Balın Faydaları

  • 6 Nisan 2013
  • 455 Okunma
  • 5 Cevap

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Arı sütünün, bebek-çocuk-erkek-kadın-yaşlı yaşamlarında, Gebelikte; doğum öncesi ve sonrası süreçte ve anne karnından itibaren gelişme çağındaki çocuklarımıza pek çok yararları vardır. Zihinsel gelişim ve büyümede çok etkindir. Yaşlanmayı geciktirici, kanser tedavisi ve ağır kullanımından doğan organ bozukluklarında en önemli etken maddedir. Çocuk sahibi olmak isteyenlerin ilk başvurdukları lar arısütlü macunlardır. Yüzyıllardır tüm insanlığın ölüm hariç her derde faydalı olarak gösterdikleri besin arısütüdür.

    Hastalıkla savaşanlar için çok önemli bir destektir. Kanserle ve ağır hastalıklarla mücadelede propolis ile birlikte en çok başvurulan ürünlerden biridir.

    Sporcular ve egzersiz yapanlar için vazgeçilmez gıda ve doğal dopingdir.

    Çocuk sahibi olmak isteyenler, iş ve yaşamlarında performans, zindelik ve verimliliği artırmak isteyenler, uzun ve sağlıklı yaşam arzulayanlar, saç dökülmesi, sırt ağrısı, sivilce gibi problemleri olanlar gibi her kesimden kullanıcıların gördükleri çeşitli önemli yararlardan bazıları şunlardır:

    İYİ BİR KORUYUCUDUR: Antibakteriyel özelliğinden dolayı içinde birçok gıda bozulmadan saklanabilir.

    MİDEYE KUVVET VERİR: Baldaki şeker emilimi en kolay olan şeker olması ve Hazmı gerektirmediğinden kolayca kana geçer. Ve midedeki fazlalıkları dışarı atar.
    KANSIZLIĞI GİDERİR: Kan yapıcı özelliğinin yanında hastalıktan yeni kalkmışlara kuvvet verir.

    DAMARLARI AÇAR: Diğer şekerlerin oksine okisjen ile reaksiyona girdiğinde tam yanma meydana geldiği için kanda daha az atık madde bırakır. Kalp adelesine faaliyet ve zindelik vermesiyle Kalp Hastalarına faydalıdır.

    ROMATİZMA:
    Romatizmal hastalıklarda haricen kullanmak hastayı kısa sürede iyileştirir.

    ALERJİ: Alerjik vakıalarda pahalı ve zahmetli tedavilerin yerini alacak bir alternatif tedavidir.

    AĞRI DİNDİRİCİ: Balın bilhassa buharı ağrı ve sızıyı birkaç dakika içinde dindirmeye başlar.

    İŞTAH AÇICI: İhtiva ettiği A,B,C, ve diğer vitaminler ve mineraller insana zindelik verir.

    DOĞAL DİŞ MACUNU: Diğer tatlı ve meyvelerin zıttı bal dişleri ve diş etlerini temizleyip parlatan bir macundur. Dişleri ve diş etlerini mikroplardan korur,ağızdaki yaraları tedavi eder.

    KABIZLIK: Bilhassa sıcak bal şerbeti kabızlığı kısa sürede geçirir.

    ŞİŞMANLIK: Bal içerdiği enzimler sebebiyle şişmanlığı önler. Bilhassa ılık bal şerbetinin zayıflatıcı özelliği vardır.

    YARA İLTİHAP GİDERİR: Bugün modern tıpta ameliyat yaralarında bal kullanıldığı bilinmektedir. Cavanagh ve BEAZLEY adlı araştırmacılar balın laboratuar şartlarında özellikle boğaz iltihaplarında kendini gösteren Kalbi Tutacoli mikropları ile Candida Albicans isimli mantarlar üzerinde balın etkili olduğunu gözlüyorlar. İnhibin mikropların üremesini de önler.

    BALGAM SÖKTÜRÜR: Balgamı keser vücudun pis rutubetini giderir.
    GÖZE FAYDALIDIR: Gözün görme gücünü arttırır. Nar suyu ile karıştırılıp göze sürme gibi çekilirse gözün keskin görmesini sağlar.

    KARIN AĞRISI: Karın ağrısını geçirir. Bal şerbeti karın ağrılarını çok kısa bir sürede dindirir.

    İDRAR SÖKTÜRÜR: Mesane yollarını temizler. İltihabını giderir.
    KÖPEK ISIRMASI’na karşı faydalıdır. Köpek ısırınca bal şerbeti içilir. Ve köpeğin ısırdığı yere bal sürülür.Kuduz ihtimaline karşı tıbbi tedbirler ayrıca alınmalıdır.
    CİLDİ GÜZELLEŞTİRİR:Vücud bal ile oğulursa cilt yumuşar. Bitleri öldürür.
    SAÇLARI BESLER. Saça sürülürse saçları yumuşatır. Besler,uzatır,parlaklık ve canlılık kazandırır.

    NEZLEyi geçirir. Bal limonla veya sütle içilirse nezle için çok faydalıdır.

    VEREM: Özellikle çiçek balı gül ile karıştırılıp sabah akşam yenirse akciğer yaraları ve vereme çok faydalıdır.

    YANIKLAR: Bal zeytinyağı ve gres yağıyla karıştırılıp yanan yerlere sürülürse acı,sızı çekilmez. Yanık kısa sürede iyileşir. Yanık izi kalmaz.
    VARİSe faydalıdır. Bal vücudda olan olan varis ve varis yaralarına masaj yapılarak sürülürse çok faydalıdır.

    KARACİĞER: Bal karaciğer ve göğsü temizler. Baldaki ciholin karaciğerin fonksiyonunu kuvvetlendirir. Ve hücrelerinde toplanan yağın giderilmesi için harekete geçirir.

    SARILIK: Balla salatalık rendelenerek yenirse susuzluğu giderir. Kanı temizler. Sarılığı kısa sürede iyileştirir.
     


    Yazan: hikmet366
  2. Bal, reçel, pekmez gibi gıdaları sevmem. Teşekkürler :)
     
  3. çok severim arada yerim bal :tşk:
     
  4. :rica: En Verimlisi Bal


    - - - Eklendi - - -

    ben en fazla 1 2 kaşık :rica:
     
  5. Eline sağlık Hikmet :oke:
     
  6. saol
     
    Joker bunu beğendi.
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
Yüklüyor...
10/12/2018 - 06:51