Hepsi dünya markası

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi
Hepsi dünya markası
Avrupa’nın kulüpler bazındaki 1 numaralı organizasyonu Şampiyonlar Ligi’nde beklenen gün geldi çattı. Kupada ülkemizi temsil eden Galatasaray’ın, ikinci turdaki rakibi, bugün saat 12.30’da başlayacak kura çekiminin ardından belli olacak. Organizasyon Smart Spor ve Eurosport’tan canlı yayınlanacak. İsviçre’nin Nyon kentinde düzenlenecek organizasyonda Sarı-Kırmızılılar, Devler Ligi’nde grubunu birinci sırada bitiren Manchester United hariç, diğer ekiplerden birine rakip olacak.

İlk maç TT Arena’da

Aslan, gelecek olan takımla ilk maçını 12/13 ya da 19/20 Şubat’ta Türk Telekom Arena’da, rövanşı ise deplasmanda 5/6 ya da 12/13 Mart tarihlerinden birinde yapacak. Temsilcimize gelmesi muhtemel takımlar arasında İspanya’dan dünyanın 1 numarası Barcelona, Malaga, Fransa’dan PSG, Almanya’dan Schalke 04, Borussia Dortmund, Bayern Münih ve İtalya’dan da Juventus yer alıyor. Turu geçen takımlar, çeyrek finale adını yazdıracak. Şampiyonlar Ligi’nin final maçının oynanacağı yer ise 25 Mayıs 2013’te, İngiltere’nin Başkent’i Londra’da bulunan Wembley Stadı’nda olacak.

Muhtemel rakipleri tanıyalım...


BAYERN MÜNİH


Valencia ile F Grubu’nu aynı puanda tamamlasa da 2’li averajla lider olarak Aslan’ın rakipleri arasına girdi. Özellikle Almanya Ligi’nde çok formdalar ve liderler. Devler Ligi’nde sonradan açıldılar. Takımın en dikkat çeken yıldızı olarak Arjen Robben geliyor ancak birçok açıdan sağlam bir ekip. Hücum hattında Mandzukic, Pizarro, Gomez, orta alanda Müler, Ribery, Shaqiri, Schweinsteiger ve Kros var. Kalede de Manuel Neuer. Kuşkusuz Barça’dan sonra bizim için en tehlikeli ekip.

JUVENTUS


E Grubu’nda Chelsea ve Shakhtar Donetsk gibi takımları geçerek adlarını bir üst tura lider olarak yazdırdılar. Geçen sezon İtalya’da şampiyon oldular, bu sezon da Serie A’da yine zirvedeler. Kadro kalitesi oldukça yüksek. Sert bir takım olmalarının yanında teknik oyuncuların da çokluğu dikkat çekiyor. Kale tecrübeli Buffon’a emanet. Savunmanın bel kemiği Chiellini, orta alanda maestro Pirlo var. Hücumda ise Vucinic, Quagliarella ve Giovinco, önlem alınması gereken oyuncular.

BORUSSİA DORTMUND


Herkesin ‘Ölüm Grubu’ olarak baktığı Real Madrid, Manchester City ve Ajax’lı gruptan lider olarak çıktılar. Teknik direktör Jürgen Klopp, son iki sezondur Almanya Ligi’nde şampiyon yaptığı takımını Avrupa’da da başarılı bir şekilde oynatmaya devam ediyor. Kolay pozisyon vermiyorlar, hücumda topu paylaşıp, takım oyunu oynuyorlar. Dortmund’un en tehlikeli ismi Devler Ligi’nde 6 maçta 4 gol atan Polonyalı Lewandowski. Reus ve Götze de diğer etkili yıldızlar. Tabii Sarı-Siyahlılar’ın muhteşem taraftarını da unutmamak gerek.



BARCELONA

İspanyol devi, kuşkusuz Şampiyonlar Ligi’nin favorileri arasında zirvede yer alıyor. Herkes onları, dünya futbolunun 1 numarası olarak tanımlıyor. Takımın rekorlar kıran süper yıldızı Lionel Messi, grup maçlarında 5 gole imzasını attı. Yıldızları Xavi, İniesta, Sanchez, Fabregas gibi isimleri de takımın hücumdaki etkili isimleri. İç ya da dış saha fark etmiyor, sanki her maçı Nou Camp’ta gibi oynuyorlar.

PSG

Arap sermayesini arkasına alan PSG, Pastore’yi kadrosuna kattıktan sonra transferlere devam etmişti. Kadrosunda Fenerbahçeli eski futbolcu Diego Lugano’yu da bulunduran Fransız ekibi, Carlo Ancelotti yönetiminde eski günlerine geri dönmek amacında. Sezon başında Milan’dan Zlatan İbrahimovic ve Thiago Silva, Ajax’tan Gregory van der Wiel ile Napoli’den Ezequiel Lavezzi’yi transfer ettiler. A Grubu’nda 6 maçta 5 galibiyet ve 1 mağlubiyet aldılar. Hem Avrupa’da hem de Fransa’da form yakaladılar.

SCHALKE 04


Kadrosunda Affelay, Farfan, Huntelaar gibi yıldızları bulunduran Schalke 04, B Grubu’nda hiç mağlup olmadı ve 3 galibiyet ve 3 beraberlikle grubu lider olarak tamamladı. Topladığı 12 puanda 10 gol atan Alman ekibi kalesinde de 6 gol gördü. Huub Stevens’ın çalıştırdığı Mavi-Beyazlılar’ın en önemli yıldızı olarak forvet hattındaki Klaas-Jan Huntelaar dikkatleri çekiyor. Hollandalı golcü, 6 karşılaşmada rakip fileleri 4 kez salladı. Onun yanı sıra kanatların iki tehlikeli oyuncusu Farfan ve Barcelona’dan kiralık olarak oynayan Afellay da, Schalke 04’ün en önemli kozları arasında yer alıyor.

MALAGA


Real Madrid’de istediği başarıları yakalayamayan ve ardından kovulan Manuel Pellegrini, Malaga’da istediği ortamı buldu. Geçen sezon sonunda takımı Şampiyonlar Ligi’ne sokmayı başaran Pellegrini, ekonomik kriz yaşamalarına rağmen C Grubu’nda bir üst tura çıkmayı başardı. Namağlup olarak 3 galibiyet ve 3 beraberlikle lider olarak son 16’ya kalan Malaga’da Isco, takımın en formda oyuncuları arasında. Onun dışında kanatlarda Joaquin ve Duda, forvette ise Saviola, dikkat edilmesi gereken isimler olarak önplana çıkıyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: Byhaydar
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt