktır ananı, ver 18bini fakir kurtarsın vatanı'' yav arkadaşlar askerliği mehmetcikler yapar fatmacıklar değil zaten

Bi konu bu kadar iyi özetlenebilirdiBedelli yapacak kişiler gezmek dolaşmak için değilde iş hayatı için bedelli yapıyorsa elbette yapmalılar. Bedelli yapmayanlar savunma gücüne destek sağlarken, düzgün sebeplerden bedelli yapacak kişilerse ekonomiye katkı sağlıyor. O yüzden erkek dediğin askerlik yapar gibi bir sözü çok saçma buluyorum. Savaş durumuna girsek zaten 52 yaşındaki bel fıtığı olan babam da askere gider ben de giderim. Genellikle erkek dediğin askerlik yapar diyenler direk ilk kaçanlar oluyor ya da savaşı bilgisayar oyunlarındaki gibi olduğunu sanıp bir halta yaramayıp en önde gidip ilk ölenler oluyorlar. Artık meydan savaşları olmuyor. Adamlar şimdi istese üzerimize atom atıp haritadan silerler bizi. Ülkenin kalkınmasına yardımcı olacak beyne(beynin çalışma tarzı anlamında diyorum yanlış anlaşılmasın), eğitime sahip adam gitsin bedelli yapsın zaten vakit harcamasın askerlikle. Vatanını ya ekonomiyi güçlendirerek kurtarırsın ya da askeri güçle. Şu an insanlara bu iki seçenek verilmiş durumda. Şahsen ailem bedelli yapmamı istesede ben kısa dönem yapmayı düşünüyorum bu arada.
ben açıköğretim öğrencisiyim daha 19 a yeni girdim hatta girmedim 10 aralıkta giricem tecil etme hakkım varken kullanmadım bir an önce askere gitmek için. şubatta askere gidiyorum. Her türk asker doğar.

Sülüs kağıdını diyon sen15 aralıkta sünüs mü ne onu alcam. birde 25 tl para veriyorlarmış
18bin biriktirmem için 3 sene yemeden içmden çalışmam lazım nöbet sırasında yan gelip uyamak varkene
.benim de neredeyse bir yıldır celp kağıdım gelmiş Dk. Durumuna da düşmüştüm.neyse ki önlisans diplomasıyla 2 yıl daha tecil ettirdim.sonrasına Allah kerim