8 saat kurali her otelde var,eğer onun üzeri çalışırsanız,mesai olur ve o ekstra ücrettir. Fazlasını talep eden olursa,patrona yalakalık yaupmaya calisiyordur. 5 yildiz otellerde avans bile almaniz sorundur,hesaba yatti yatacak derdi olur,isten ayrilsaniz da,parayi diger ay'a alirsiniz. Garsonluk-komilik-bulasikcilik bunlar zaten fazla detay istemediginden alirlar. Otel tecrubenizde varsa cabuk alirlar. Kendim de 5 yildizda calisicaktim ama odeme sistemlerinin hepsi garip oldugundan sicak bakmadim,ilk gundende sartelim atmisti,asci basina temiz bir dayak attim,sonrasindada gunlerce aradi ailemi,gelsin istiyoruz demis ama gitmedim. Sebebide tavirlarini sevmemistim,bir de ustune chef olmama ragmen gelipte,komi ol sen ya chef kadrosu dolu diyince guzel dayagimi yemissti sonradan akli basina geldi,dayagi yiyince. Her 5 yildizli otelede sicak bakma bazilari her bolume kosturur bide ustu nede mesaiye kalsanda yazmaz,oyleleride var. O yuzden tanidigin bildigin bir otel her zaman iyidir yabanci yerlere bulasma