Bebeklerimizin Alması Gereken Vitaminler Nelerdir ? Kaynak: http://modacimelek.com/bebeklerimizin-a

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
enginzz

enginzz

Üye
    Konu Sahibi
Bebeklerimizin Alması Gereken Vitaminler Nelerdir ? Kaynak: http://modacimelek.com/bebeklerimizin-a

Bebeklerimiz kemik gelişimi, zihinsel açıdan ve her konuda daha sağlıklı bir istiyorsak mutlaka bebeklerimizin alması gereken vitaminler hakkında bilgi sahibi olmamız gerekmektedir. Bebeklerimiz ile ilgili detaylı bilgi almak istiyorsanız buyurun bakalım hep beraber.

Bebeklerimizin Alması Gereken Vitaminler Nelerdir ?

Fiziksel ve zeka gelişimi açısından vitaminlerin yeri çok önemli olduğundan gelişim çağında ki bebeğinizin alması gereken vitaminleri asla ihmal etmemeli ve düzenli olarak vermelisiniz. Canlı bir varlığın gelişebilmesi için yalnız yağ, karbonhidrat, protein ve tuza değil bunlarla beraber vitaminlere de ihtiyaç vardır. Vitaminler organizmanın gelişmesi ve hayatta kalabilmesi için lazım olan organik maddelerdir.

Vitaminlerin başlıcaları A,B,C,D,E,K,vitaminleridir.Bunların her birine vücudun hayatiyeti bakımından gerek vardır.Herhangi birinin eksikliği durumunda beslenme bozukluğu ve gelişememe hali göze çarpar. Hatta ileri halde vitaminsizlik, ölümle neticelenen bir takım hastalıklara sebebiyet verir. Bilhassa bebeklerde bu önemli noktayı eksik bırakmamalı ve doğumdan itibaren çeşitli gıda maddeleri ile gelişimini sağlayacak olan vitaminler yeterli derecede verilmelidir. Ayrıca güneş banyolarının da D vitamini almaları ve kemiklerinin güçlenmesi bakımından faydası büyüktür.
Çocuklarda görülen en önemli vitamin eksikliği D vitaminidir.
Bu vitaminin eksikliğinde raşitizm hastalığı görülmektedir. Raşitizm kemik gelişiminin yetersizliğinden kaynaklanan bir hastalıktır. D vitamini eksikliğinde çocukların gelişimi geri kalmaktadır, boyları kısa olmaktadır, çeşitli anormallikler görülür (iç organlarında büyüme, kafada büyüme, kamburluk vb.) A vitamini eksikliğinde ise körlüğe kadar giden göz bozuklukları oluşabilir. Aynı zamanda deri ve saçlarda bozulmalar oluşur. C vitamini eksikliğinde enfeksiyonlara karşı eğilim artar, özellikle ağız mukozasında ve ciltte hasarlar meydana gelir. B vitamini eksikliğinde sinir sisteminde bozuklular görülür. K vitamini eksikliğinde kanamalar oluşur. İç organlarda dahi kanamalar görülebilir. Bebeklerde doğumdan 15 gün sonra D vitamini takviyesine başlanır. (Damla şeklinde) Bir yıl süreyle verilmeye devam edilmelidir. Vitaminlerin dozu da önemlidir. Çocuklara vitamin verirken dozuna dikkat edilmesi gerekir. D vitamini fazlalığı sinir sisteminde hasarlara, A vitamini fazlalığı ise depolandığı için organlarda hasara neden olabilir.


Kaynak:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt