Bedava Kur'an Almanları rahatsız etti

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Bedava Kur'an Almanları rahatsız etti
Almanya'da 25 milyon adet Kur'an-ı Kerim kitabını bedava dağıtmak için başlatılan kampanya tartışma yarattı.
11.04.2012 18:05

Almanya'nın Köln kentinde yaşayan Filistin kökenli İbrahim Ebu Nagi, 2011 Ekim ayında "Yalan!" başlığı altında bir kampanya başlattı. Selefi olduğu iddia edilen İbrahim Ebu Nagi'nin amacı Almanya'da her eve bir Kur'an-ı Kerim kitabının girişini sağlamak. Kampanya başlatıldıktan sonra Almanya'nın 35 kentinde kaldırımlar ve okul önlerinde Kur'an-ı Kerim dağıtımına başlandı ve şimdiye kadar 300 bin kitabın dağıtıldığı belirtiliyor.
KAMPANYA YASAKLANSINSelefilerin bu kampanyası Alman politikacılar ve yetkilileri harekete geçirdi. Başbakan Angela Merkel'in partisi Hristiyan Demokrat Birlik''in Meclis Grup Başkanı Günter Krings, Alman Rheinischen Post gazetesine verdiği demeçte, "Her Eve Bir Kuran" kampanyasının yasaklanması gerektiğini söyledi. "Kur'an-ı Kerim'e karşı olmadıklarını söyleyen Krings, radikal İslamcı Selefilerin bu kampanyasının din özgürlüğüne zarar verdiğini iddia etti.
PARA DESTEĞİ TÜRKLERDENKur'an-ı Kerim'in Almanya'da 35 kentte dağıtılmasını organize eden Filistin kökenli işadamı İbrahim Ebu Nagi ise, kampanyalarına maddi desteğin büyük bir kısmının bu ülkede yaşayan Türklerden geldiğini söyledi.
Alman Die Welt gazetesi, sokakta ve okul önlerinde dağıtılan Kur'an-ı Kerim kitaplarının Baden-Württemberg eyaletinde bir matbaada basıldığını yazdı. Die Welt, Selefilerin dağıtıma hapishane ve okullardan başladığını, söz konusu kampanyayı şimdi de sokaklara taşıdığını belirtti. ensonhaber

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Aferin helal olsun, Allah gayretlerini artırsın.

• Beğen
Tepkiler: Emrgncy
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
müslüman mahallesinde salyangoz satarken din özgürlügü oluyor ama hristiyan mahallesinde kutsal kur-an ı kerim dagıtmak din özgürlügünü engelliyor hey gidi günler heeeeey

---------- Eklendi @ 10:50:51 ---------- Yazıldı @ 10:50:01 ----------

ben bu yapılanın niye yapıkdıgını biliyorumda uzun iş şimdi ayrı bir konu açmak lazım

• Beğen
Emrgncy

Emrgncy

Üye
müslüman mahallesinde salyangoz satarken din özgürlügü oluyor ama hristiyan mahallesinde kutsal kur-an ı kerim dagıtmak din özgürlügünü engelliyor hey gidi günler heeeeey

ben bu yapılanın niye yapıkdıgını biliyorumda uzun iş şimdi ayrı bir konu açmak lazım

Sonuna kadar haklısın Ali abi
Bunların özgürlük anlayışı, Demokrasi anlayışı sadece kendilerine

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici

Sonuna kadar haklısın Ali abi
Bunların özgürlük anlayışı, Demokrasi anlayışı sadece kendilerine

bunların özgürlük anlayışı sadece kendilerine degil kardeşim bunların anlayışı yprüttükleri misyonu özgürlük kisvesi altında saklayarak müslümanlıgı dejenere etmek yoksa yabancıların entegrasyonu lafı hikaye asıl amaç yabancıların asimilasyonu

• Beğen
Tepkiler: Emrgncy ve OttomaN TigeR
mstf_l

mstf_l

Üye
Çoktur şimdi buna ee ne var bunda diyecek hıyar müslüman . Biz gerek Osmanlı devrinde gerek Cumhuriyette onlara her türlü özgürlüğü vermişiz, her türlü kiliselerini havralarını korumuşuz adamların yaptığına bak. Kaç kereler onların soyunu bitmekten kurtarmışız ama adamlar hala nankörlük, hala şerefsizlik peşindeler. Din özgürlüğüymüş peh

Eykul

Eykul

Üye
Çoktur şimdi buna ee ne var bunda diyecek hıyar müslüman . Biz gerek Osmanlı devrinde gerek Cumhuriyette onlara her türlü özgürlüğü vermişiz, her türlü kiliselerini havralarını korumuşuz adamların yaptığına bak. Kaç kereler onların soyunu bitmekten kurtarmışız ama adamlar hala nankörlük, hala şerefsizlik peşindeler. Din özgürlüğüymüş peh

Din ozgurlugu tek tarafli olur boyle ulkelerde... Mesela bir cok avrupali Turkiyede kilise oldugundan haberi yoktur.. Olsa da haberleri sikayetci olacak baska seyler de bulabilirler... Ama genelleme yapmamak lazim dogal olarak...

---------- Eklendi @ 10:59:53 ---------- Yazıldı @ 10:58:47 ----------

Salyangozu bazi meshepler tuketiyorlar galiba...

