Barselona'da GSM kongresi başladı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seglopsi

Seglopsi

Üye
    Konu Sahibi
Barselona'da GSM kongresi başladı
Geçtiğimiz yıllardan farklı olarak fuar alanını 94 bin metrekareye kadar büyüten, 200 ülkeden mobil sektör çalışanlarının katıldığı MWC'de bin 500'den fazla firmanın standı bulunuyor.

Mobil sektöründeki şirketler, yaklaşık 6 milyar cep telefonu kullanıcısına yeni hizmetler sunabilmek ve pazar payını büyütebilmek
için yarışıyor.

FİREFOX DESTEK BULDU

Kongrenin ilk gününde haber akışı da başladı.

iPhone ve Android sistemleri ile rekabete girmek için 2012 yılında çıkan Firefox OS adlı sisteme, aralarında Chino Unicom,
America Movil ve Telefonica gibi şirketlerinde olduğu 18 telekomünikasyon operatörü destek verdi.

Alcatel, LG ve ZTE, Firefox OS sistemli cep telefonu üretmeye başlayan ilk firmalar olurken, Huawei de bu sisteme sahip telefonlar
çıkaracağını duyurdu.

Firefox OS sistemli cep telefonlarının 2013'ün haziran ayından itibaren piyasaya sürüleceği bildirildi.

İŞSİZ GSM'CİLER GÖSTERİ YAPTI

Kongrenin ilk gününde göze çarpan diğer bir konu ise ekonomik krizle bağlantılı yapılan gösteriler oldu. İşlerini kaybeden veya kaybetme riskiyle karşı karşıya olan bazı sektör çalışanları fuar alanı önünde toplanarak gösteri yaptı.

28 Şubat'a kadar sürecek MWC'ye, dünyadaki mobil sektöründen 70 bin fazla kişi katılırken, yaklaşık bin 600 polis görev yapacak.

BARSELONA KAZANIYOR

2006 yılından bu yana MWC'yi organize eden Barselona kenti bu etkinlik sayesinde şimdiye kadar 1,7 milyar avro gelir elde etti.

İspanya'nın içinde bulunduğu ekonomik krizden en fazla hissedildiği kentlerden biri olan Barselona, sadece MWC sayesinde 5 gün içinde 330 milyon avroluk gelir bekliyor.

MWC süresince otellerin doluluk oranı yüzde 95 ila yüzde 100 arasında olurken, bir gecelik ortalama oda fiyatı 230 avro olarak belirtiliyor.

kaynak: cnbc-e turkiye
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt