Barcelona Ağlama duvarını ziyaret etti

Sponsorlu Bağlantılar

Baskentliia

Baskentliia

Üye
    Konu Sahibi
Barcelona Ağlama duvarını ziyaret etti


KUDÜS
İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) takımlarından Barcelona, Ortadoğu'da barış sürecine katkı sağlamak amacıyla çıktığı "Barış Turu" kapsamında Kudüs'teki Ağlama Duvarı'nı ziyaret etti.
Organizasyon çerçevesinde dün Batı Şeria'daki El Halil kentinde Filistinli çocuklarla buluşan yıldızlar topluluğu, bugün ise Yahudiler için kutsal kabul edilen Kudüs kentindeki Ağlama Duvarı'nı gezdi.
Messi, Neymar, Xavi, Iniesta, Pique gibi yıldız oyuncuları görebilmek için bölgeye gelen futbolseverlerin tezahüratları altında tarihi bölgede otobüsten inen takımı oyuncularına, burada görevliler ve hahamlar tarafından "kipa" takıldı.
önünde basın mensuplarına poz veren kafilesine, duvarın tarihçesiyle ilgili de bilgi aktarıldı. Ağlama Duvarı'nı yakından inceleyen oyuncular, daha sonra otobüsle bölgeden ayrıldı.
"Müzakere masasına yıldızları oturtmalıyız"
ekibi daha sonra İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ve Başbakan Benyamin Netanyahu tarafından kabul edildi.
Futbolcularla birlikte basın mesuplarının karşısına geçen Peres, "Kutsal topraklarda takımını ağırlamaktan ötürü mutluluk duyuyoruz" dedi. Peres, konuşmasında Filistin-İsrail barış müzakerelerinin başarılı olması temennisinde de bulundu.
Barış müzakerelerine değinen Netanyahu da "Barışın hemen sağlanmasını istiyorsak müzakere masasına Messi, Xavi ve Iniesta gibi yıldızlarını oturtmalıyız" diye espri yaptı.
Sporun insanlar arasında kaynaşma ve yakınlaşma vesilesi olduğunu ifade eden Netanyahu, "Ülkemize yaptığınız ziyaret hem barış hem de ekonomi için büyük bir kazanç olacaktır" ifadesini kullandı.
Konuşmaların ardından kürsüye çıkan takımı Başkanı Sandro Rosell ise Peres ve Netanyahu'ya takıma ait 13 numaralı formayı ve futbol topu hediye etti.
 

Benzer Konular

Haydar
Cevap
1
Görüntüleme
265
clawiss
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
410
Haydar
Kingmortall
Cevap
0
Görüntüleme
389
Kingmortall
Kingmortall
Cevap
2
Görüntüleme
620
Amaru Shady
tragedie
Cevap
0
Görüntüleme
452
tragedie


Üst Alt