---------- Eklendi @ 11:01:40 ---------- Yazıldı @ 10:59:53 ----------

bunların özgürlük anlayışı sadece kendilerine degil kardeşim bunların anlayışı yprüttükleri misyonu özgürlük kisvesi altında saklayarak müslümanlıgı dejenere etmek yoksa yabancıların entegrasyonu lafı hikaye asıl amaç yabancıların asimilasyonu

Cok iyi bir soze degindin.. Entegrasyon ve asimilasyonu karistirmamali... Sadece entegre olmak yeterli olabilir...

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
salyangozu bazı mezheplerin tükettigini biliyorum bu laf türkiyedeki misyonerler için söylenmiş bir söz oldugu için örnek verdim

• Beğen
Tepkiler: Eykul
[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
zıt kutuplar olan iyi ve kötünün savaşı kıyamete kadar devam edecektır.adem a.s dan bu yana geldı ve devam edıyor.buda ALLAH c.c dilemesıyle "OL"demesiyle olur.

• Beğen
Emrgncy

Emrgncy

Üye

Tamam şeytan kendi görevini yapıyor sonuçta
Ya biz müslümanlar veya olduğumuzu zannedenler
Almanya'ya bedava dağıttığımız Kur'an lardan hepimizin evinde en azından bir tane var. En süslü kılıflarda en güzel yerde asılı durur.
Saygıda kusur etmeyiz ama duvarda tozlanmaya mahkumdur.
Oysa öylemi olmalı, Kur'an hayat kitabıdır. Kur'an'ı okumamak ve hükümlerine uymamak ona yapılan en büyük saygısızlık değilmidir.

Biz müslümanlar Kur'an a sahip çıkıp onu Yaşam kitabı haline getirmezsek daha çok asimile oluruz.

• Beğen
Tepkiler: Eykul
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici

Tamam şeytan kendi görevini yapıyor sonuçta
Ya biz müslümanlar veya olduğumuzu zannedenler
Almanya'ya bedava dağıttığımız Kur'an lardan hepimizin evinde en azından bir tane var. En süslü kılıflarda en güzel yerde asılı durur.
Saygıda kusur etmeyiz ama duvarda tozlanmaya mahkumdur.
Oysa öylemi olmalı, Kur'an hayat kitabıdır. Kur'an'ı okumamak ve hükümlerine uymamak ona yapılan en büyük saygısızlık değilmidir.

Biz müslümanlar Kur'an a sahip çıkıp onu Yaşam kitabı haline getirmezsek daha çok asimile oluruz.

benim size tavsiyem kuran ı kerim türkçe mealini okuyun elinizden bırakamazsınız ben defeatle okumama ragmen doymadım yine okuyorum sizde okuyun darda kaldıgınızda emin olun size yol gösterecektir

• Beğen
Tepkiler: Emrgncy, OttomaN TigeR ve Eykul
Emrgncy

Emrgncy

Üye

benim size tavsiyem kuran ı kerim türkçe mealini okuyun elinizden bırakamazsınız ben defeatle okumama ragmen doymadım yine okuyorum sizde okuyun darda kaldıgınızda emin olun size yol gösterecektir

:spr Tüm kardeşlerime ben de tavsiye ediyorum

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR ve Eykul
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Bir açıklama/yorum bu kadar mı güzel olur. :alkis

---------- Eklendi @ 13:33:32 ---------- Yazıldı @ 13:32:14 ----------

:spr Tüm kardeşlerime ben de tavsiye ediyorum
Tavsiyenize uyacağımı arz ederim...

• Beğen
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
fetih 1453 sinema filminin almanyada 16 yaşından küçüklere yasaklanma sebebini düşündünüz mü hiç

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Merak ettim abi neden?

resmi açıklamada aşırı şiddet sahneleri oldugu için denmiş ama büyük iskenderde veya gladyatörde şiddet sahnesi yokmuydu alası vardı hemde nedeni basit asıl amaç bu filmi seyreden gençlerin asimile edilmesi imkansız olur bu filmi seyredip ceddiyle gurur duymayacak insan yok bu film gençlerin milli benlik olgusunu geliştirecegi için yasaklandı

• Beğen
Tepkiler: Emrgncy ve OttomaN TigeR
Eykul

Eykul

Üye
13 yasindaki kuzenin bana bu videoyu gosterdi... Demekki o yasta bile etkileniliyormus, ondan hiç beklemezdim...

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
resmi açıklamada aşırı şiddet sahneleri oldugu için denmiş ama büyük iskenderde veya gladyatörde şiddet sahnesi yokmuydu alası vardı hemde nedeni basit asıl amaç bu filmi seyreden gençlerin asimile edilmesi imkansız olur bu filmi seyredip ceddiyle gurur duymayacak insan yok bu film gençlerin milli benlik olgusunu geliştirecegi için yasaklandı
Zaten okumuş olduğum bir haberde de keza aynı mantık vardı abi düşünsene sen gladyatör gibi bir filme 12 yaş sırını koy Fetih gibi bir filme 16 aynen dediğin gibi abi.

• Beğen
Astrosman

Astrosman

Üye
Bu almanları neyse....

DaNq3rB0y

DaNq3rB0y

Üye
çıldırtn almanları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...