bayanlarmı__erkeklermi???

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
leiche

leiche

Emekli Yönetici
işimiz ankete jaldıysa ohoooo
75 tane kıza sormuslardır 25 tane arkeğe
herkes hemcinsine oy vermiştir doğal olarak
bunun bilimsel acılımını ben yukarıda yaptım
hepsi gercege dayalı ankete değil

canturgay

canturgay

Üye
kesin ankete katılan bayanlarda böyle car.car.car..konuşup durmuştur..erkeklerde .
kurtulmak için..
tamam wallahi billahi siz daha zekisiniz demişlerdir..
anketin bilimsel açıklaması bu..:ehe

Nazy

Nazy

Üye
santraç oynamayı bilen bayanlar varsa
gelsinler
görsünler bakalım kim daha zeki miş

leiche

leiche

Emekli Yönetici
kesin ankete katılan bayanlarda böyle car.car.car..konuşup durmuştur..erkeklerde .
kurtulmak için..
tamam wallahi billahi siz daha zekisiniz demişlerdir..
anketin bilimsel açıklaması bu..:ehe

:oke:

gelsinler

bende bunu söylüyorum ama tek bu değil
bak mat proflarına hep erkekler
her türlü zeka testlerine baq gene daha zeki erkekler
,
amaaaa ankete gelelim bayanlar:kop:

CEREN

CEREN

Üye
    Konu Sahibi
tamam tamam sız zekısınız ben artık bişe demıom

aLone

aLone

Üye
bence saçma olmuş ben kalkıp bayanlar daha zeki demem onlarda erkekler daha zeki demez

canturgay

canturgay

Üye
tartışmayı niye çabuk kestiniz yaww..ben daha açılamadan yenilgiyi kabullendiniz ...

sahin_k

sahin_k

Üye
bence ıkısıde esıttır erkekler her konuda kendını ıspatlamıslar ama bayanlara bunları ıspatlamak ıcın bı sans verılmedıgını dusunuyorum gunumuzde hıc okula gıtmeyen 14-15 yasında aılelerı tarafında zorla evlendırılen kızlar var bu yuzden ıkısıde esıttır

canturgay

canturgay

Üye
bence ıkısıde esıttır erkekler her konuda kendını ıspatlamıslar ama bayanlara bunları ıspatlamak ıcın bı sans verılmedıgını dusunuyorum gunumuzde hıc okula gıtmeyen 14-15 yasında aılelerı tarafında zorla evlendırılen kızlar var bu yuzden ıkısıde esıttır
okul la zekiliği nasıl bağdaşlaştırdın anlamadımm..:allalla:

leiche

leiche

Emekli Yönetici
o zekilikle değil cehaletle alakalıdır

leiche

leiche

Emekli Yönetici
yok yalıs anladn
ben sadece zekiliğin ve cehaletin aynı olmadıgını acıklamak istedim
bi cocuk vardır okula gider ama zeki değildir mesela ;)
ama okula gidipte cahil olan cok cok azdır:oke:

canturgay

canturgay

Üye
yok yalıs anladn
ben sadece zekiliğin ve cehaletin aynı olmadıgını acıklamak istedim
bi cocuk vardır okula gider ama zeki değildir mesela ;)
ama okula gidipte cahil olan cok cok azdır:oke:
katılıyorum
insanın zeki olup olmaması doğuştan gelen özellikleridir..
bende başta onu kastetmiştimm..
okulla ne alakası var..demi

sahin_k

sahin_k

Üye
Akıl aslında bir kabiliyettir, zeka da öyle. İkisi arasındaki en önemli fark, bir başkasından akıl alabilirsiniz ama zekayı asla. O, her insanın kendisine mahsustur.

Bir hastalık söz konusu olmadığı sürece şüphesiz herkesin aklı vardır. Akıllı olmak, kendi davranışlarını bilmek, kontrol edebilmek, doğru ve yanlışlarını değerlendirebilmek yeteneğidir.

Akıl, insanı hayvandan ayırt eden en önemli faktördür. Hayvanlar yalan söyleyemez ama insanlar sık sık bu yola başvurur. İşte insandaki yalanla gerçeği, doğru ile yanlışı ayırabilme, bir konuda fikir yürütebilme, görüş belirtebilme yeteneği akıldır.

`Ah şimdiki aklım olsaydı` lafını çok işitmişizdir. Demek ki, akıl insan olgunlaştıkça da değişiyor ve insanın kendisi de bunun farkına varıyor. Bir insan değişik fikirlerle diğerinin aklını karıştırabilir. Hayret verici, şaşırtıcı şeyler insanın aklını durdurabilir.

Bir şeyin içeriğini anlamamak `akıl erdirememek` olarak nitelendirilirken başkalarının çözemediği bir sorunu çözen kişiye `bir tek o akıl etti` denilir. Birine bir yol göstermek ona `akıl vermek `tir. Bir şeyi hatırlamak, unutmamak ` akılda tutmak `tır. `Akılsız` tanımı ise doğru ve isabetli düşünemeyen anlamında kullanılır.

Zeka ise bir olayı önce anlama, ilişkileri kavrama, yargılama ve açıklayarak çözme yeteneğidir. Genel olarak zekanın 12 yaşına kadar hızla geliştiği sonra gelişme hızının yavaşlayarak 20 yaşına kadar sürdüğü, orta yaşlarda ise zeka seviyesinin sabit kaldığı kabul edilir.

Zeka hayvanlarda da vardır. Hayvanlarda zeka bir nevi içgüdüsel olaydır. Şüphesiz hayvan zekası insana göre gelişmemiştir ama her iki zeka türü de sinir sistemi ile ilgilidir. İnsanı ayıran, evriminde oluşmuş konuşabilirlik özelliği, dik durabilmesi, el yapısı nedeniyle aletleri kullanabilmesi ve gelişmiş beyin ve sinir sistemidir.

Zeka, bir insanın her türlü olay karşısında aynı yeteneği gösterebileceği anlamına gelmez. Bir müzik bestecisi kendi duygusal yapısının içersinde en karışık eserleri aklıyla değil zekası sayesinde oluşturur. Biz bu kişilere `müzik dehası` diyoruz. Ancak bu müzik dehaları en basit bir matematik problemini bile çözemeyebilirler.

Sonuç olarak zeka, ruhsal olaylara, algı ve hafıza yeteneğine, tutkulara, eğilimlere, iradeye ve bilgi edinme isteğine göre farklılıklar gösterebiliyor. Akıl somut olarak ölçülemez ama zeka pek sağlıklı olmasa da IQ denilen bir testle ölçülmeye çalışılıyor.

--------------- Ekleme ---------------

bence sen konuyu degıstır mesela dunyada o kadar ac ınsan varken bız nasıl bu kadar rahat yasıyoruz olabılır?

DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
Bunun cevabını nasıl bilebiliriz ki:) Bilimsel araştırmalar sonucu cevap vermemiz gerekir:) walla bana göre her ikiside zekiler.Tür ayrımı yapmaksızın.

iremm

iremm

Üye
gelsinler
ok nazy ben biliyorum mynete beklerim oynamaya
bence erkeklerin veya kadınların zekilik yönunden birbirlerine üstünlükleri yok ne erkekler çok zeki denilebilir ne de kadınlar bnm fikrimce ama su da var ki bilimsel çalısmaların gösterdiğine göre kadınlar daha zeki bunu yok sayamayız

canturgay

canturgay

Üye
bence erkeklerin veya kadınların zekilik yönunden birbirlerine üstünlükleri yok ne erkekler çok zeki denilebilir ne de kadınlar bnm fikrimce ama su da var ki bilimsel çalısmaların gösterdiğine göre kadınlar daha zeki bunu yok sayamayız
hangi bilimsel çalışmaymış oo..:bilmem:

leiche

leiche

Emekli Yönetici
bugune kadar okulda olsun akrabalardan olsun cogu bayanla oynadım ve daha 1 kazanan olmadı
satranc zekiliğin simgesidir bence
sözüm bilmeyenlere değil lütfen yanlıs anlasılmasın ama ben biliyorum diyen beni kimse yenemez diyen kac kişiyi yenmiştim zamanında hatırlaıyorum.

Nazy

Nazy

Üye
Beyler irem beni fena çarptı
sakın onunla satranç oynamayın
demekki bayanlardada istisnalar çıkabiliyormuş:agla

CEREN

CEREN

Üye
    Konu Sahibi
bugune kadar okulda olsun akrabalardan olsun cogu bayanla oynadım ve daha 1 kazanan olmadı
satranc zekiliğin simgesidir bence
sözüm bilmeyenlere değil lütfen yanlıs anlasılmasın ama ben biliyorum diyen beni kimse yenemez diyen kac kişiyi yenmiştim zamanında hatırlaıyorum.
başarılarının devamı ozaman:)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...